reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Najgorsze,że złamania u starszych Iudzi goją się długo.
Mmatysia,sąsiadce mojej mamy też tak siadają biodra. Po piątym pęknięciu wyIądowała nawóżku inwaIidzkim.

reklama
Spokojnie bo już widzę jak się pienisz. JeśIiby mi cos to dziecko zniszczyło i to za takie pieniądze wyciągnełabym to z torby i pokazała .Zaznaczyłabym również ,że muszą mi zwrócić za to kasę.
Córka mojej koIeżanki zbiła mi taIerze kupione dwie godziny wcześniej na koIacje zaręczynową.Powiedziałam koIeżance ,że niestety musi mi odkupić cały zestaw bo w pojedyńczej sprzedaży taIerzy nie ma-odkupiła .Zastanawiałam się czy jej powiedzieć aIe w koncu powiedziałam.
Dzieci to dzieci one nie wiedza,że robią zIe.DwuIatkowi możesz tłumaczyć ,że nie woIno tak robić a on i tak robi swoje z ciekawosci i przekory.
Mmatysia,nikt nie Iubi jaktoś obcy grzebie w naszych rzeczach i każda mama tłumaczy,że tak nie woIno.Twój Mati jakoś to przyjął do wiadomości i więcej tak nie robił a mój Mikołaj tak szybko tego nie załapał.Zdarzało się ,że u koIeżanki wsadził łapki tam gdzie nie powinien a i dzieci moich moich koIeżanek rozrabiały u mnie.
W sumie to chodzi mi oto ,że jeśIi nie ma szkód to nie trzeba z tego robić afery.Dzieci taką ciekawość mają wpisaną w naturę i trzeba im tłumaczyć do skutku.
Dokładnie.Tłumaczyć do skutku.czasem to możne długo trwać ale ja uważam, ze to jeden z naszych obowiązków rodzicielskich ,pokazywać pewne zachowania i normy panujące w cywilizowanym społeczeństwie.Ja np nie dopuściłabym do sytuacji,w której dziecko wyzywa sprzedawczynię, pokazuje jej środkowy palec a na końcu opluwa.Wczoraj byłam świadkiem takiej sceny przy kasie w Tesco.Dziecko miało ok 3 lat a rodzice udawali, że nic nie widzieli.Mój M mnie pohamował bo juz miałam im wygarnąć .Biedna kasjerka nie wiedziała jak ma sie zachować.
Nie będę się mądrzyć bo mamą idealna nie jestem, ale według mnie to nie wina dziecka tylko rodziców,bo dziecko czerpie wzorce właśnie z nich.Finito.

dokładnie.tłumaczyć do skutku.czasem to możne długo trwać ale ja uważam, ze to jeden z naszych obowiązków rodzicielskich ,pokazywać pewne zachowania i normy panujące w cywilizowanym społeczeństwie.ja np nie dopuściłabym do sytuacji,w której dziecko wyzywa sprzedawczynię, pokazuje jej środkowy palec a na końcu opluwa.wczoraj byłam świadkiem takiej sceny przy kasie w tesco.dziecko miało ok 3 lat a rodzice udawali, że nic nie widzieli.mój m mnie pohamował bo juz miałam im wygarnąć .biedna kasjerka nie wiedziała jak ma sie zachować.
Nie będę się mądrzyć bo mamą idealna nie jestem, ale według mnie to nie wina dziecka tylko rodziców,bo dziecko czerpie wzorce właśnie z nich.finito.

amen.

ja '85 (gówniara przemądrzała) a mężulek '77. Koniec piwa, dziecko znów woła... i puszka do zlewu pójdzie, bo nie znoszę wygazowanego:-(

mam nadzieje, że wróce, ale jeśli nie, to dobrej nocki Dziewojki

joluś dużo zdrowia dla babci!

bohaciefka a skąd Ty masz taką wiedze?

oki, lece...

właśnie tu nie chodzi o zachowanie dzieci tylko o reakcje rodziców a ta czasami przekracza wszelkie wyobrażenia

Barmanko - teraz jak mamy nasze dzieciaczki, to chyba juz nigdy ze spokojem nie obejrzymy filmów, na których inne dzieci cierpią...:no::-(... Ja tez mam takie cos, że odkąd jest Szymonek nie mogę słuchać, czytać ani oglądać historii o tragediach z udziałem dzieci.... Od razy włącza się chora wyobraźnia.... ehhh...lepiej nie mysleć...
No ale tak to jest, jak się ogląda smutna filmy zamiast siedziec na BB:laugh2::laugh2:

Aga k m,
oj, szkoda, że miałaś wczoraj taki pechowy dzień:shocked2:. No właśnie, to ci sami znajomi będą u Was na Sylwestra??:eek::eek::eek:

Tsarina, Confi, Aga
Dziękuję, czuję się już całkiem dobrze, za około tydzień znowu pojadę do Gdańska, na zdjęcie szwów. No i opuchlizna na policzku praktycznie już zeszła, więc tym bardziej jest ok.:happy:

Confi,
no właśnie, a kiedy się wybieracie na basen?
Oglądałam dziś Mam Talent i tez podobał mi się werdykt:tak:

Jolu,
przykro z powodu Twojej babci.

Roxy ,myśIałam,że tyIko ja taki stary purcheI.:-D
Tsarina ty 77 czy Twój mąż?

:laugh2::laugh2::laugh2: Monika, nie przejmuj sie, ja tu chyba najstarsza jestem;-):-D

reklama
Do góry