reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

O, jeszcze mam do Was 2 rzeczy ...

Pierwsza, to mam pytanie o to, czy któraś zamawiała z jakiejś strony i int kubek z nadrukiem. Zamierzam zamówić takie na dzień babci/dziadka i pytam, może któraś z was już sprawdzila któryś sklep :tak:

Druga sprawa - wczoraj po dość długiej przerwie byliśmy na rehabilitacji. Pani pochwaliła Liliankę za postępy, że pięknie raczkuje, sztywno siedzi i takie tam, ale nas zganiła :sorry2: Za to, że pozwalamy małej stawać przy meblach :baffled: Że to zakazane, że dzieci nie powinny, że jeśli stają trzeba je natychmiast odsuwać. A już najgorsze jest łóżeczko (dlatego teoretycznie powinno tam tylko spać). A dlaczego nie wolno? Bo dziecko powinno nauczyć się wstawać samo, bez podciągania się na czymś. Inaczej zamiast wzmacniać mięśnie nóg i kręgosłupa pracuje obręczą barkową, wzmacnia ręce i potem ma problem z chodzeniem :baffled:
Przekazuję, skoro taki wykład dostaliśmy.
Ciekawa jestem jeszcze opinii fizjoterapeutki AgI

reklama
O moniq, szkoda że wcześiej nie znalazłaś tych za 96, mogłam sobie kupić jak byłam w polsce. zawsze to 20zł taniej.:rolleyes::rolleyes:

a co do stawania, to ja tam stety - niestety, ale mam swoje zdanie. Maja wstaje już od dawna (około póltora miesiaca) robi to sama, i nie wyobrażam sobie żemiałabym latać za nią i za każdym razem - a robi to prawie non stop!!!! odczepiać ją i na podłogę!!. :confused::confused::confused:

a co do stawania, to ja tam stety - niestety, ale mam swoje zdanie. Maja wstaje już od dawna (około póltora miesiaca) robi to sama, i nie wyobrażam sobie żemiałabym latać za nią i za każdym razem - a robi to prawie non stop!!!! odczepiać ją i na podłogę!!. :confused::confused::confused:

Wiesz, ja tylko przekazuję co mi powiedziała specjalistka.
Ja też nic nie robiłam, mimo że Lilianka podciąga się o każdy mebel. Teraz już w miarę możliwości ją po prostu odciągamy. Skoro to niewskazane :sorry2:

Wiesz, ja tylko przekazuję co mi powiedziała specjalistka.
Ja też nic nie robiłam, mimo że Lilianka podciąga się o każdy mebel. Teraz już w miarę możliwości ją po prostu odciągamy. Skoro to niewskazane :sorry2:

ej ale spoko, ja nikogo nie osądzam.:sorry2::sorry2: nie chcialam Cię urazić. a powiedz mi czy ta fizjoterapeutka ma własne dziecko?
ja tylko powiedziałam jak wygląda moje podejście. :tak::tak:

ej ale spoko, ja nikogo nie osądzam.:sorry2::sorry2: nie chcialam Cię urazić. a powiedz mi czy ta fizjoterapeutka ma własne dziecko?
ja tylko powiedziałam jak wygląda moje podejście. :tak::tak:

nie uraziłaś mnie, nic podobnego, niby dlaczego?
Ja tylko przekazałam opinię specjalistki.
Nie wiem czy ma dzieci, nie pytałam, ale ma doświadczenie i jest kompetentna no i ufam jej, bo nie wymyśla niczego co by nie miało podstaw :tak:

Wiecie..nie znam sie....ale moja mala staje od paru dni,to jest tak na chwilke i zaraz pada na tylek,wszystko jest dobre do tego aby się podciągnąć i wstać....:tak::-D pozwalam jej na to ponieważ robi to sama,nikt jej do tego nie zmusza:tak:
Ja myślałam że nie wolno wymuszać na dziecku określonych pozycji...przez chodziki,stawianie itp..... a jak dziecko robi samo to jest git:baffled:
A sie okazuje że jednak nie...i bądz tu człowieku mądry:sorry2::baffled:

A gdzie Marzenka...hophop
Marzenka i Mamamatysia co u was ???
jestem, jestem... muaaaa***

Marzenko.pisaIas,ze bedziesz szczepic Nataszke od pneumokoków-zaszczepiIas?
Jeszcze nie... jakoś przy tej całej przeprowadzce i świątecznym zamieszaniu nie było kiedy o tym pomyśleć... zresztą o ile dobrze pamiętam to położna mówiła chyba, że najlepiej zaszczepić jak dziecko będzie miało chyba 1,5 roku, bo wtedy tylko jedną dawkę dostaje...

a co do wkładek gin zaproponował miedzianą iza 400zł i ta z hormonę za 1200zł - poszperałam i można w necie nawet za 605zł kupić tą hormonalną - kurka ajak bym mieszkała w UK to bym miała za free jak moja siostra .....eh
mi lekarz tej hormonalnej nawet nie proponował. pytałam położną to powiedziała mi tylko, że niektóre kobiety muszą mieć tą hormaonalną i nie mogą mieć zwykłej... jakie są wskazania i przeciwskazania to nie wiem... ja mam zwykłą za 400 zł. mój ginekolog powiedział, że przez 16 lat pracy zdarzyła mu się 1 ciąża przy wkładce i 3 przy tabletkach... do tabletek wracać nie chciałam, a póki co z wkładki jestem zadowolona...

My kąpiemy sie w dużej wannie.CzasAmi wracam do maIej jak kapie Tomka w baIneum.
Natasza też jest kąpana w dużej wannie... no przepraszam teraz to w brodziku... jest dość duży i głęboki tak, że nie ma problemu. na wanienkę w lipcu spadło mi żelazko i zrobiła się dziura i już nie kupiłam nowej wanienki...

a futerko świetne!!! które kupują???

reklama
...
Ja myślałam że nie wolno wymuszać na dziecku określonych pozycji...przez chodziki,stawianie itp..... a jak dziecko robi samo to jest git:baffled:
A sie okazuje że jednak nie...i bądz tu człowieku mądry:sorry2::baffled:

Wiesz Roxy, ja uwazam że w obecnych czasach to w wielu kwestiach się przesadza. Np tak jak Aga i Jagoda i ich dzisiejszy antybiotyk. Albo tak jak sterylizowanie butelki po każdym karmieniu, jest sporo takich kwestii na pewno wiecie o co chodzi.
Ja w przypadku moich dzieci stosuję zasadę własnego zdrowego rozsądku. Owszem biorę pod uwagę różne źródła i opinie i rozważam, ale zawsze na końcu sama decyduję, nie robię nic wbrew sobie, tylko dla tego że gdzieś coś napisali itd. Jeśli mnie jakieś argumenty przekonają to ok, jeśli nie to nie.

Do góry