reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Nie no o klasyce to ja się w ogóle nie wypowiadam. To się rozumie samo przez się:
Cepeliny, The Doors, Black sabath, Genesis (jeśli znasz, to już tu powinien Ci Peter Gabriel coś mówić :tak:), Bob Dylan, David Bowie, Van Morrison. Się wie :tak:

Petera Gabriela na pewno znasz ze słynnego Sledgehammera, albo Dont give up w duecie z Kate Bush

o to znam oczywiście, a czy Genesis miało później innego wokalistę?Bo jak widac znam tylko ogólnie Genesis.

no właśnie. to wkurzające. bo wytarczyło nosić taką wyrównawczą wkładkę w butach. i byłby zdrowy.
ech.

Oooo m&m's, możemy podać sobie rękę :sorry2: Mój M ma to samo. Noga około 1,5-2 cm krótsza. pierwsza o noszeniu wkładki wspomniała moja mama z 7 lat temu, ale on nie chciał o tym słyszeć (uważał że nie jest kaleką i to obciach). Zawsze lekarze mu mówili że noga krótsza, ale nic nie robili, nie radzili. Teraz M od około roku nosi wkładkę. Ja go namówiłam. Zaczęło się od tego (on bardzo dużo biega) że zaczął go boleć staw biodrowy (zapewne wyciera się panewka), potem kręgosłup w odcinku piersiowym (skarżył się na łopatkę). W ogóle jak stoi to widać że jest taki "przekoszony" (z tyłu szczególnie). Inaczej rozłożone są masy mięśniowe na plecach, jak robi pompki to też jakoś tak krzywo. Pewnego razu stało mu się coś w podudzie (ja też zganiam to na nogę) i był u ortopedy, który stwierdził że nie jest źle, ale wiadomo, szkielet jakoś sobie tę nierówność rekompensuje i stąd te bóle i urazy i powiedział że wkładka jak najbardziej. Ciężko mu się bylo przyzwyczaić, kręgosłup bolał jeszcze bardziej (bo wiadomo - od 35 lat przyzwyczaił się do tej krótszej nogi) ale teraz jest już OK :tak: W sensie że tego nie odczuwa. No ale zobaczymy co będzie za kilka - kilkanaście lat :sorry2:

o to znam oczywiście, a czy Genesis miało później innego wokalistę?Bo jak widac znam tylko ogólnie Genesis.

Wokal przejął Phil Collins, pograli razem jeszcze kilka lat i jak Collins zaczął karierę solową to zespół umarł śmiercią naturalną. Kilka lat temu zrobili reaktywację i nawet pojechali w trasę. Dokładnych losów nie znam:sorry2:

Mamstud witaj!!!:tak:
Tak sie zastanawiam czy te wady u waszych M nie mają związku ze stawami biodrowymi.MyśIę tu o kontroIach okresowych u ortopedy w wieku niemowIęcym.

Aga km, ja przy disco poIo też sie umiem zabawić.Po dwóch kieIiszkach to i zaspiewam.:szok: Mój M się dziwi skad znam tekst jak nie mamy takiej muzy w domu.W sumie to sama nie wiem.:-D

reklama
Witam majóweczki
Wow zazdroszcze tikanis nocki ciekawe co to za cudo i czy jest bezinwazyjne
Aguś wszystko będzie dobrze nie martw się :-)
Mamstud witam:-D
M&ms mój m tez narzeka na kręgosłup bardzo często go boli był nawet u lekarza ale ten twierdzi że przesilony mi się nie wydaje bo czasami to z niczego go boli jest bardzo wysoki hmm może by do ortopedy z nim iść tylko jak ja go namówie

Do góry