reklama
bohaciefka
Fanka BB :)
Przytocze przykłąd mojej starszej córci Gaby. Otóż Gaba długo nie wykazywała chęci do używania własnych nóg, poruszałą się siedząc i pzresuwając pupę jak foczka, najpierw nóżki do przodu ściągały resztę ciała (kostki miała trochę posiniaczone ale jak silne mięśnie brzucha), jak skończyła rok to chodziła na częściowo na czworakach tzn. jedna nóżka ugięta a druga wyprostowana), a jak skończyła 1 rok i 4 miesiące to jednego dnia wstała i zaczęła biegać!!!! :-):-) ot tak bez pzrewracania, jakby robiłą to od zawsze :-) (a ja już się martwiłam, ze dziecko nie wie po co ma nogi).O, jeszcze mam do Was 2 rzeczy ...
Pierwsza, to mam pytanie o to, czy któraś zamawiała z jakiejś strony i int kubek z nadrukiem. Zamierzam zamówić takie na dzień babci/dziadka i pytam, może któraś z was już sprawdzila któryś sklep
Druga sprawa - wczoraj po dość długiej przerwie byliśmy na rehabilitacji. Pani pochwaliła Liliankę za postępy, że pięknie raczkuje, sztywno siedzi i takie tam, ale nas zganiła Za to, że pozwalamy małej stawać przy meblach Że to zakazane, że dzieci nie powinny, że jeśli stają trzeba je natychmiast odsuwać. A już najgorsze jest łóżeczko (dlatego teoretycznie powinno tam tylko spać). A dlaczego nie wolno? Bo dziecko powinno nauczyć się wstawać samo, bez podciągania się na czymś. Inaczej zamiast wzmacniać mięśnie nóg i kręgosłupa pracuje obręczą barkową, wzmacnia ręce i potem ma problem z chodzeniem
Przekazuję, skoro taki wykład dostaliśmy.
Ciekawa jestem jeszcze opinii fizjoterapeutki AgI
hi hi hi
i pomyśleć żeś się skarżyla na xxx że za mało ci mążul dogadza!!!!! "kłamczucha"
ojjj, no bo to był taki spontan ... nie wiem, może jego to jara ? Bo w sumie faktycznie bardzo często w czasie @ się zdarzało
Że niby coś w stylu - zakazany owoc lepiej smakuje
bohaciefka
Daj znać jak w robocie a szczególnie jak Gaba przeżyła dzień z nianią lub na odwrót;-)Dobry wieczór Majóweczki,
wpadłam się tylko przywitać bo padam na pysk...
Może jutro Was poczytam...
bohaciefka
Ale niektórym panom (zresztą chyba więcej tych co przeszkód nie widzą) ten czas to nie pzreszkadza ino bardziej my mamy opory.ojjj, no bo to był taki spontan ... nie wiem, może jego to jara ? Bo w sumie faktycznie bardzo często w czasie @ się zdarzało
bohaciefka
Wszystkiego dobrego dla 8-miesięczniaków: raczkowania, raczkowania i na głowie stawania:-) dla Majki i Szymonka.
Ale niektórym panom (zresztą chyba więcej tych co przeszkód nie widzą) ten czas to nie pzreszkadza ino bardziej my mamy opory.
No to ja nie mam, a mojemu nie przeszkadza ... Zwyrodnialce
bohaciefka
U mnie bliżej końca @, prysznica nie mamy ale całkiem sporą wannę jak na mieszkanie w bloku tylko spontanu brak:-( za to ciche dni:-(.ojjj, no bo to był taki spontan ... nie wiem, może jego to jara ? Bo w sumie faktycznie bardzo często w czasie @ się zdarzało
reklama
bohaciefka
No to życiowy facet:-) a co się naturze będzie opierać;-)No to ja nie mam, a mojemu nie przeszkadza ... Zwyrodnialce