reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

moniqsan- jak czytam twoje brednie na moj temat to zygac sie chce jak ty jestes zlosliwa!!! ja cie nie obrazilam jedyne co niby obrazliwego napisalam to to ze masz jakas tam wiedze.. i zadnych epitetow... a co do mojego pisania to czemu wczesniej nie zwrocilas mi uwagi skoro to ci tak dokucza... tylko akurat wtedy kiedy juz biedna dziewczynka sie zaciela i nie miala co powiedziec to wyjechala ze pisaniem na forum i literowkami... no prosze .... tak sie tu kurcze szczycisz ta swoja wiedza wszem i wobec a dziewczyna inteligentna zachowalaby sie inaczej a nie tak jak ty.. ja postanowilam nic nie pisac juz na twoj temat ale nie moge,, napisalas dzis 3 posty i w kazdym jest cos obrazliwego na moj temat,, odczep sie wkoncu odemnie dziewucho !!! rady mozesz sobie dawac komu innemu ja ich nie potrzebuje.. a napewno nie wciskania ich tak jak ty to robisz,.... i ktoz sie wypowiada ?? jeszcze nie do konca lekarz weterynarii???? WETERYNARII na temat dzieci???? moze leki i choroby sa podobne ale bez przesady.. a dziewczyny ufaja ci jak nie wiem komu,,.,, zapytam jeszcze raz guru jakims jestes zeby decydowac o zachowaniu moim czy innych mam>???? nie sadze i twoje jak piszesz zdenerwowanie bo podalam lek przy 37,5 to soryy ale to to wcinasz sie autentycznie w to co ja uwazam za sluszne.. napewno nie bede sluchala kogos takiego jak ty.. a deceyzje bede podejmowac tylko w porozumieniu z PRAWDZIWYM LEKARZEM PEDIATRA!!!!!!
I NIE ZYCZE SOBIE ZEBYS WIECEJ PISALA NA MOJ TEMAT!!

M&M- nie wiem czy ja obrazliwego cos pisalam na moniqsan-- to ze napisalam ze dla mnie jej wiedza jest jakas tam to jest czysta prawda , napisalam rowniez ze nie jest to obrazliwe a wrecz moj obojetny stosunek do jej wiedzy.. to moniqsan jesli dobrze czytasz posty moniqsan to zauwazysz ze napisala ze kubus jest biedny w sensie ze jestem zla matka,,, po czym ok wyrazila swoja opinie o lekach a ja sie z nia nie zgodzilam a co ona zrobila?? zaczela mnie atakowac! pozniej przeszla do lierowek i bledow ort niby!!! i prosze cie gdzie ja jej dokuczylam co?? ale niewazne... kazdy ma swoje zdanie na temat tego konfliktu,...

aga-k-m- i to nie jest sprawiedliwe ze moniqsan mnie caly czas obraza a nie dostanie upomnienia,,, to ona zaczela klotnie wpierajac mi jak mam sie zachowywac... iz tym biednym kubusiem przegiela a na koniec dowalila jeszcze literowki i teraz ja juz sie nic nie odzywalam a ona dzis w kazdym poscie cos na mnie nagaduje.. i to jest sprawiedliwe aga ze ja dostalam upomnienie a ona czuje sie bezkarnie... co za sprawiedliwosc!!!!

aneteczka- dziekuje kochana za popracie.. wiem ze pisalas to obiektywnie ale i tak ze jako jedyna w tak konkretny sposob ujelas cala syt... :)

reklama
Świetnie!

Ja rozumiem, że to co się tu dzieje zostanie jakoś ukrócone?

Mimo że zdążyłam się przekonać jak jest, i tak nie chce mi się w to wierzyć ("żygać" ... pomijając błąd ortograficzny, to pięknie koleżanko ... pięknie! ..... "dziewucho" .... tego słowa tudzież w moim słowniku poprawnej polszczyzny nie ma ... kto tu kogo obraża ....)

Tikanis teraz to już przesadziłaś!!!! Jeśli nie zauważyłaś ,ze Moniq w kulturalny sposób wyraża zdanie o Twojej osobie to przeczytaj jej posty. Natomiast Ty w każdym swoim wystąpieniu na forum jej ubliżasz . Opanuj się !!!

Jezuuuuuuuu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tikanis....opanuj się...chyba za bardzo Cię poniosło:no:
Możesz kwestionować uwagi Moniq do siebie ale niestety nie możesz tego robić jeżeli chodzi o Jej wiedze:no:
Prosze zakończcie to bo robi się niesympatycznie:baffled::sorry2:

Mialam sie nie wypowiadac na temat zaistnialego sporu....:no:....ale czytam bb na biezaco i poprostu krew sie gotuje...

Tikanis...czy Ty czasem nie przesadzasz??? Kobieto przestan z siebie robic ofiare, ktora w rzeczywistosci nie jestes.....
Od kilku dni nic nie pisalam , jako osoba przygladajaca sie z boku calej sprawie moge powiedziec ze niestety nie masz racji...Jestes matka...ok, postepujesz jak chcesz , ale nie musisz nikogo obrazac piszac ze Moni jest "dziewuchna", "flakami z olejem"..prosze to chyba troche nie na mniejscu??
Moniqsan bronni swego bo ma na ten temat wiedze.....i tu nie musisz negowac jej kompetencji...
A to ze napisala ze Kubus jest biedny....no niestety ..biedny jest pod tym wzgledem ze dla wlasnej wygody podajesz mu leki przy 37.5 stopniach....Wedlug Ciebie i niby Twojego lekarza jest to goraczka wymagajaca leku...
Hmmmm tak nawiasem mowiac fajnego masz lekarza....nie chcialabym zeby moje dziewczymy trafily w jego rece....
Odnoszac sie do Twojego ostatniego posta ...chcialam zapytac co chcesz nim zdzialac????
Chcesz na sile zeby Moniq dostala upomienie....
Niestety ona na nie nie zasluzyla a Ty tak..... Nikogo nie musialas obrazac...
Aaaa no i jeszcze nie wiem czy widzialas ale Moniqsan juz od samego rana pisze ze temat skonczony, zreszta wcczoraj tez pisala...a Ty nadal swoje....
Oj kochana zestopuj troszke bo sie zagalopowalas....:no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Dziewczyny przestańcie już...nawet ja pierwsza pieniaczka na BB nie ciągnęłam tak długo żadnego konfliktu.
Moniq...ja też wychodzę z założenia ,że nie jestem zupa pomidorowa i nie muszą mnie lubić...to pomaga bo mam wokół siebie ludzi o których wiem ,że mnie nie zawiodą. Ja też nie lubię sztuczności i dlatego nie kontaktuję się z żadną osobą z którą miałam starcie a mogłabym. Nie robię tego jednak bo to byłoby nieszczere.

Tikanis
...rozumiem Twoje zdenerwowanie, jednak skoro mówisz ,że czytasz docinki na swój temat to dlaczego robisz to samo i tym samym przedłużasz konflikt?
Pewnie mnie teraz zjedziesz ale uważam ,że podawanie lekastwa na zbicie gorączki dziecku które ma 37,5 stopnia jest niepotrzebne i jakby mi moja pediatra zaleciła coś takiego to skonsultowałabym to z innym specjalistą. Nawet dorosły nie musi nic brać przy takiej temperaturze a dziecko które normalnie jest "troszkę cieplejsze" to w ogóle nie powinno być faszerowane lekami , bo po co leki jak nie ma gorączki?
Lekceważacy stosunek do wykształcenia Moniq jest moim zdaniem dość obraźliwy, bo weterynarz to także lekarz i nawet nie masz pojęcia jak czasem leczenie zwierząt jest podobne do leczenia ludzi i ile specyfików które podaje się ludziom można podać zwierzętom gdy zachorują na tę samą chorobę. Weterynarz musi na blachę znać większość leków gdyż musi wiedzieć jaki lek przepisać choremu zwierzęciu gdy nie ma specjalnego tylko dla zwierząt. Wiedza Moniq nie jest "jakaś tam" ponieważ gdyby tak było nie byłaby lekarzem weterynarii tylko co najwyżej wolontariuszką w lecznicy głaszczącą chore kotki. Pisząc ostatnio ,że jest moim "guru" oczywiście żartowałam :-p

Moniq...własnie doczytałam Twojego posta...widzę ,że w znacznej mierze pokrywa się z tym co napisałam

a co do obozów stających po jednej lub drugiej stronie...nie rozumiem dlaczego was to dziwi, przecież tak jest i tak było zawsze i nie mówię o forum.Pamiętacie głośny rozwód Jennifer Anniston i Brada Pitta? Co się potem działo w Hollywood kiedy część celebrytów nosiła koszulki z napisem "Team Jen" a druga częśc "Team Angelina" . Taki mechanizm jest normalny w większych skupiskach ludzkich i nie wydaje mi się byśmy miały przeciw czemu protestować. Nie oznacza to natomiast ,ze forum jest podzielone, bo każda z nas rozmawia z każdą tylko sa grupy które się lubią bardziej w swoim gronie i dało się to zauważyć już dawno. Ważne jest to ,że na co dzień jesteśmy po prostu Majóweczkami 2009 i to się liczy :tak:
A osobistych przyjaźni nikt nikomu nie ma prawa zabronić ;-)
bo widziałam jaki obrót przybrały sprawy w tej dyskusji, jednak jak pisałam często słucham mądrzejszych od siebie ,ale także mam swój rozum...wiadomo.
Miałabym prośbę byście obie przeszły na PM bo faktycznie szkoda znów psuć atmosferę na forum gdy tak niedawno udało nam się ją naprawić. Jeśli na prawdę nie umiecie się dogadać to chociaż się ignorujcie ( bez komentarzy )
Proszę Was Kobietki ... wrzućcie na luz

Słonko :happy2: witaj...fajnie ,że jesteś. Szkoda ze wypad na basen się nie udał ale skoro było za dużo ludzi to fakt...mogła się Julcia wystraszyć. Zobaczysz jak pójdziesz w spokojniejszy dzień to na pewno jej się to spodoba :tak:
I wiesz co? Ja nie męczę Damiana prysznicem na basenie bo raz ,że leci tam zbyt chłodna woda a dwa prysznic jest za wysoko bez możliwości regulacji i za bardzo chlapie. Ja kąpię Damisia godzinę przed wyjściem a na miejscu tylko zakładam pieluszkę do kąpania i wsjo...

Aga_k_m a to się Jagodzia umie ustawić no, no...:-D
Wie dziewczyna jak sobie radzić w tym brutalnym świecie ;-)

a tak w ogóle to M właśnie testuje Britaxa w Akpolu a ja ogromnie jestem ciekawa jego opinii...siedzę jak na szpilkach :-p
napisałąm mu całą litanię pytań...ciekawe czy o wszystko zapyta.
Tsarina dobrze ,że przypomniałaś o Dniu Mężczyzn...wracając do domu kupię jakieś piwko :-p
może też coś więcej się wydarzy...bo ostatnio jakaś posucha była :cool2:

Mama Niki...dziękuję za troskę, na razie pozbyłam się odparzeń z Damiankowej pupki i mam nadzieję ze prędko nie wrócą. A z tymi masażami to zachęciłaś mnie na tyle ,że szukam takiego podręcznego masażera na rolce...takiego gumowego albo drewnianego do rolowania brzucha ;-)
z kilogramów już troszkę zeszłam ale skóra wisi jak wisiała więc trzeba coś zrobić

drogie mamy powiedzcie mi czy waga 9.100 i wzrost 71 cm jak na 9.5 miesięczne dziecko to dobrze?? dodam że moja córcia jest wcześniaczkiem i gdy sie urodziła miała 2.100 i 48 cm.prosze o odp

moniq, tikanis
- prosiłyśmy Was (moderatorki) o zaprzestanie sprzeczek!!

W związku z zaistniała sytuacją Obie dostajecie nagane.
Jeśli jeszcze dalej będzie dyskutować o tym na forum publicznym zostaniecie zbanowane!!
Temat uważamy za zakończony!!!

reklama
Do góry