reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

o szok podziwiam... i zycze abys dalej miala tyle sily i wytrwalosci... nie wiem czy ja bym dala rade a myslalam ze tylko ja tak czasem mecze dziecko... ale uwiez ze to jest dobre i dla ciebie i dla malej... wiec nie robisz nic zlego a dzieci to mali terrorysci...trzymam kciukasy za dalesze sukcesy:-)
dziękuję za kciukasy :-)

reklama
mamstud - a może spokojniej bedzie właśnie ze zmniejszaniem ilości karmień na dobę? Jeżeli Gaba przesypia większość część nocy bez cyca tzn. że bardziej chodziło o przytulanie niż głód. W ciągu dnia zostaw cyca ale nie jako danie główne tylko jako popitka (po nocy cyc z samego rana, potem może po zupce lub deserku i na podwieczorek) ale cyc nie do zasypiania! Niestety mleczka będzie coraz mniej i może Gaba sama się odstawi na korzyść butli (a na noc proponuję wodę zamiast soczku bo zgubny na jedynki) albo modyfikowane 1x. Tylko ustaw sobie harmonogram i przygotuj jeden typ butelki i smoczka i stosuj przez kilka dni aby Gaba załapał regularność i nowy rytm a dopiero później jak efekty będą znikome to zmień coś w tym harmonogramie. Dzieci potrzebują powtarzalność, przewidywalności zdarzeń i rytuałów. Dajcie sobie np. 6 dni a potem mała modyfikacja planu.
I powrót do pracy, to też musisz uwzględnić w nowym planie dnia.

He, he!!!!
01.01.2010 - pierwszy raz pierwsza kliknęłam posta.
01.01.2010 - pierwszy raz ostatnia klikam posta - pstryk. Już ciemno, karaluchy pod poduchy a szczypawki do sadzawki:-). pa

reklama
dobranoc złośliwa istotko :-)
dlaczego złośliwa ???;-)
nie no małpy przebrzydłe, teraz się z moich plamek będą nabijać przez miesiąc! :-)
widzisz, nie tylko ja :-D:-D:-D:-D:-D

a i mam tylko pytanie, przeczytam odp dopiero jutro, czy któraś z Was piła yerba Mate? Czy tykwa i bombilla są konieczne? bo mąż zasmakował i chce kupić cały zestaw...
niestety nie :no:
później nadrobię resztę :-p

Do góry