reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ja dziewczyny bylam w polsce od czwartku i powrot w niedziele, bylo fajowo tylko szkoda ze tak szybko minelo:-(W piatek bylam na wizycie u ginka i stwierdzil ciaze , termin na 6 maja - tak jak juz wyliczylam :-p.Jak robila mi USG i powiedziala ze jest Ciaza to mi nerwy puscily i sie poryczalam, ale wylam lzami radosci.Oczywiscie powiedzialam jej ze rodze w Anglii oraz ze 3 latat temu stracilam dzidzie i " kochana lekarka" zapisala mnie na badania prenatalne.Kurcze zaskoczyla mnie strasznie pozytywnie :tak:
Dzis ide do miejscowego lekarza zobaczymy co powie bo dzis zauwazylam lekko rozowawy sluz i troche sie boje ze moze byc cos nie tak, a ja w srode znowu lece do Polski.

Trzymajcie sie

No to cieszem sie ze bobas jest i sie rozwija...co do rozowych sladow zobaczysz bedzie ok

reklama
Witajcie dziewczynki
Ja dopiero w czwartek idę do lekarza mam nadzieje, że potwierdzi dzidziusia i będę mogła się już cieszyć na maksa ;-);-)

Możecie mi napisać kiedy miałyście pierwsze usg?
Bo ja wg terminu ostatniej @ będę u lekarza w 6 tc. Mam nadzieje, że coś już tam zobaczę.

Witajcie dziewczynki
Ja dopiero w czwartek idę do lekarza mam nadzieje, że potwierdzi dzidziusia i będę mogła się już cieszyć na maksa ;-);-)

Bo ja wg terminu ostatniej @ będę u lekarza w 6 tc. Mam nadzieje, że coś już tam zobaczę.

witam cie kochana

Ja bylam w 5tc i 3 dni bodajze. pecherzyk mial 14 mm CRL 3,4 mm i pulsujacy punkcik wielkosci kropeczki - zalazek serdunia (zaczelo sie wykstzalcac dopiero)

Nie martw sie na zapas kazda kobieta jest inna i dokladnie kiedy zaszlas lekarz nie stwierdzi. najlepiej uwazam usg stwierdzi po wielkosci pecherzyka ciazowego.

Bo ja wedlug OM to jak robilam usg to wychodzil 6 tc i 3 dni a wedlug usg bylam w 5tc i 3 dni czyli roznica o caly tydzien.

Madzia_Singh dziękuje Ci bardzo za odpowiedź.
W sobotę moje lekkie bóle i kłucia brzuszka ustały i się trochę martwię, jak mnie bolał to też się martwiłam. Oj za mną się nie trafi :zawstydzona/y: Mam nadzieje, że lekarz uspokoi moje wątpliwości i obawy, już nie mogę doczekać się wizyty, jeszcze tylko 3 dni :tak:

Wyczytałam, że nie powinno się pić herbaty z liści malin a sok z malin tzn. taki do herbaty można ? Bo ja piłam przez dłuższy czas i nie wiem czy źle nie zrobiłam :-(

Ostatnia edycja:
Madzia_Singh dziękuje Ci bardzo za odpowiedź.
W sobotę moje lekkie bóle i kłucia brzuszka ustały i się trochę martwię, jak mnie bolał to też się martwiłam. Oj za mną się nie trafi :zawstydzona/y: Mam nadzieje, że lekarz uspokoi moje wątpliwości i obawy, już nie mogę doczekać się wizyty, jeszcze tylko 3 dni :tak:

Wyczytałam, że nie powinno się pić herbaty z liści malin a sok z malin tzn. taki do herbaty można ? Bo ja piłam przez dłuższy czas i nie wiem czy źle nie zrobiłam :-(

Kinguś

Bol brzucha raz jest raz nie ma....ja osobiscie nie mam no moze raz na tydzien przez 30 sek zaboli jak przed okresem...

pamietam 3 dni po spodziewanym @ zakol mnie na maxa jajnik az sie zgielam i wsumie tak pierwsza mysl ktora przelaciala "DZIDZIA" no i potwierdzilo sie
ja ogolnie ok sie czuje czasami mdlosci ale nie zawsze...sikanie...bole piersi no tragedia...i zachcianki i to dziwne...zachcianki - na mc donalda...nie wiem czemu i misie haribo i czekolade

Kinguś- masz racje lisci malin nie pij bo one zmnieszaja krzepliwość krwi i wlasnie grozi poronieniu czy w pozniejszej ciazy odklejeniu sie lozyska ja pilam herbatke z lisci malin jak mialam rodzic aby przyspieszyc porod w sposob naturalny, ale za bardzo mi nie pomoglo bo i tak urodzilam 5 dni po teminie, natomiast sok z malin oczywiscie mozesz :tak:

Bylam dzis na USG wlasciwie na early pregnancy unit wiec i widzialam lekarza, bo mialam plamienie, i okazalo sie ze owszem jest krwiaczek malutki ktory juz sie prawie wysaczyl po drugiej stronie macicy i nie zagraza fasolce w zaden sposob, za to fasolinka ma sie swietnie serdeuszko pika w rytmie czacza i wszystko jest ok:-)z czego sie bardzo ciesze, bole raczej normalne

justyna_0- moze u ciebie tez cos takiego moze nic groznego,

moja siostra tez jest w ciazy tylko ze jest w polsce i tez miala maly saczacy sie krwiaczek z tym ze polozyli ja na tydzien do szpitala i podawali luteine, nie rozumiem dlaczeo jest tak roznie w Polsce i Angii nie wiem czy to wynika z innej polityki leczenia czy o co chodzi???

reklama
Witajcie dziewczynki

oj to będziemy razem przeżywać!
ja też idę w czwartek na wizytę i pierwsze usg
i też będzie to 6 tydzień
co do kłucia w brzuchu nic się nie martw, najmocniej kluje w czasie w którym powinna być @
ja miałam ostatnią 12 sierpnia :)

Do góry