reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Bohaciefka dziękuję Ci serdecznie.Polityka prorodzinna naszego państwa powoli się zmienia na lepsze, szkoda, że tylko tydzień, ale zawsze to coś. Wysyłam mojego męża na urlop:tak:. Pozdrawiam goraco, widzę że też jesteś z Wejherowa:-):-)

Roxy,
co do życzeń to każdy pisze tam gdzie woli.
Jeśli ktoś ma mało czasu na czytanie ogólnego to lepiej tam pisać. Ale ogólnie po dyskusji w tym temacie wyszło że nie ma co nikogo zmuszać i każdy pisze tam gdzie woli.

Florencja, 5 tyg na wyciągu??!! o matko!!! wspołczuję.

Co do ząbków to jeśli się nie mylę to Damianek Confi jeszcze nie ma ząbków.

Ja niestety nie mogłam wczoraj z Wami posiedziec... Mój M przechodzi jakis kryzys osobliwości... I normalnie wymiękam przy próbach jego zrozumienia...:dry:

Kochana jedyna dobra rzecz z choroby M. ze nie musisz patrzec na jego kryzys:-D

allaa - urlop ojcowski, w 2010 roku w wymiarze 1 tygodnia (7dni) przysługuje tatusiom do ukończenia przez pociechę 12 miesiąca życia i to jest jedyny warunek. wniosek należy złożyć co najmniej 7 dni przed wnioskowaną datą rozpoczęcia takiego urlopu, załączyć skrócony odpis aktu urodzenia oraz oświadczenie, że zasiłek macierzyński z tytułu urlopu ojcowskiego nie był wcześniej pobrany i tyle:-).

Sama podsunęłam pomysł mężowi, jest w końcu na wypowiedzeniu do końca stycznia więc co tam więcej wolnego.

A czy to nie jest tylko dla tatusiów z 2010 roku? Pytam bo w wiadomosciach rozmowe przeprowadzili z tata którego synek urodził sie po polnocy czyli w Nowy Rok

Czy jest jeszcze ktoś kto nie ma zębów? Wychodzi na to,że tyIko my:baffled:

My, My , My bezzebne:-D

Florencjo...bardzo Co współczuje....tym bardziej ze wiem co to znaczy jak ktos z bliskich unieruchomoiny w szpitalu. Mojemu M. dorosłemu trudno było uleżec a co dopiero dziecku....

Cytat:
Napisał monika1977
Czy jest jeszcze ktoś kto nie ma zębów? Wychodzi na to,że tyIko my:baffled:

My, My , My bezzebne:-D

Aga ,juz nie czujemy sie samotni:-D:-D

A ja sie pochwale ze Moja Córcia :-D zaliczyła dzis pierwszego raczka albo raczej czworaczka....Bo to chyba juz czworakowanie a nie raczkowanie....
Robi to tak nieporadnie i smiesznie jak pijany Pluto...:-D
Kazda reka idzie w inna strone kompletnie niesymetrycznie do nóg....wiec najpierw rece potem nogi w koncu rozjezdza sie na panelach i czołga....
Musze ja nakrecic dla potomnosci:-D

A i mam do Was pytanie...
na jakiej wodzie rozrabiacie mleko dzieciaczkom?
Ja do tej pory na mineralce ale od kilku dni przeszłam na kranową i juz wiem skad straszne zaparcie - własnie od zmiany wody...dzis znow dostała mineralna i kupka luzniejsza.
Ma to po mamie :sorry2:jak jade w gosci w inny rejon Polski ....to i 2 tyg mnie w toalecie na posiedzeniu nie ma:baffled:

M&m,s...dzieki za wyjasnienia:-)

AgA.... ja dalej robie mleko i kaszki na mineralnej....w sumie to nie wiem kiedy zaczne na normalnej kranówce.... troszke sie boje tej naszej śląskiej wody:sorry2:
Moja mała nie potrafi raczkować na panelach....nogi się jej rozjeżdzają i przekomicznie to wygląda:tak: Gratulaski

Aga ,gratuIuje czworakowania:tak:.
Ja caIy czas kupuje wode mineraIną. Raz tyIko przegotowaIam kranówke i maIo nie dostaIam zawaIu jak zobaczyIam co jest na dnie dzbanka:szok:.Woda sobie odstaIa a na dnie rdzany osad sie zrobiI. Zupki dIa Tomka tez gotuje na buteIkowej.

To ja wyrodna matka jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja na kranówie jadę...

Gratuluję AgA raczkowania-czworaczkowania...! U nas też panele i dochodzę do wniosku, że to nie najlepszy pomysł... Chyba dywan zakupię...

reklama
A tam..zaraz wyrodna;-)
Ja też bym chciała dywan...nawet już wybrałam ale przy naszym psie to nie wiem czy by sie uchował....dlatego jeszcze się wstrzymuje,ale korci mnie strasznie.Zresztą jak tak dalej pójdzie to moje dziecko sobie głowe rozbije...dzisiaj już 3 razy potraktowała panele głową,masakra:baffled:

Do góry