reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

czesc dziewczyny,
mnie nie bylo na bb ponad tydzien,prawie wszystko przeczytalam.mialam trudny tydzien,z mezem ze starszym synem...troche problemow.:-(

raz dzienniedaje xavkowi butelke mleka ino 110ml ,zeby poznal smak innego mleczka niz moje ,wypija ino 60ml niestety maminie jest lepsze.:-)

widzialam ze pisalyscie o swietach,my wyjezdzamy do polski ,do naszego domku,bardzo sie ciesze ,bo niema to jak swieta w polsce .tak wsumie mam juz prezenty dla wszystkich kupione.

odpisze ino to was, ktorych zapamietalam:
m&ms-jejku twoja majecza juz zaczyna chodzic,bardzo jej sie spieszy ;-)
miniqsan-gratki .ze sama siadla,moj xavko jeszcze tego nie zrobil ino jak sama go posiedze to siedzi.
jolu-dobrze ,ze wszystko ok z dziewczynkami
mamastud-gabi tez juz dobrze widac,zapalenie uszu-ja to przerabialam z oliverem 2-3 razy do roku ale teraz juz nie choruje(odpokac)

aha jeszcze zalegle WSZYSTKIEGO NAJ ......,przespanych nocek przedewszytkim dla 6 -i 7 miesieczniakow ,ktore skonczyly przez ten tydzien jak mnie niebylo .

jak bede miec chwilke to wrzuce fotki mojego 7 miesieczniaka juz niestety.....

reklama
Hej, napiszę tylko kilka słów bo jestem padnięta i oczy mi się same zamykają (a to u mnie rzadkość :sorry:
Byliśmy dziś w restauracju podają dim sum w bambusowych pudełeczkach do gotowanua na parze. Mniam, bardzo nam smakowało:tak:

Połaziliśmy potem po CH, wróciliśmy po 22 .
Lili szybko zasnęła (bez mycia) a my popijamy sobie pifffko :-D:zawstydzona/y:

Nie na, jakie pyszności! Uwielbiam serniki, eh... :-(

My po wizycie u laryngologa - Gaba zdrowa, uszy ładne :-) Nie wiem tylko dlaczego jest taka marudna i zupełnie dziś nie chce jeść, może zęby.... Wykorzystałam dziś nianię i skoczyłam do firmy powypełniać jakieś papiery. Przy okazji się dowiedziałam, że są "bony" na święta, po 650 zł dla każdego, w tym roku z gotówce! :-) Cudownie, prawda?
No to suuuuuuuuuuuuuuper!!!! Uszy po zwycięskiej bitwie:-). Niech ząbek teraz szybko pokaże główkę i da pospać małym i dużym domownikom:-).
A bony, no fajny zastrzyk i miły gest, na zakonczenie pracy mój M tez dostał bon - będzie na jadło i prezenty.

Witajcie o tej nocnej porze!
Cosik zerknę co tam nastukałyscie, czy maluchy zdrowe, jak pzrygotowania świąteczne, czym Was dzieci i męzowie zaskoczyli lub wnerwili;-). I zmykam bo też padam, właśnie skończyłą przygotowywać dokumentacje do przetargu, uff....

Tikanis, Mamstud - dziewczyny nie zazdroszczę tych zarwanych nocek, mleczko tylko z cyca dajecie (nie pamiętam:zawstydzona/y:). Może niech M wstaje, polula i odkłada, potem a piat od nowa (nie wy bo maluchy będą czuły głównie zapach mleka) - może literatura "zaklinaczki dzieci" coś by tu pomogła???
M@dz1@ - jak siostra dostanie decyzję o odmowie to niech składa odwołanie do sądu (będzie pouczenie, często sąd zajmuje odmienne stanowisko niż ZUS), daj znać!!!
Malgoss - szybkiego powrotu do pełnego zdrowia, odpoczywaj ile się da.
Monisqan - torcik pycha, lubie twoje rady - przemyślane, konkretne i bardzo zrozumiałe:tak:.

u żadnej chyba masaż się nie kończy inaczej :-) a mój wiecznie nocki ma jak my te dzieci zrobiliśmy :sorry: choć za ciepło między nami ostatnio nie jest :-(
U mnie też było chłodna a nawet lodowato, w końcu sama wzięłam się za rozpałkę to M zaspał do pracy :-D.
Ktoś powiedział, że "kobiety są bohaterkami dnia codziennego a mężczyźni bohaterami jednego wydarzenia" (mogłam coś poprzestawiać).

Faceci, to my jesteśmy tą szyją, na której głowy trzymacie (jest tu jeszcze jaki inny rodzaj męski oprócz marczo?).

mamamatysia - o!!!! I jakie wrażenia z Wejherowa? (moje miasto)
aga km - no, moja też szczypie dotkliwie i ciągnie za włosy, mojego M ciągnie za włosy na rękach (ma za co chwycić tatusia:-):-):-)), boli, boli, że i podskoczę.

wiecie co - ale moja Kuzynka też jest dobra... Urodziła córeczkę w marcu, i np. Mała je już od dawna jakieś makarony, ziemniaki, kotlety, itd...
Mięsa oczywiście nie miksują tylko cała rodzina żuje swoje i na końcu daje Małej (co chwile ktoś jej swojego kotleta zemłanego wciska) - mnie normalnie stelepało z obrzydzenia...
Jasna cholera! Mnie tez wnętrzności się powykręcały!!!!!!!!!!!!!! konowały jedne, a niech z psu zpyska wyjma i sami zjedzą. Sory Aga ale głupota ludzka nie ma granic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Kotlety??? Ciekawe ile żołądek wytrzyma? Ech... i zwróć tu uwagę to wyjdziesz na pzremądrzałe dziwadło.

spotkałam dzisiaj znajomego , który ma córkę z maja jak mi powiedział co dziecku dają do jedzenia to aż mnie zatkało wiec piersi już nie, je ani żadnego mleka modyfikowanego, żadnych kaszek za to normalnie posiłki je z nimi, normalne obiady i na noc normalne mleko z kartonu z kaszą manną z butli całą butle i prześpi noc :shocked2:
Teraz pzrespi tylko ciekawe co za będzie za kilka miesięcy??? Jak ukłąd pokarmowy przeciążony to w końcu zacznie szwankować i nocy na pewno nie będą wtedy przesypiać.

reklama
Do góry