reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Ja dziewczyny bylam w polsce od czwartku i powrot w niedziele, bylo fajowo tylko szkoda ze tak szybko minelo:-(W piatek bylam na wizycie u ginka i stwierdzil ciaze , termin na 6 maja - tak jak juz wyliczylam :-p.Jak robila mi USG i powiedziala ze jest Ciaza to mi nerwy puscily i sie poryczalam, ale wylam lzami radosci.Oczywiscie powiedzialam jej ze rodze w Anglii oraz ze 3 latat temu stracilam dzidzie i " kochana lekarka" zapisala mnie na badania prenatalne.Kurcze zaskoczyla mnie strasznie pozytywnie :tak:
Dzis ide do miejscowego lekarza zobaczymy co powie bo dzis zauwazylam lekko rozowawy sluz i troche sie boje ze moze byc cos nie tak, a ja w srode znowu lece do Polski.

Trzymajcie sie

No to cieszem sie ze bobas jest i sie rozwija...co do rozowych sladow zobaczysz bedzie ok

reklama
Witajcie dziewczynki
Ja dopiero w czwartek idę do lekarza mam nadzieje, że potwierdzi dzidziusia i będę mogła się już cieszyć na maksa ;-);-)

Możecie mi napisać kiedy miałyście pierwsze usg?
Bo ja wg terminu ostatniej @ będę u lekarza w 6 tc. Mam nadzieje, że coś już tam zobaczę.

Witajcie dziewczynki
Ja dopiero w czwartek idę do lekarza mam nadzieje, że potwierdzi dzidziusia i będę mogła się już cieszyć na maksa ;-);-)

Bo ja wg terminu ostatniej @ będę u lekarza w 6 tc. Mam nadzieje, że coś już tam zobaczę.

witam cie kochana

Ja bylam w 5tc i 3 dni bodajze. pecherzyk mial 14 mm CRL 3,4 mm i pulsujacy punkcik wielkosci kropeczki - zalazek serdunia (zaczelo sie wykstzalcac dopiero)

Nie martw sie na zapas kazda kobieta jest inna i dokladnie kiedy zaszlas lekarz nie stwierdzi. najlepiej uwazam usg stwierdzi po wielkosci pecherzyka ciazowego.

Bo ja wedlug OM to jak robilam usg to wychodzil 6 tc i 3 dni a wedlug usg bylam w 5tc i 3 dni czyli roznica o caly tydzien.

Madzia_Singh dziękuje Ci bardzo za odpowiedź.
W sobotę moje lekkie bóle i kłucia brzuszka ustały i się trochę martwię, jak mnie bolał to też się martwiłam. Oj za mną się nie trafi :zawstydzona/y: Mam nadzieje, że lekarz uspokoi moje wątpliwości i obawy, już nie mogę doczekać się wizyty, jeszcze tylko 3 dni :tak:

Wyczytałam, że nie powinno się pić herbaty z liści malin a sok z malin tzn. taki do herbaty można ? Bo ja piłam przez dłuższy czas i nie wiem czy źle nie zrobiłam :-(

Ostatnia edycja:
Madzia_Singh dziękuje Ci bardzo za odpowiedź.
W sobotę moje lekkie bóle i kłucia brzuszka ustały i się trochę martwię, jak mnie bolał to też się martwiłam. Oj za mną się nie trafi :zawstydzona/y: Mam nadzieje, że lekarz uspokoi moje wątpliwości i obawy, już nie mogę doczekać się wizyty, jeszcze tylko 3 dni :tak:

Wyczytałam, że nie powinno się pić herbaty z liści malin a sok z malin tzn. taki do herbaty można ? Bo ja piłam przez dłuższy czas i nie wiem czy źle nie zrobiłam :-(

Kinguś

Bol brzucha raz jest raz nie ma....ja osobiscie nie mam no moze raz na tydzien przez 30 sek zaboli jak przed okresem...

pamietam 3 dni po spodziewanym @ zakol mnie na maxa jajnik az sie zgielam i wsumie tak pierwsza mysl ktora przelaciala "DZIDZIA" no i potwierdzilo sie
ja ogolnie ok sie czuje czasami mdlosci ale nie zawsze...sikanie...bole piersi no tragedia...i zachcianki i to dziwne...zachcianki - na mc donalda...nie wiem czemu i misie haribo i czekolade

Kinguś- masz racje lisci malin nie pij bo one zmnieszaja krzepliwość krwi i wlasnie grozi poronieniu czy w pozniejszej ciazy odklejeniu sie lozyska ja pilam herbatke z lisci malin jak mialam rodzic aby przyspieszyc porod w sposob naturalny, ale za bardzo mi nie pomoglo bo i tak urodzilam 5 dni po teminie, natomiast sok z malin oczywiscie mozesz :tak:

Bylam dzis na USG wlasciwie na early pregnancy unit wiec i widzialam lekarza, bo mialam plamienie, i okazalo sie ze owszem jest krwiaczek malutki ktory juz sie prawie wysaczyl po drugiej stronie macicy i nie zagraza fasolce w zaden sposob, za to fasolinka ma sie swietnie serdeuszko pika w rytmie czacza i wszystko jest ok:-)z czego sie bardzo ciesze, bole raczej normalne

justyna_0- moze u ciebie tez cos takiego moze nic groznego,

moja siostra tez jest w ciazy tylko ze jest w polsce i tez miala maly saczacy sie krwiaczek z tym ze polozyli ja na tydzien do szpitala i podawali luteine, nie rozumiem dlaczeo jest tak roznie w Polsce i Angii nie wiem czy to wynika z innej polityki leczenia czy o co chodzi???

reklama
Witajcie dziewczynki

oj to będziemy razem przeżywać!
ja też idę w czwartek na wizytę i pierwsze usg
i też będzie to 6 tydzień
co do kłucia w brzuchu nic się nie martw, najmocniej kluje w czasie w którym powinna być @
ja miałam ostatnią 12 sierpnia :)

Do góry