reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Chociaz by inaczej wyznaczaka termin u nas jest z OM a tam wyliczaja na podstawie pierwszego i jedynego usg czyli jakos w 14 tygodniu i ona z OM ma na 8 marca a tam dopiero na 15 a ze moze przenosic wedlug norwegow tez 2 tyg wiec bedzie chodzic w ciazy prawie do konca marca jak wczesniej nie zacznie sie akcja i ona sie tego boi ze przenosi a tam nic nie zrobia :-(
i co będzie miała pewnie też nie wie:sorry:jak się dziecko rozwija ,nic nie wie,dla mnie to jest chore i ponoć dla dobra dziecka to jest...

reklama
i co będzie miała pewnie też nie wie:sorry:jak się dziecko rozwija ,nic nie wie,dla mnie to jest chore i ponoć dla dobra dziecka to jest...

Bedzie miala dziewczynke mala Julcie juz nie moge sie doczekac kiedy sie urodzi a zobacze ja dopiero w polowie kwietnia bo lece do siostry na troszke, a na szczescie w miedzy czasie byla kilka razy w polsce i robila usg, najgorsze jest teraz to ze nie badaja ginekologicznie jak chodzi do poloznej, bo kobietami w ciazy opiekuje sie tylko polozna

są takie opinie że usg szkodzi może tam tak uważają wiesz co kraj to obyczaj tylko ciekawe kto ma racje:rofl2:
Gdyby nie usg ktore robila w polsce nie dowiedziala sie ze ma jakas narosl na pepowinie ktora mogla zachamowac rozwoj dziecka na szczescie narosl sie sama wchlonela, wiec raczej jestem za usg

W Angli też tak jest i np mnie też ginekologicznie nie badał lekarz tylko usg i macanie podobno to szkodzi można na poczatku i końcu ciązy tam zaglądać

W Angli też tak jest i np mnie też ginekologicznie nie badał lekarz tylko usg i macanie podobno to szkodzi można na poczatku i końcu ciązy tam zaglądać

taka sama opinie maja w Norwegii, to prawda co kraj to obyczaj, ja chodzilam co miesiac go gina i cala ciaza byla zdrowa zadnych problemow ;-)

ja też jestem za częstym USG przynajmniej wiesz ,że wszystko o.k. a jak widać naszym dzieciom nie zaszkodziło:tak:

no właśnie m&ms proszę się tu pokazać i gdzie reszta klubu AA:-)
ja to jak chodziłam w ciązy to nie mogłam się doczekać usg to była dla mnie taka frajda cieszyłam się jak dziecko że popatrze na moją kruszynke

reklama
Do góry