reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
a z tymi ruchami jak czasem coś mi zaburczy to mi się przypomina ciąża i kopniaczki ale raczej tego bym nie pomyliła :-pty Moniq to jesteś udana :tak::-D

No bo to jest niby burczenie, ale takie dziwne, ze jakby kopniaki i juz zgłupiałam. Że niby już wiem jak to jest a dalej nie wiem :baffled: No chyba że to jakiś efekt nakręcania się :confused:

No bo to jest niby burczenie, ale takie dziwne, ze jakby kopniaki i juz zgłupiałam. Że niby już wiem jak to jest a dalej nie wiem :baffled: No chyba że to jakiś efekt nakręcania się :confused:

jeszcze chwila i wstrzymałby ci się okres i byłaby ciąża urojona!! :-p:-p:-p:-p

normalnie nie mogę, ale powiem wam, że ja to już doszłam do takiego stanu że chciałabym byc w ciąży, bo wtedy wszystkie różniaste olegliwośi i objawy moglabym na to zwalić.

a wogóle to kobity, chciałam się z wami podzielić pewnymi myślami. Otórz zawsze chciałam mieć trójkę dzieci, ale jak teraz mam 2 , to powiem wam że nie lada odwagi ( a tak na prawdę to zrezygnowania z siebie), przynajmniej ode mnie wymagałoby żeby mnieć trzecie.
Bo wiecie, już teraz trudno mi się gdzieś samej wybrać, czy nawet całą rodziną to jest 4 osoby i wogóle. A jakby było trzece dziecko, to już starsznie dużo sie robi i jak sobie wyobrażę że M w pracy a ja na zakupach z 2 brzdąców i 1 w wózku to aż mam drgawki!!!!!:szok::szok::szok::no::no::no::no:jedyne co by mnie przekonało to mój M. - gdyby wiecie wykazał chęc i właściwe podejście.

A wy jakie macie odczucia??

Ostatnia edycja:
jeszcze chwila i wstrzymałby ci się okres i byłaby ciąża urojona!! :-p:-p:-p:-p

normalnie nie mogę, ale powiem wam, że ja to już doszłam do takiego stanu że chciałabym byc w ciąży, bo wtedy wszystkie różniaste olegliwośi i objawy moglabym na to zwalić.

a wogóle to kobity, chciałam się z wami podzielić pewnymi myślami. Otórz zawsze chciałam mieć trójkę dzieci, ale jak teraz mam 2 , to powiem wam że nie lada odwagi ( a tak na prawdę to zrezygnowania z siebie), przynajmniej ode mnie wymagałoby żeby mnieć trzecie.
Bo wiecie, już teraz trudno mi się gdzieś samej wybrać, czy nawet całą rodziną to jest 4 osoby i wogóle. A jakby było trzece dziecko, to już starsznie dużo sie robi i jak sobie wyobrażę że M w pracy a ja na zakupach z 2 brzdąców i 1 w wózku to aż mam drgawki!!!!!:szok::szok::szok::no::no::no::no:jedne co by mnie przekonało to mój M. - gdyby wiecie wykazał chęc i właściwe podejście.

A wy jakie macie odczucia??
ja też przed Gabryśką myślałam o trójce. Wiedziałam, że będę miała dzieci z dużą różnica wieku więc pomyślałam, że drugie i trzecie będą rok po roku. Plan niby fajny... Ale po pierwsze miałam 2 cesarki więc następna ciąża co najmniej za dwa lata, po drugie Gaba daje nam tak popalić, że jakoś mi się nie chce... Jest tak jak mówisz: wygoda!

moniqsan zakupki brzmią zachęcająco! Też uwielbiam kupować ubrania dla dzieci... A powiedz mi, jaki rozmiar nosi Lilianka? Pytam bo jest mniej więcej gabarytów Gabrysiowych :-)

Z rozmiarówką jest różnie.
Nosi rzeczy zaróno 3-6 m-cy jak i 6-9 :baffled: albo 68 i 74. Sama wiesz jak dziwnie jest z wielkością :sorry2: Niestety Lili jest tak szczupła, że większość rzeczy jest na nią za krótkie a za duże w obwodzie. Na tych zdjęciach ze świąt spodenki ma rozmiaru 3-6 a bluzkę i bolerko 6-9. A na drugim ma komplecik z Next i jest on rozmiaru 6-9. Ze spodniami jest słabo, bo wszystko na nią za duże (spada z bioderek) :sorry2:

Ale np z Coccodrillo nosi body 80

ja też przed Gabryśką myślałam o trójce. Wiedziałam, że będę miała dzieci z dużą różnica wieku więc pomyślałam, że drugie i trzecie będą rok po roku. Plan niby fajny... Ale po pierwsze miałam 2 cesarki więc następna ciąża co najmniej za dwa lata, po drugie Gaba daje nam tak popalić, że jakoś mi się nie chce... Jest tak jak mówisz: wygoda!

NO WŁAŚNIE!!!!!!!!!
mamstud ty wiesz o co biega!!!!
wygoda i taki egoizm!, znaczy wiesz trzecie dziecko a właściwie - trójka dzieci - to kompletna rezygacja z siebie na przynajmniej 5 lat!!!!! to naprawdę dużo!!!!!!!

reklama
Do góry