reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

jeszcze chwila i wstrzymałby ci się okres i byłaby ciąża urojona!! :-p:-p:-p:-p

normalnie nie mogę, ale powiem wam, że ja to już doszłam do takiego stanu że chciałabym byc w ciąży, bo wtedy wszystkie różniaste olegliwośi i objawy moglabym na to zwalić.

a wogóle to kobity, chciałam się z wami podzielić pewnymi myślami. Otórz zawsze chciałam mieć trójkę dzieci, ale jak teraz mam 2 , to powiem wam że nie lada odwagi ( a tak na prawdę to zrezygnowania z siebie), przynajmniej ode mnie wymagałoby żeby mnieć trzecie.
Bo wiecie, już teraz trudno mi się gdzieś samej wybrać, czy nawet całą rodziną to jest 4 osoby i wogóle. A jakby było trzece dziecko, to już starsznie dużo sie robi i jak sobie wyobrażę że M w pracy a ja na zakupach z 2 brzdąców i 1 w wózku to aż mam drgawki!!!!!:szok::szok::szok::no::no::no::no:jedyne co by mnie przekonało to mój M. - gdyby wiecie wykazał chęc i właściwe podejście.

A wy jakie macie odczucia??

a ja chyba bym do rzeki poszla skoczyc....:baffled::baffled::baffled:...a tak na powaznie to gdybym teraz a nawet za rok byla w ciazy to na pewno byla by to tragedia....z ta dwojka jest naprawde czasami ciezko....:baffled::baffled::baffled:

Ale z P chcemy jeszcze miec jedno...za jakies dwa lata zxaczac sie starac ..tak rzeby odstep byl z jakies 4 lata.....noa le pozyjemy zobaczymy....:blink::blink::blink:

reklama
jeszcze chwila i wstrzymałby ci się okres i byłaby ciąża urojona!! :-p:-p:-p:-p

normalnie nie mogę, ale powiem wam, że ja to już doszłam do takiego stanu że chciałabym byc w ciąży, bo wtedy wszystkie różniaste olegliwośi i objawy moglabym na to zwalić.

a wogóle to kobity, chciałam się z wami podzielić pewnymi myślami. Otórz zawsze chciałam mieć trójkę dzieci, ale jak teraz mam 2 , to powiem wam że nie lada odwagi ( a tak na prawdę to zrezygnowania z siebie), przynajmniej ode mnie wymagałoby żeby mnieć trzecie.
Bo wiecie, już teraz trudno mi się gdzieś samej wybrać, czy nawet całą rodziną to jest 4 osoby i wogóle. A jakby było trzece dziecko, to już starsznie dużo sie robi i jak sobie wyobrażę że M w pracy a ja na zakupach z 2 brzdąców i 1 w wózku to aż mam drgawki!!!!!:szok::szok::szok::no::no::no::no:jedyne co by mnie przekonało to mój M. - gdyby wiecie wykazał chęc i właściwe podejście.

A wy jakie macie odczucia??

Dlatego właśnie m&m's fajnie jest (To znaczy fajnie i niefajnie) jak się ma dwójkę raz za razem a po jakimś czasie trzecie. Fajnie, bo jeśli ktoś lubi dzieci to odpocznie po pierwszych i znów będzie miał taką małą kruszynkę. Starsze prawie samodzielne, same się ubiorą, umyją, do szkoły wyszykują, pojadą, zostaną same w domu a i nowym małym się zaopiekują. Niefajnie, bo to jednak całe życie poświęcone dzieciaczkom.
No ale .... Jaka za to radość :tak:

:

Ale z P chcemy jeszcze miec jedno...za jakies dwa lata zxaczac sie starac ..tak rzeby odstep byl z jakies 4 lata.....noa le pozyjemy zobaczymy....:blink::blink::blink:

No widzisz, a ja to na razie mam taki plan, żeby w wieku 45 lat mieć dzieci (Mikołaj - 24 lata bedzie miał, a Maja - 20) z głowy i już trochę kasy i czas dla siebie i M. dlatego dzieci chcę mieć teraz - kiedy kasy nie ma. hi hi hi:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Dlatego właśnie m&m's fajnie jest (To znaczy fajnie i niefajnie) jak się ma dwójkę raz za razem a po jakimś czasie trzecie. Fajnie, bo jeśli ktoś lubi dzieci to odpocznie po pierwszych i znów będzie miał taką małą kruszynkę. Starsze prawie samodzielne, same się ubiorą, umyją, do szkoły wyszykują, pojadą, zostaną same w domu a i nowym małym się zaopiekują. Niefajnie, bo to jednak całe życie poświęcone dzieciaczkom.
No ale .... Jaka za to radość :tak:

No właśnie Moniq, ja z jednej strony coraz bardziej przychylam się do takiego planu (czyli teraz przerwa znowu 4 lata), a z drugiej strony - jak wyżej.

Ale na razie bardzo silne mam przekonanie, że jak w ciągu roku nic się nie przyarzy - to koniec!! ja już się na to nie piszę. Ale kto wie, może jako wesoła 40-tka zmienię zdanie.

Tylko wtedy to dla rodzeństwa też nie dobrze (wiem bo pomiędzy miom bratem a siostrą jest 10 at różnicy i to są lata świetlne!!!!!!!)
A ja bym chciała żeby moje dzieci mialy ze sobą dobry kontakt.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

mamamatysia- dziekuje kochana... jest ciezko ale nie jest powiedziane ze po roku sie zmieni.. :/ oby.

tsarina- hehe ja tez zaczynam dietke tzn moja bedzie polegala na tym ze zadnych slodyczy i cwiczenia ta 6 widera.. heheh:) i zobaczymy czy rezultat przyniesie plus chce sie zapisac na jakis aerobik czy cos w tym stylu... ale diety nie dam rady raczej stosowac..

reklama
A ja już jestem :) hehe :-)
Wstałam bo dziś zakupowy dzień :-D Nawet M się ze mnie śmiał, ale słyszę że też już się gramoli w łóżku, jak usłyszał plan 4 galerii (gdyby nie było pajaców w poprzednich), uśmiechnął się i powiedział: dziękuję :tak:
Lecę robić zdjęcia ubranek :happy2:
Kurcze, coś mnie gardło boli :baffled:

Do góry