reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
ja jeszcze jestem...

ale cos wena mi sie zaciela...
troszke sie dzieje w moim zyciu... a w sumie dzisiaj sie wydarzylo, i nie potrafie się do konca "wyłączyć" na pewne rzeczy...

NIno, Moniko - ta dietka wobec tego jest tez podobna do tej mojej... tylko musialabym sie w koncu jej w 100% trzymac

Wszystkiego najlepszego dla Filipka, Kamilka i Gabrysi !:-)
Witam, jakos ciezko mi sie zebrac aby cos napisac jak po podlodze grasuje moj pelzak, dzis zostal na minute sam w pokoju zaczal sie bawic drzwiami i je zamknal i nie moglam wejsc do niego....:szok: troche to trwalo zanim odszedl od drzwi, za to pozniej pokoju nie poznalam istny sajgon jak mozna zrobic taki balagan w przeciugu kilku minut :-):szok:

Confi gratuluje nowych umiejetnosci Damianka :-)
a powiem Wam jeszcze ,że Damian znów dziś wziął do buzi kabel który był podłączony do kompa i tym razem pokazało ,że "nie rozpoznano urządzenia USB " :-D:-D:-D

dobre ale sie usmialam :-D
A i mi tez wstyd bo zyczonek nie zlozylam, wszystkiego naj :-) jeju ja za pare dni mam urodzinki i jakos staro sie czuje :baffled:

kokoszka nie jestes sama mnie maly tez tak czasem doprowadza do szalu ze mam ochote wyjsc z siebie i stanac obok :-( niestety musze brac czesto na wstrzymanie bo praktycznie sama jestem bo maz wiecznie w pracy albo zmeczony :-( bo ja nie mam prawa sie zmeczyc :wściekła/y:

moniqsan witaj z powrotem super ze wyjazd sie udal :-)

Jolu to ja juz nic nie wiem bo kiedys czytalam ze nie wolno uzywac zadnej pasty do zebow dla dzieci dopoki nie naucza sie wypluwac, wiec jak to jest :baffled: ja na razie uzywam do mycia tylko przegotowanej wody, ale czy to nie za malo ???

aneteczka super ze maly juz wraca do zdrowka

ankzoc my mamy hustawke taka stojaca jest super. Cos w tym stylu, tylko nasza jest do 25 kg HUŚTAWKA DLA DZIECI Z PÓŁKĄ i BARIERKĄ (929152917) - Aukcje internetowe Allegro

mmatysia super ze chandra mija, biedny Filipek ile musi sie poobijac :-( a i ja kawe niekoniecznie pije ale skoro mowisz ze taka pyszna to sie skusze :-)

Marzena witaj :-)

tsarina buziaczki dla Izuni niech szybiutko zdrowieje :tak:

Kasia gratulacje dla malego !!! Na pewno zalapie co i jak :-)

mamstud jak slodko ja tez czekam jak Wiciu powie mama, gratulacje!:-)

florencja bidulek ten Twoj Krzysiu, niech wraca predko do zdrowia :*

witam kochane:-)ale jestem w szoku:tak:troszke mnie niebyło a tu tyle do nadrabiania:-)
Najlepsze życzonka dla FILIPKA ,KAMILKA I GABRYSI!ROŚNIJCIE ZDROWO I ZAWSZE BĄDŹCIE RADOSNE I UŚMIECHNIĘTE SKARBY KOCHANE!!!!
ja jak zwykle ostatnia:zawstydzona/y:a niekukałam na bb bo byłam odwiedzić mamusie no i tak mi się spodobało,że zostałam i śpiuniałam u mamci z Niki:-)A tam niestety niema laptopka.Myślałam,że nienadrobie z czytaniem,ale dałam rade bo Niki grzecznie śpi:tak:żeby niezapeszyć-ale ta flaszka to dlanas prawdziwe błogosławieństwo.Wcześniej jak karmiłam piersią to były pobudki co 3godzinki czasem co dwie,a teraz Niki dostaje flaszeczke przed spaniem i prześpi całą noc,albo obudzi się na drugą flaszke,jestem cała happy ,ze tak sie udało!życze wam kochane też takich przespanych nocek!!!!
BARMANKO-niegniewam się,bo niemam oco:tak:i nawet jestem Ci wdzięczna za szczerość:tak:to lubie!pisałam tak bo myślałam,że każdy załapie oco mi chodzi,pozatym dopiero od niedawna odkryłam gdzie jest zmiana kolorków pogrubienia itd:zawstydzona/y:a jestem dość chaotyczna ,przez co robie wszystko szybko(tak to jest jak się ma w domku taki mały żywioł)a taka jestem zakręcona,że nawet niepokapowałam oco chodzi z tym niezrozumieniem mojego posta:zawstydzona/y:Postaram się poprawić:-)
Moniqsan-fajnie,że jesteś i wyjazd udany,trzymam kciuki ażeby udało Ci się tak czas zorganizować,żeby się pouczyć przy małym bąbelku:tak:
Mamamatysia-gratuluję 2000posta:-) mam nadzieje,że mi też sie uda do tego dojść:-)
Tsarina-biedna Izunia ,niech szybciutko wraca do zdrówka skarbek maleńki!!!!
Florencja-współczucia z powodu choroby Krzysia,biedactwo niech mamusi wraca szybciutko do zdrówka!!!!
Owca-pytałaś jak chce zrzucić te13kg w miesiąc,mam w planie przez miesiąc chodzić na rollmasaż i stosować diete,niewiem jak ta dieta się nazywa-ale je się jak najwięcej jejść twarożku,warzyw +co tydzień dochodzi coś nowego,zero cukru,mącznych potraw,alkocholu,do picia tylko woda mineralna-to jest dlamnie najgorsze bo nielubie wody!ok nierozpisuje się zabardzo,ale mam ,ze tak powiem rozkład na 4tyg,co jeść.Kiedyś tą diete stosowałam i w miesiąc straciłam12kg ,tylko musze mieć bardziej silną wole po diecie i stronić od fast food -to jest moja zguba:zawstydzona/y:kocham pizze ,gyros itd,ale trzeba kiedyś powiedzieć stop:tak:
Kasia-gratuluje tych pierwszych kroczków!!!super,moja Nicol ma10mcy i jak narazie to pełza do przodu,bo nie można tego jeszcze tak całkowicie do raczkowania zaliczyć:tak:
Kokoszka-moja Niki też ma teraz wokół ust takie paskudne krostki,myślę,ze ma to od wkładania wszystkiego do buzi,ślinienia i ciągłego biegania z jęzorkiem na wierzchu.Byłam z nia wczoraj u lekarki ,bo dostała jeszcze jakiejś wysypki na szyi i ramieniu,no i przepisała mi calcium, na recepte masć Locoid Lipocream i powiedziała,że na buźke moge to nanosić.Tylko bardzo dziwne bo w ulotce pisze,że nie mozna stosować na okolice ust:confused:więc od wczoraj smaruje jej buźke Linomag,zobaczymy czy coś da.
Nina 2003-nieznam tej dietki,napewno jest ciekawa:tak:ja od poniedziałku robie swoją sprawdzoną,chyba nie jest taka najgorsza:tak:zobaczymy jak mi pójdzie:-)
Ok uciekam bo nie dość,że późno się zrobiło,to się jeszcze mega rozpisałam:-Dno ale musiałam nadrobić:-)no i mam nadzieje,że teraz czytelniej napisałam;-)dobranoc kochane no i nie złoście się za moją gafe i roztargnienie w pisaniu:tak:Dobrej i spokojnej nocy wszystkim:tak::-)

Witajcie kochane.Piękny dzionek się zaczął.Słoneczko świeci to i humorek Iepszy.
Mamo Niki wszystkiego naj dIa Twojego szkraba!!!

Ostatnia edycja:
Witam.
Aga mam nadzieję,że już dzisiaj lepiej się sprawy mają ,w razie co trzymam kciuki aby szybko wszystko wróciło do normy buźka kochana....
Monika u nas słoneczko z rana było teraz znów się zachmurzyło,ale ja i tak uwielbiam marzec bo to początek wiosny i nawet pogoda mnie nie denerwuje;-).
Mama Niki ty nocny marek jesteś:tak:gratuluję przespanych nocek.
No ładnie pochwaliłam marzec a tu śnieg znowu pada:dry: Wiosno gdzie jesteś.......

Ostatnia edycja:
I ja się witam z rana:-)dzieńdobry kochane:-)Dziękuje Monika
u mnie też słonko się momentami przedziera i jet troszke ponuro,ale mam nadzieje,że będzie przewaga słonka:tak:i oby było bezwietrznie,cobym mogła z Niki potem pospacerować:-)Kasia
ja to zawsze byłam nocny marek,i ngdy niepotrzebowałam dużo snu:tak:choć po porodzie pojawiały się niezłe braki w spaniu:-)wogóle po porodzie nie spałam 3doby,wszystkie dziewczyny na sali były w szoku,że nic niespałam a normalnie funkcjonuje,no ale Niki mi tak odrazu dała popalić że chyba musiałam być w niezłym szoku skoro niespałam:-)i tam było mineło:-D a Niki już teraz starsza i już niema takiego stresu ,teraz jest ok:-)zmykam jakieś śniadanko skonsumować póki Niki śpi,no i brać się za obiadek to będzie potem więcej czasu na spacerek:tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ale mam dzis nerwa ja pierdziele, w pracy mam 15 stopni bo kuźwa mieli nam robić remont i ściagneli karolyfery a ekipy nie ma :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, zaraz gile bedą mi wisiały do pasa.
:angry::angry::angry::angry:.

agakm- to ja napiszę też swoje uwagi i moniki, bo w sumie nikt wiecej nie złosił uwag!

confi- oj bardzo bym chciała dołączyć do was, mam nadzieję, że uda nam się spotkać..... :-) musimy sie jakos ostro z mobilizować poczekać na malgoss jak wroci z wyprawy. i ustalic jakis termin :-)

tsarina- ojejka biedna Izunia- duzo zdrówka

kasia1208- brawo dla Filipka

florencja- ojejka ty to sie masz kochana jak nie jedno dziecko to drugie i tak ciągle coś....... zycze dużo zdróweczka dla Krzysia

mamstud- super, ze wypoczeliście i wróciłas już do nas, no i gratuluję słówka "mama" super uczucie...... ale ty już to znałas wczesniej ;-)

monika1977- zdróweczka dla synków

mamamatysia- gratuluję 2 tysięczniaka

kokoszka- ja nie mam do Ciebie zadnych pretensji poprostu wypowiedziałam się w tym temacie i doskonale Cie rozumiem, bo sama czasami mam jej ochote w dupe przyłozyć za to jej zachowanie i psocenie, ale zaciskam zęby i staram się tego nie robić. Liczę na to, że bez klapsa uda mi się nauczyć dziecko posłuszeństwa. no ale jak bedzie dlaej kto wie?

owca121- fajne są te hustawki, ale ja chciałam cos co zajmuje mniej miejsca....:sorry2:

mamaNiki- super, że mała przesypia ładnie nocki :-)

Mamo Niki gratuluje nocek

Ankzoc ja mam taką plastikową huśtawkę na framuge drzwi Julek boi się w niej huśtać. Jak go w nią wsadzę to zaczyna płakać. Możemu się zmieni bo po co my te dziury we framudze wierciliśmy. Ale ona jest do 20 kg więc jeszcze ma troszke czasu, żeby się przyzwyczaic.
I długo tak zimno będzie w Twojej pracy?
ja jak prowadziłam swoją działalnośc to zimą miałam 13 stopni jak zaczynałam pracę a najcieplej było jak schodziło się więcej ludzi ale z reguły średnio 16 stopni. Chodziłam w takim futerku, przes....

Monika to gratuluje sukcesów i życzę dalszych. a ile ogólnie jeszcze byś chciała zrzucić?

Aga oj przykro mi że coś się dzieje nie po Twojej myśli. Oby było coraz lepiej. A jak będziesz mieć ochotę to wygadasz się tu może będzie lepiej.

Kasia widziałam zdjęcia wielkie brawa dla Filipka super silny i zdolny chłopczyk z niego... bo to że grzeczny to każdy wie;)

A ja tak od niechcenia podałam Julkowi mleko modygikowane przed spaniem, żeby go uspokoić. Nie wierzyłam, że wypije bo do tej pory pluł modyfikowanym, a on od przed wczoraj wypija około 100 po cysiu. Także chociaż taki pożytek z jego nie spania będzie, że się nauczy pic mleczko modyfikowane.

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystkiego Dobrego dla Nikolki:-)
_dzieci_tort_barbie1.jpg

Witajcie dziewczyny:-)

Mmatysiu....gratuluje 2000 posta:tak:

Monika...zdrówka dla dzieciaczków

Kasia....gratuluje pierwszych kroczków...to musi być piękne uczucie dla mamy:tak:

Tsarina...biedna Izunia.dużo zdrówka życze:tak:

Florencjo....Wam też dużo zdróweczka:tak:

Dziewczyny wybaczcie,nie mam siły ostatnio,mała zdrowieje a ja sie rozkładam,kicham,kaszle i generalnie podle się czuję.
Miłego dnia Wam życze:-)

Do góry