reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ja to w ogole dostaje kurwicy jak slysze jak to nasze panstwo uprawia coraz lepsza polityke prorodzinna.:crazy:
Tylko,ze kuzwa nam przy czworce dzieci to nawet rodzinne sie nie nalezy bo przekroczylismy srednia krajowa o pare zloty:wściekła/y:
Nie dosc ze tego rodzinnego co kot naplakal to jeszcze nie dadza dziady jedne:wściekła/y:
mam rodzine we wloszech.niemczech,angli i jak mi opowiadaja jak tam jest to rozwiazane(opieka zdrowotn,socjalmszkolnictwo itd)to mnie krew zalewa na ten chory kraj:crazy:

reklama
marzenka
a ja Ci kochana powiem, że mnie tam się podobają takie sprzeczki:-) tak to by było za słodko:-):-)

no i mam nadzieję, że ja teraz się nie naraziłam którejś bestyjce:-):-D:-D

Racja wiecznie słodzić nie będziemy jak coś którejś leży to lepiej od razu wywalić ;-)

ale się dzisiaj nalatałam po sklepach aby coś kupić na te urodziny, a jedyne co kupiłam to wino , dyplom ukończenia 40:laugh2: i zamówiłam kwiatki jeszcze jutro coś poszukam :sorry:

Witam ....
och...nareszcie mam chwilke..dziewczyny zjadly a teraz sie bawia......:tak:....nawet nie mialam chwilki zeby do Was zajrzec rano.....na 9ta musialam pobiec na spotkanie z radca prawnym w zwiazku ta nasza sprawa w sadzie z tym idiota ktory nam nie zaplacil za czas ktory u niego pracowalismy...
potem zakupki.....przybieglam do domku szybciutko bo myslalam ze maz moze bedzie mial ciezko...a tu przychodze...dziewczynki spia.....pytam go czy zjadly i czy wymiotowaly a on na to ze jak tatus karmi to one nie wymiotuja...:sorry:
Dodam jeszcze ze pozmywal....wstawil pranko no i odkurzyl....:shocked2::shocked2:.....

Mamstud ...dziekuje za pamiec......narazie nie zachwalam bo bedzie tak jak wczoraj....
podczas karmien wywoluja u siebie odruch wymiotny ale narazie nic nie zwymiotowaly....no ale jeszcze jeden posilek wiec zobacze.....
No i dzis zrobily jedna pomaranczowa kupke..a dodam ze takiej to juz nie widzialam okolo 6 tygodni....:shocked2:
No i ciesze sie ze jednak cos sie udalo zrobic w sprawie zastrzykow...trzymam Cie za lapke.....buziak dla Gabuni.....:tak:

no i wlasnie poczytalam o tym ze troszke zawrzalo na bb.....
No coz takich sytuacji niestety nie da sie uniknac...kazda z nas ma swoje zdanie....tylko nie jestem za tym ze jesli sie ktos na czyms zna to niech innych nie traktuje jak ociemnialych...i do tego jeszcze pisze o tym otwarcie.....
Kazda z nas ma wiedze w innej dziedzinie....i dobrze.....dzielmy sie nia i radzmy ale w cywilizowany sposob.....
Ja tam za rady jestem zawsze wdzieczna...a to czy je uskutecznie w zyciu to jest moja sprawa.....
No w tej sytuacji jednak wypada aby Roxy przeprosila Confi......

Moniqsan.....jak tam po masazach....jak Lili....????

Ja to w ogole dostaje kurwicy jak slysze jak to nasze panstwo uprawia coraz lepsza polityke prorodzinna.:crazy:
Tylko,ze kuzwa nam przy czworce dzieci to nawet rodzinne sie nie nalezy bo przekroczylismy srednia krajowa o pare zloty:wściekła/y:
Nie dosc ze tego rodzinnego co kot naplakal to jeszcze nie dadza dziady jedne:wściekła/y:
mam rodzine we wloszech.niemczech,angli i jak mi opowiadaja jak tam jest to rozwiazane(opieka zdrowotn,socjalmszkolnictwo itd)to mnie krew zalewa na ten chory kraj:crazy:

Florencja.....dlatego wlasnie my caly czas jeszcze nie podjelismy decyzji o powrocie....no i jestesmy miedzy przyslowiowym mlotem a kowadlem......bo niby w Polsce rodzina i znajomi a tutaj dobre zycie, opieka socjalna , zdrowotna... itp.....:sorry: Placi sie skladki..niemale...ale przynajmniej czlowiek wie na co...
Zreszta tak jak piszecie...Polska to kraj ktory jest daaleko za murzynami...:eek::eek:

Witajcie,wczesniej nie moglam dzisiaj wpasc na forum,mala zajmuje sie babcia a ja dzisiaj biegalam po sklepach zeby ja obkupic:-)

Confi,przykro mi ze czujesz sie urazona,nie chcialam Cie obrazic,wczoraj to chyba mnie ponioslo,moglam sie inaczej wyrazic:tak: Nie uwazam zebym uzyla obrazliwego slowa ale jezeli tak Cie dotknelo to przepraszam:sorry:
Wiesz nie czuje sie biedna pracujac w sluzbie zdrowia,wrecz przeciwnie jestem dumna z mojej pracy,robie to co lubie i mam kontakt z roznymi ludzmi,wierz mi bardzo swiadomie wybieralam swoj zawod. Nikt nie jest swiety i do kazdego zawodu mozna sie przyczepic,kazdy ma gorszy i lepszy dzien. Nie odbieram osobiscie atakow na sluzbe zdrowia,poniewaz znam swoja wartosc i chec pomocy innym ludziom.Rozumiem ze w naszym kraju sluzba zdrowia jest napientnowana,po czesci sie z tym moge zgodzic.Mialam ostatnio okazje przebywac pare razy w szpitalu i tez nie bylam traktowana tak jakbym chciala:tak: mimo tego ze bylam "ta swoja". No ale coz,tak to juz jest,jestesmy tylko ludzmi i nie bedziemy tylko mili dla siebie,zreszta byloby to falszywe.
Uwazam temat za zamkniety,wypowiedzialam swoje zdanie,moze zbyt pochopnie ale nie chcialam nikogo obrazac:tak:

Moniqsan,rozumiem ze stanelas w obronie Confi ale wierz mi nie napisalam tego jak sugerujesz specjalnie czy z premedytacja:sorry:
A co do Twojego pytania odnosnie moich doswiadczen zawodowych,to komu jak komu ale Tobie to chyba nie musze tlumaczyc jakie sa zagrozenia. Z tego co tu piszesz i jakich udzielasz rad sugeruje ze jestes lekarzem i na pewno jestes bardziej obeznana w tej kwestii niz ja. Zreszta zle bym sie czula zwracajac uwage lekarzowi:tak:
Swego czasu pracowalam na OIOM-ie dzieciecym i bylo to dla mnie traumatyczne przezycie,naogladalam sie bardzo duzo reakcji poszczepiennych jak i po blachych zastrzykach. Wiesz przeciez ze wstrzas moze wystapic nie tylko po pierwszym zastrzyku ale rowniez po dziesiatym-niestety.
Nie chce wiecej pisac o mojej pracy bo nie do tego sluzy to forum,jest o Naszych maluszkach i niech tak pozostanie;-):tak:
Mam nadzieje ze oczyscilam troszke atmosfere,nie udzielam sie tak czesto jak Wy,dlatego tez nie chce byc kojarzona z aferami:zawstydzona/y::-):sorry:Nie mam klotliwego charakteru i wbrew pozorom nie jestem wredna:-D:-D:-D

Może zacznę od końca ;-)

Joluś trzymam kciuki za dziwczynki no i wielkie brawo dla męża no no, pozazdrościć tak obrotnego chłopka ;-)musisz częściej korzystać z pomocy mężulka :tak:

Kasia ciekawa jestem jak wyglada ten dyplom ukończenia 40, fajny pomysł :tak:

Florencja wam to za taką gromadkę powinny przysługiwać jakieś pieniążki, a to ze przekroczyliście nieznacznie limit to tez powinno być wzięte pod uwagę :wściekła/y:

Marzena, WOW babcia 99lat jezu to się trzyma kobitka :tak:chyba kiedyś pokazałaś nam zdjęci Nataszki z prababcią, dobrze pamiętam ???

Mamstud pisz jak Gaba !!!!

Mamamatysia- nagraj dla na filmik z NIE w wykonaniu Filipka ;-)muszę to zobaczyć

M@dzia normalnie brak słów !!!! A ludziom którzy wymuszają i oszukują na komisji jakoś się udaje i kasę mają- to się chyba nigdy nie zmieni :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Trzymajcie się !!! :*

Chciałam jeszcze napisać pare zdań w sprawie Roxi- Confi i Marzena-Joann ale nie mam już czasu. Napisze tylko ze mam inne zdanie niż chyba wszystkie choć podobne do pojedynczych jednostek :sorry:może to lepiej że nie napisze bo już widzę jakby mnie wszystkie znienawidziły:hmm::ninja2::ninja2::ninja2:

A co do służby zdrowia napiszę jako uprawiająca czynnie ten zawód od 5lat ( może nie długo ale zawsze jakaś praktyka) trochę dziwnie zabrzmiały leniwe dupska- prawda jest taka ze nie macie pojęcia jakie procedury nas czasami obowiązują- totalnie bzdurne- ale nie wymyślone przez personel medyczny i to ze jakaś pielęgniarka czy rehabilitant nie chcą przyjechać do pacjenta często nie jest sprawą leniwego tyłka tylko chorego systemu !!!!

Zajrzę wieczorkiem

Malinko, do "leniwych dupsk" to ja juz sie nawet nie odnosze,jestem przyzwyczajona do takich komentarzy,sa one stosowane pod naszym katem nagminnie:-( Nie jest to sluszne ale coz,mentalnosci spoleczenstwa sie nie zmieni:-:)no:
Jeszcze tylko chcialam nadmienic ze pielegniarka z przychodni nie przyjdzie do domu zrobic zastrzyku,nie z lenistwa tylko po prostu jest to w praktyce niewykonalne. Musialaby byc zatrudniona osobno pielegniarka do chodzenia po domach,bo takich potrzebujacych pacjentow jest wielu. A w przychodni jest niewiele personelu pielegniarskiego i naprawde maja co robic:tak:

Marzena, 150 lat dla Twojej babci:-) ladny wiek:tak:

Dziewczyny sorki ze nie moge odniesc sie do wszystkich postow ale chcialam wyjasnic sytuacje i teraz musze sie zajac moim dzieciem,milego wieczoru,moze uda mi sie zajrzec pozniej:-)

reklama
Confi i monioqsan ciesze sie ze sa takie dziewuszki na tym fotum jak Wy ze potraficie stanac w obronie w tym momencie confi mamstud a moniqsan confi brawo dla Was a to dla Was

Załączniki

• images.jpeg
    images.jpeg
    4,6 KB · Wyświetleń: 72
Do góry