reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

My dzisiaj w miarę wyspami tylko 3 pobudki :sorry: ale teraz synuś odsypia ktoś musi;-)
Właśnie dostałam propzycję Andrzejkową a właściwie urodzinową siostra M zaprosiła nas na 40 urodziny na jutro, zrobiła to dzisiaj rano a teraz szukam prezentu w pośpiechu może coś doradzicie , a w między czasie was poczytam ;-)

reklama
fakt nie musiała używać takich słów ale trudno nie kłóćcie się o głupoty
Zaznaczyłam że nie powinna tak Cie nazywać i wcale jej nie bronie za to tylko uważam że ma racje jeśli chodzi o zastrzyki a to że Cie obraziła to już inna kwestia nie powinno się kogoś nazywać abnegatem itp
Nie twierdze że jest biedna czy coś tylko każda z nas najechała na Służbe Zdrowia ona co prawda jest jedną z nich więc też mogła się zdenerwować i napisać to w nerwach nie chodziło mi o obrone tylko o załagodzenie sytuacji zresztą nie wtrącam się w to....
Jeżeli tak bardzo Cię to dotknęło to jak najbardziej jestem za przeprosinami ze strony Roxy

Oki Madziu, jestem tak rozdrażniona ze przeoczyłam...mam nadzieję ze rozumiesz iż mój dobór słów wynika także z mojego rozdrażnienia. Przepraszam.
Moze będzie lepiej jak Ciocia Confi zrobi sobie dzisiaj wolne od BB...odpocznę, zdystansuję się ...poza tym przyjechała moja chrzestna mamusia z Warszawy i dziś jedziemy ją odwiedzić i przy okazji załapać się na pyszny obiadek u babci ;-)

Witam mamusie.
Widzę, że tu wczoraj znowu jakaś ostra wymiana zdań:eek:.
Jeśli chodzi o ten temat "domowych "zastrzyków to zgadzam się z Roxy(mam za sobą dwa lata szkoły pielęgniarskiej;-)).Podanie antybiotyku przez osobę "niekompetentną"(czyt.bez odpowiednich uprawnień) możne mieć nie tylko skutki zdrowotne ale także prawne.Wiem też ,że praktyka podawania zastrzyków w domach jest ogólne stosowana(niestety) bo mam przykład w domu.Moja T(pielęgniarka niepraktykująca od 30 lat!!!) robi zastrzyki babci,ciotkom ostatnio nawet ciężarnej kuzynce:szok:.Zwróciłam jej uwagę to "zjechała mnie jak psa":baffled:
Co do wypowiedzi Roxy to nie podobał mi się jej agresywny ton .Uważam, że Confi miała prawo poczuć się urażona.
Wypowiem się jeszcze w sprawie obniżania gorączki.Jako doświadczona mama nie zgadzam się z teorią że gorączkę u dzieci powinno się zbijać dopiero powyżej 39 stopni.Są dzieci,u których gorączka 39 wywołuje już drgawki(wiem bo mam taki egzemplarz w domu:-().Zdaniem lekarzy(a miałam ich już kilku:sorry:) przy temp powyżej 38,5 należy podać ŁAGODNY środek przeciwgorączkowy np.syrop w dolnej granicy dawkowania.
Oczywiscie szanuję zdanie innych w tym temacie i uważam,że od każdego indywidualnie zależy czy zastosuje metody naturalne czy poda lek.

Mamstud-Biedna malutka.Wiem co znaczy zapalenie ucha(a co dopiero obustronne) u dorosłego a co dopiero u niemowlaka:-:)-:)-(.Życzę ci dużo wytrwałości w tych ciężkich dniach i mam nadzieję, że Calineczka szybko wyzdrowieje.

Muszę się wam pochwalić, że moje dziecię nabyło nową umiejętność.
Otóż nauczył się mówić...NIE:eek: Żeby tego było mało to jeszcze sugestywnie kiwa do tego głową:baffled:.Liczyłam,że pierwszym jego słowem będzie upragnione mama ewentualnie tata:sorry: ale tego się nie spodziewałam.
Oprócz tego po długich bataliach rozsmakował się w domowym jedzonku:tak::tak::tak:.Wielkie dzięki Jolu za twoje przepisy...ogromny buziak za to:-).Filip wcina, aż miło.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
nie było mnie tydzień, a tu tyle do nadrobienia, nawet nowe wątki się pojawiły!!:szok: nie wiem czy nadrobię wszystko, ale się postaram:tak:

Dzień dobry Majóweczki

Confi kochana, jestem pewna, że Roxy zrozumie swój błąd i Cię przeprosi. Zabrała głos w słusznej sprawie, niestety się trochę zagalopowała...

M@dziu, mamomatysia, florencjo dziękujemy za miłe słowa, uściskam Calineczkę.

Dziś noc nieprzespana, mała budziła się zlana potem co chwilkę. Przebierałam, tuliłam, karmiłam - a raczej próbowałam bo mała nie chce jeść... Rano pojawiła się wysypka na brzuszku i twarzy, pediatra orzekła, że do tego wszystkiego Gaba przeszła trzydniówkę! Biedne maleństwo - pewnie stąd taka wysoka temp.
Z samego rana poszłam na zastrzyk z postanowieniem, że jeśli nie przydzielą nam pielęgniarki, przecież przy pediatrze zawsze jest jakaś środowiskowa, to normalnie zrobię awanturę! I udało się! Dziś po południu i do końca kuracji będzie ktoś przychodził do Gaby, aż mi ulżyło!

moniqsan ale się uśmiałam z Ciebie i moniki! Wy to się znacie jak łyse konie, co? :-)

Barmanko ja też nie mogę się pogodzić z myślą, że za miesiąc mam do pracy wrócić....

Jolu jak Twoje pannice? Mam wielką nadzieję, że lepiej!

mamamatysia ale ten Wasz Fifi zdolny! Andrzejka pierwszym słowem też było NIE ale powiedział to jak miał 11 miesięcy!

mamamatysia ale ten Wasz Fifi zdolny! Andrzejka pierwszym słowem też było NIE ale powiedział to jak miał 11 miesięcy!
Zdolny???Leniwy...nadal pełza(od dwóch miesięcy)zamiast raczkować, siedzi jak sie go posadzi bo sam łaskawie dupki nie ruszy(chyba,że ma się czego chwycić) a tego "nie" to nauczyl sie pewnie tez dla wygody:-D.Jak go pytam"to co Fifi idziemy spać to uradowany kiwa głową i krzyczy NEEEEEEE:baffled:

Dobrze,że udało ci się wywalczyć(kompetentną) pielęgniarkę

Dziewczyny poprostu nie mam słów do tego kraju!!!!
Wyobraxcie sobie jakw cześniej pisałam moja siostra ma TOCZNIA przy tej chorobie ma już do wycięcia jedną nerke bo nie funkcjonuje i dochodzi toczniowe zapalenie watroby dziewczyna codziennie zwija się z bólu wiecie jak bolą nerki... nie wspomne o krwiomoczu bólach stawów i różnych innych rzeczach do tego praktycznie miesiąc w miesiąc jest w szpitalu. Dziś była na komisji o rente bo jej poprzednio przyznali na rok i wyobraźcie sobie nie dostała jej!!! Nosz ku...waaaaa można dostać palpitacji serca
Jeszcze ta wredna pinda która tam siedziała powiedziała jej że ją to nie obchodzi że ona nie da rady pracować Czujecie? no niech by mi ją ktoś dał teraz pdo ręke

reklama
Dziewczyny poprostu nie mam słów do tego kraju!!!!
Wyobraxcie sobie jakw cześniej pisałam moja siostra ma TOCZNIA przy tej chorobie ma już do wycięcia jedną nerke bo nie funkcjonuje i dochodzi toczniowe zapalenie watroby dziewczyna codziennie zwija się z bólu wiecie jak bolą nerki... nie wspomne o krwiomoczu bólach stawów i różnych innych rzeczach do tego praktycznie miesiąc w miesiąc jest w szpitalu. Dziś była na komisji o rente bo jej poprzednio przyznali na rok i wyobraźcie sobie nie dostała jej!!! Nosz ku...waaaaa można dostać palpitacji serca
Jeszcze ta wredna pinda która tam siedziała powiedziała jej że ją to nie obchodzi że ona nie da rady pracować Czujecie? no niech by mi ją ktoś dał teraz pdo ręke
M@dziu brak mi słów! Naprawdę nie wiem co napisać, z chęcią bym się z Polski wyprowadziła...

Do góry