reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

To nie tak że ja jestem zaszufladkowana. Nie nie.
My w ogóle z M jesteśmy melomanami. W swojej płytotece poza zwykłymi CD mamy masę muzycznych koncertów DVD i jest to nasza pasja.
I tak jak on kocha swoje Dire Straits i Marka Knopflera tak ja ubóstwiam DM. Poza tym uwielbiamy:
Oldfielda (zdecydowanie naszym zdaniem najlepszy multiinstrumentalista), Claptona, Jarre'a, Pink Floyd, The Corrs, , Stinga, Chrisa Botti, Petera Gabriela, Midnight Oil, Roxette, z cięższych brzmień Prodigy z lżejszych Moby'ego. Generalnie kultywujemy dobre granie. M szczególnie gitarowe, ja perkusja, gitara.
Także widzisz, ciężko nazwać to zaszufladkowaniem. Po prostu muza muza i jeszcze raz muza

Miniqsan Peter Gabriel? A skąd on i jakie ma utwory?
No Prodigy to i ja i mój M uwielbiamy. I troche inne i starsze Led Zeppelin itp.
Ale teraz to raczej muzykę rozrywkową, haus itp. Ale też przekrój z M mamy niezły.

reklama
Dzień dobry Majóweczki :-)

Wczoraj Was trochę "przekartkowałam" ale nie miałam czasu na nic, no i siły....
Mój starszak jest chory, w nocy gorączka prawie 40 stopni, wymioty, gardło obrzydliwe... Lekarz stwierdził zapalenie gardła ale nie wyklucza też szkarlatyny!! :-(

tsarina ja też Cię kocham za wszystko, co piszesz! A gra... no no no, jak było?! :-)

agakm doczytałam, że M gdzieś Ci wyjechał, tak?

Confi zdrówka, choróbska won!

moniqsan gdyby Gaba była chłopcem miałaby na imię Gabriel właśnie od Petera Gabriela... Kochamy Genesis z lat 70'

No Prodigy to i ja i mój M uwielbiamy. I troche inne i starsze Led Zeppelin itp.
Ale teraz to raczej muzykę rozrywkową, haus itp. Ale też przekrój z M mamy niezły.

jaaaaa Petera Gabriela nie znasz??? :szok::szok::szok: dobre lekarstwo na "dołki" - polecam...

e tam,!!!
d... była a nie spanie!!!
ech.

no w każdym bądź razie.
Confi, nie wiem czemu ale mam jakieś takie wrażenie że Ty masz podobne spojżenie na ślub jak ja. I że nasze "pomysły" na ślub były by całkiem zbliżone do siebie.

Aguś, dobrze że z oczkami Joagody ok. A co do wady wzroku, no cóż. niestety takie czasy. Mój ojciec ma bardzo dużą (chorobową) wadę wzroku (już kilka razy mu proponowali laserowy zabieg tutaj w ang., bo przy takiej wadzie jak on ma jest za darmo, ale on stwierdził że jest na to za stary) no w każdym razie on ma -6.
I prawie wszyscy mamy po nim wadę z tymże ja mam "tylko" -3,5 a moja sis, ma już -5,25! i nadal jej leci.
więc niestety trza mieć oko na nasze pociechy i już.

apropo wad genetycznych u dzieci, to ja już myślę czy Maja będzie miała to co mój M. i na pewneo będę zwracać lekarzom na to uwagę na różnych kontrolach.
Bo mój M. ma jedną nogę trochę krótszą, a że żaden leakrza u niego tego na najróżniejszych bilansach i kontrolach nie "zauważył", to dozło do tego że M. ma skrzywienie miednicy a co za tym idzie kręgosłup wykrzywiony w 2 płaszczyznach i lekaż mu powiedziła że najprawdopodobniej w wieku 35 lat będzie musiał poddać się operacji na kręgosłupie żeby nie dostać paraliżu!!
fajnie, nie? :dry:

więc - trza mieć oko na te nasze małe ludki.

e tam,!!!

apropo wad genetycznych u dzieci, to ja już myślę czy Maja będzie miała to co mój M. i na pewneo będę zwracać lekarzom na to uwagę na różnych kontrolach.
Bo mój M. ma jedną nogę trochę krótszą, a że żaden leakrza u niego tego na najróżniejszych bilansach i kontrolach nie "zauważył", to dozło do tego że M. ma skrzywienie miednicy a co za tym idzie kręgosłup wykrzywiony w 2 płaszczyznach i lekaż mu powiedziła że najprawdopodobniej w wieku 35 lat będzie musiał poddać się operacji na kręgosłupie żeby nie dostać paraliżu!!
fajnie, nie? :dry:

więc - trza mieć oko na te nasze małe ludki.

Oj to przykro tak, jak ktoś czegoś nie dopilnuje i potem problemy są przez to, a mógł Twój M uniknąć tej operacj.

Nie no o klasyce to ja się w ogóle nie wypowiadam. To się rozumie samo przez się:
Cepeliny, The Doors, Black sabath, Genesis (jeśli znasz, to już tu powinien Ci Peter Gabriel coś mówić :tak:), Bob Dylan, David Bowie, Van Morrison. Się wie :tak:

Petera Gabriela na pewno znasz ze słynnego Sledgehammera, albo Dont give up w duecie z Kate Bush

[video=youtube;RVUxgqH-y4s]http://www.youtube.com/watch?v=RVUxgqH-y4s[/video] (sledge z mojego ukochanego koncertu Growing Up z Mediolanu)

A to zobaczcie koniecznie: ciaryyyy [video=youtube;Ww9JS8dJ9fY]http://www.youtube.com/watch?v=Ww9JS8dJ9fY[/video]

Kiedyś wyglądał inaczej [video=youtube;z4VCTv-68SU]http://www.youtube.com/watch?v=z4VCTv-68SU[/video] - (słynny teledysk) teraz to ciacho gościu :-)

reklama
ech Aga, ta informacja od Tikanis powinna być chyba ocenzurowana.
Tylko dla mam śpiących maluchów.
Bo nie powiem, zadzrość mi się pojawia, i chęć spróbowania.:baffled::baffled::baffled:

pytam się znów: gdzie MMATYSIA??

Do góry