reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

heloł, tu znów ja... właśnie rozmawiałam ze słoneczkiem prosiła Was pozdrowić i wyściskać wszystkie majówkowe dzieciaczki... z nowości:
panna Julka już raczkuje, zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki a na dodatek ma już pierwszego ząbka...
słonko się martwi, bo pannę Julkę meczy kaszel i nie za bardzo wiadomo z jakiego to powodu...
słonko pracuje popołudniami, więc ma mało czasu na cokolwiek, co na BB również się odbiło... ale obiecuje, że w pt postara się ze wszystkich sił nas odwiedzić... chyba wszystko przekazałam... a i jeszcze widziała wiadomości dzisiejsze i mowiła, żeby Jola zlitowała się na służbą zdrowia i przestała prasować...*

sorki musiałam, bo się jola zaprasuje na żelazko!

reklama
Monika 1977, Kasia1208, Aga.k.m, Okruszek, Tsarina, Roxy, Marzena....dziekuje Wam kochane za zyczonka dla moich szkrabow...no i dla mnie tez...

Aga.k.m..oj mam nadzieje ze moje cory w pelni skorzystaja z pakietu przez Ciebie im zafundowanego....:tak::tak::tak:

a co do Jagodki to mam nadzieje ze ten "nowy " lekarz okaze sie lepszy i cos doradzi na kaszelek ...i szybciutko malenka wroci do zdrowka...:tak::tak:

Tsarino...no plakat mnie rozwalil..nosz masz Ty pomysly kochana.....a co do pielegniarek to wiesz i tak pewnie nic nie wywalcza...wiec nadal bede prasowac....:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A co do podawania lekow strzykawka...kochana ja opanowalam te sztuke i moge powiedziec ze juz prawie mistrzostwo zrobilam...w szpitalu mnie uczyli jak podawac..otoz sztuka jes w tym aby strzykawke wsunac po policzku prawie do samego prawie konca i wtedy wstrzyknac ..w ten sposob dziecko nie ma szansy na wyplucie....
Mam nadzieje ze to poskutkuje...:tak:

Jolu i ja się dołączam do życzeń dla Twoich Serduszek... oby rosły zdrowo i radośnie!!! buziaczek dla każdej z osobna :-) :-)

Swoją drogą nurtuje mnie pytanie... Dlaczego nie postaracie się z M o pomoc domową???? Mówiłaś nawet, że mogła by takowa być bezpłatnie.... Kochana zawsze w czymś by Ci ktoś pomógł...choćby to prasowanie... czy rozmowa codziennie z kimś jeszcze... Byłabyś przy Dziewczynkach cały czas...więc czemu masz obawy??? Czemu nie skorzystasz z takiej pomocy??? Pozdrawiam cieplutko!!! :-)

Okruszku...dziekuje slicznie no i ciesze sie ze zaczelas tu pisac znowu....:tak:
Co do pomocy to owszem mogala bym miec bo nawet teraz ostatnio moja hv pytala czy ktos do nas przychodzi....
Ale ja jakos tak nie moge sie odwazyc na ten krok...tak jakos mi glupio...zreszta kazdego dnia mam nadzieje ze wlasnie on bedzie lepszy od poprzedniego....:sorry2:

heloł, tu znów ja... właśnie rozmawiałam ze słoneczkiem prosiła Was pozdrowić i wyściskać wszystkie majówkowe dzieciaczki... z nowości:
panna Julka już raczkuje, zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki a na dodatek ma już pierwszego ząbka...
słonko się martwi, bo pannę Julkę meczy kaszel i nie za bardzo wiadomo z jakiego to powodu...
słonko pracuje popołudniami, więc ma mało czasu na cokolwiek, co na BB również się odbiło... ale obiecuje, że w pt postara się ze wszystkich sił nas odwiedzić... chyba wszystko przekazałam... a i jeszcze widziała wiadomości dzisiejsze i mowiła, żeby Jola zlitowała się na służbą zdrowia i przestała prasować...*

sorki musiałam, bo się jola zaprasuje na żelazko!

Tsarino.....przeczytalam te drobna czcinke ..uzylam lupy...:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Nosz wszystkie sprzysieglyscie sie przeciwko mnie i mojemu zelazku....;-);-);-);-);-)

kochane je jestem, żyje....jeszcze :sorry2::sorry2::sorry2:

wczoraj na ostatnią chwilę zdecydowaliśmy że pójdziemy do lekarza - młody z wymiotami które się uaktywniły nie wiadomo skąd, ja z biegunką.... a że mąż miał wczoraj wolne więc nie bło mi dane posiedzieć na forum :baffled:
dziś za to dzieć taki marudny że łeb to już mam kwadratowy :szok::szok: wyobrazcie sobie że dziś nie miał żadnej drzemki :szok::szok::szok:

na dobre pewnie pojawie się jak junior pójdzie spać :-:)-( no chyba że w między czasie uda mi się was po troszku nadrobić :sorry2:

z ostatnich wieści - MAMY PIERWSZEGO ZĘBA :-D:-D

jola , moc całusków dla dziewczynek od ciocia barmanki :**** oby zdrowo rosły, były grzeczne i dawały się wyspać mamusi :-):-)

okruszku fajnie że jesteś :tak::tak:

(potem was poczytam co naskrobałyście :blink:)

Tsarino...no plakat mnie rozwalil..nosz masz Ty pomysly kochana.....a co do pielegniarek to wiesz i tak pewnie nic nie wywalcza...wiec nadal bede prasowac....:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A co do podawania lekow strzykawka...
Mam nadzieje ze to poskutkuje...:tak:

Tsarino.....przeczytalam te drobna czcinke ..uzylam lupy...:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Nosz wszystkie sprzysieglyscie sie przeciwko mnie i mojemu zelazku....;-);-);-);-);-)

nie kuś, bo znajde taki strajk,który odniósł sukces

i dziękuję za radę...

barmanko gratuluję zęba- tzn. Marcelkowi gratuluje:-p

Ostatnia edycja:
Jolu,
wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twoich dziewczynek:-):-):-)

Bohaciefko,
Dla Twojej córeczki także wszystkiego najlepszego:-):-):-)

Tsarina,
życzę Wam duuużo zdrówka i sił. Trzymajcie się ciepło:-)
Super plakat:tak: Ty to potrafisz wszystkim poprawić humor:tak: Jestes wielka:tak:

Aga km,
a jak u Was, lepiej już? Jak się Jagódka czuje?

Slonko,
dziękujemy za pozdrowienia:happy2:

Barmanko,
gratulujemy pierwszego zęba:tak: ( my jeszcze bezzębni:sorry2:)
Dobrze, że zdecydowaliście się na lekarza :tak:

Tsarina....zapomniałam,sklerotyk jeden ze mnie....plakat debeściarski:-D:-D:-D po prostu oszalałam jak go zobaczyłam:tak::-D

Jolu....ja też dołącze do dręczącej Cię grupy abyś troszkę odpoczęła...rzuć tym żelazkiem w diabły przynajmniej na jakiś czas:tak:;-):-)

Pozdrowienia dla Słonka.....jak tam wyrób ciast bo czekam w kolejce;-):-) Buziolki dla Juleczki

Barmanko...gratki dla Marcelka:tak: Pierwszy kieł to nie byle co:tak::-) Moja mała dzisiaj prawie jak Macelitko od rana kimła się zaledwie 30 min:szok:

Mam nadzieje że mój mały szogun w końcu padnie i będę mogła z Wami posiedzieć...nawet małą ochote na jekiś słaby % mam:tak: Do potem:-)

Bohaciefko wszystkiego najlepszego dla córci, mase uścisków i słodkich pocałunków :***

ostatnie doniesienia - dzieć spał 20 min, troszkę was już podczytałam :-p jednakże dziecko wstało tak samo marudne zanim poszło spać... ale o co chodzi??!! :baffled::baffled:

Barmanko - gratulujemy pierwszego ząbka :tak::-):-):-)!!! - może Marcelek jest nim tak zafascynowany, ze boi sie, że jak uśnie to go już nie będzie:baffled::confused:

A My dziś jednak nie pojechalyśmy do lekarza - okazało się, że popołudniowy dyżur pełni nasz poprzedni lekarz (w mojej przychodni jest 4 pediatrów) - dlatego pojedziemy jutro...

reklama
moją Izę wysypało... ma na całym ciele jakieś krostki, wygląda to jak wysypka przy odrze, zaraz przyjadą po mnie rodzice i jedziemy do dr, bo ja już nie wiem, czy to jest angina, trzydniówka z infekcją gardła czy jak przeczytałam w ulotce antybiotyku efekt niepożądany... lipa, odezwę sie później

Do góry