reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
no faktycznie mamstud całkiem ci po drodze do m&m's takrze możesz jej zakupy zrobić :-D
Witam mamusie my nawet dzisiaj pospali wczoraj nie siedziałam za długo na BB to się wyspałam :tak: a widać że i wy nie naklikałyście
Aga_k_m jak słucham tych opowieści to aż mi się w żełądku przewraca :eek:
AgA no fakt takie szefostwo to rzadkość :tak:

Aga_k_m wcale nie jestem cierpliwa i wytrzymała, zawsze w trakcie trwania takich akcji obiecuję sobie w głowie, że od jutra nie karmię! Po czym wstaję rano i jakoś daję cycka Gabie... Powtarzam sobie, że wszystko mija, że jeszcze kilka miesięcy (mam zamiar karmić max do roku) i się wyśpię :-)
Andrzejka karmiłam ok 2 lat i wiem, że to było za długo...

A Twoja Jagodzianka, no - temperamentna z niej dziewczynka :-) Muszę Ci powiedzieć Aguś że mój M się normalnie w niej zakochał, mówi, że uwielbia takie "pulpeciki" - mam nadzieję, że się nie obrazisz. Zawsze pokazuję mu zdjęcia Jagi i zawsze się zachwyca :-)

hahaha - ja też szantażuje cycem i butlą... ale i tak i tak wymiekam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

co do "pulpecika" - no taki już urok Jagodziany... Pewnie wyrośnie z tego jak już stwierdzi, że fajnie by było się trochę więcej poruszać - dzisiaj obiecuję przeskanować Wam fotki mojego M i moje jak bylismy mali.

milutko mi, że Twój M jest zauroczony Jagodzią.. Jakby ją troszkę ponosił - pewnie zmieniłby zdanie:-D:-D:-D

a właśnie, wiesz co - zastanawiam się, czy to ja nie przedobrzyłam z Jagodowym wyglądem - chodzi mi o mleko... a dokładnie jego jakość..
Jem wszystko, praktycznie niczego sobie nie odmawiam - i może przez to, to mleko jest jeszcze bardziej kaloryczne, i Jagodzia jest jaka jest.. Wiem, że ma genetyczne dziedzictwo po moim M...ale kalorycznośc mleka też nie daje mi spokoju..

Ty jesteś na dietce skazowej - no i Gabunia jest filigranową dziewczynką. Ja jem wszystko - więc Jaguśka jest big babką.

dzieci karmione cycem nie można przekarmić u Jagodziny jest to genetyczne u nas jest tak samo tyko w odwrotną stronę my byliśmy chucherka jako dzieci to i nasze szkraby takie ja tez jadłam wszystko jak karmiłam aż do przesady i jakie mam dziecko
nieprzejmuj się już w krótce wszystko spali ;-)

dzieci karmione cycem nie można przekarmić u Jagodziny jest to genetyczne u nas jest tak samo tyko w odwrotną stronę my byliśmy chucherka jako dzieci to i nasze szkraby takie ja tez jadłam wszystko jak karmiłam aż do przesady i jakie mam dziecko
nieprzejmuj się już w krótce wszystko spali ;-)

wiesz co - raz jeszcze przejrzałam książeczkę M i swoją (tą od 0-18 lat) i...
moj M był cięższy od Jagodzi w 6 m-cu o 180g, natomiast ja nie ważyłam tyle co Jagoda w wieku 16 m-cy :baffled::baffled::laugh2:
Także cały Tatuś... nawet z zębami idą łeb w łeb:tak::-D:-D:-D

właśnie spojrzałam w swoją książeczkę w wieku 10 miesięcy miałam 7570g:sorry:i 75 dł
a w wieku 2 lat 10,700 i 83 dł

Witam sie i ja po przebojowej nocy,brrr wczesniej chcialam cos skrobnac ale nie bylo mi dane:wściekła/y: teraz terrorystka spi:-D

Dziewczyny skad Wy macie swoje ksiazeczki,bo ja chyba takowej nie posiadam,musze mamy zapytac:-)

M@dzi@,cos mi sie wydaje ze moze zeby ida u was:tak: posluchaj mamstud trzeba osuszac skore,moja tez ma czerwony buziol jak sie slini nawet krostki sie robia. a co do smarowania to nie mam pojecia bo to takie glupie miejsce i dziec zlize:zawstydzona/y:

Aga_km_mojej kolezanki corka wazyla jak miala 6 miesiecy 11,5 kg a teraz ma poltora roku i jest w 50 centylu, ale ruchliwa ze hoho;-)

Moja malolata nie jest na cycku a tez zaczyna sie budzic w nocy o jakiegos tygodnia,to chyba nie jest regula:tak:
Milego dzionka Wam zycze,my dzisiaj idziemy do tesciow,zaprosili nas na barbórkowy obiad,dziwne tam zadnej Baski ne ma,no ale tata górnik:-D

reklama
Hejka
Confi
- też mi się marzą święta we trójkę..tym bardziej właśnie tak jak piszesz, że to pierwsze Święta w trójeczkę :happy: :happy: :happy: ale jeszcze nie wiem jak będzie..:eek:
Sylwek też stoi pod znakiem zapytania ale on już będzie w gronie rodzinnym w PL :yes:
Malgoss - wracaj szybko do formy :tak:
Moniqsan - też uwielbiam czekoladę..i chyba w weekend zrobię murzynka :-) ładnie siedzi Twoja Lili
M@dzi@ - może masz bepanthen? Jak dla mnie jest on rewelacyjny. Stosowałam na krwawiące sutki, potem na podrapaną Patrykową buzię i teraz od czasu do czasu jak coś się dzieje. Na ranki znakomity a najważniejsze, że nie groźny gdy dziecko go posmakuje. :yes:

Do góry