reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Dziewczyny poprostu nie mam słów do tego kraju!!!!
Wyobraxcie sobie jakw cześniej pisałam moja siostra ma TOCZNIA przy tej chorobie ma już do wycięcia jedną nerke bo nie funkcjonuje i dochodzi toczniowe zapalenie watroby dziewczyna codziennie zwija się z bólu wiecie jak bolą nerki... nie wspomne o krwiomoczu bólach stawów i różnych innych rzeczach do tego praktycznie miesiąc w miesiąc jest w szpitalu. Dziś była na komisji o rente bo jej poprzednio przyznali na rok i wyobraźcie sobie nie dostała jej!!! Nosz ku...waaaaa można dostać palpitacji serca
Jeszcze ta wredna pinda która tam siedziała powiedziała jej że ją to nie obchodzi że ona nie da rady pracować Czujecie? no niech by mi ją ktoś dał teraz pdo ręke
Kuźwa ZUS powinni zatopić(cały).Cholera jasna, na budowę gmachów za ciężkie miliony kasę mają ale na rentę dla naprawdę chorego człowieka nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jak ludzie mogą być tak nieczuli,nie rozumiem:no::no::no:

reklama
Witam!!!

Dziś mam wolne, więc sobie troszke leseruje i nadrabiam wieczorno-nocne zaległości. A później idę na urodziny do mojej prababci. Dziś kończy 99 lat!

No i jeszcze chciałam tylko wtrącić cztery słowa na temat naszego małego sporu na forum... Confi Kochana ja myślę, że Roxy nie chciała Cię obrazić. Użyła mcnego słowa, ale myślę, że jej to też tak "w nerwach" wyszło...:sorry: Ona chciała po prostu dobrze doradzić, żeby dzieciątku się krzywda przez przypadek nie stała. Uznała, że ktoś nie właściwie doradził i postanowiła szybko reagować. Czasmi w taki spsób możemy coś złego powiedzieć czego później żąłujemy. To tak jak w kłótni z mężem. Nie raz mu powiem coś przykrego, czego normalnie bym nie powiedziała, ale jak się człowiek zdenerwuje to czasami nie myśli i tak wychodzi. Nie kłóćie się Kochane. Podajcie sobie "łapki" na zgodę:tak:

Madziu to okropne co piszesz. Ale tak jest w naszym z...... kraju. Moi teściowie mają takich bardzo dobrych znajomych, która córkę potrącił samochód jak miała 7 lat. W wyniku tego wypadku musieli jej amputować nogę. I co? Kasia co roku musi też stawać na komisje, bo przyznają jej rente tylko na rok, jakby ta noga miała jej odrosnąć... Chore to wszystko...

Hejka
Dopiero dziś udało mi się nadrobić.. I od razu piszę w spr. Roxi:
(...) Czytam co piszecie o podawaniu zastrzykow i skora na mnie cierpnie:szok::szok::szok: Wypowiem sie w kwestii o ktorej mam moim zdaniem jako takie pojecie,pracuje w sluzbie zdrowia jako pielegniarka.
Nie ublizajac nikomu... jak mozna byc takim abnegatem zeby sugerowac podanie iniekcji domiesniowej i to antybiotyku przez osobe niekompetentna(przeszkolona) dziecku. Czy wiecie jakie to jest ryzyko? I czym to grozi? Slyszalyscie o czyms takim jak wstrzas anafilaktyczny? Kazda szanujaca sie pielegniarka,decydujaca sie na podanie takiego zastrzyku w domu nie tylko dziecku ale i osobie doroslej, ma w swoim zestawie hydrocortison i w razie czegokolwiek natychmiast go podaje w iniekcji dozylnej. Podanie leku w i.m przez osobe niekompetentna jak rowniez pielegniarke ktora nie posiada specjalnego zezwolenia grozi wiezieniem.
Byc moze jestem panikara ale z obserwacji i praktyki zawodowej nigdy nie zdecydowalabym sie podac zastrzyku takiemu malemu dziecku w domu:no: Wole pojechac do przychodni gdzie zawsze jest lekarz:tak:
To takie moje skromne zdanie:-) (...)
Otóż Confi..
Po pierwsze jej słowa były użyte ogólnie a nie konkretnie skierowane do Ciebie..więc więcej z Was powinno się obrazić bo większość była za tym by zastrzyki przeprowadzić w domu..
Po drugie - to jest forum i słowo pisane wydaje się mieć większą wagę bo trwa.. Ponadto czasem można coś źle zrozumieć.. Gdyby w realu to powiedziała po kilku sekundach byście sobie to wyjaśniły i zapomniałabyś pewnie o sprawie..
Po trzecie napisała "nie ubliżając nikomu", więc poniekąt z góry przeprosiła za mocny wyraz, którego potem użyła.. Jak widać to poważna sprawa, więc użyła takiego słowa a nie innego ze zdenerwowania..
Po czwarte zupełnie nie rozumiem dlaczego jest Ci przykro, że tylko Moniqsan stanęła w Twojej obronie.. Według mnie powinniście sobie to we dwie wytłumaczyć a nie wciągać wszystkie foremki po kolei..bo sprawa urośnie do rangi Imagination. Co szczerze mnie zbulwersowało. Zamiast ją ignorować skoro Was irytowała to zaczęłyście wszystkie na nią najeżdżać jakby co najmniej Wam ubliżyła tym, że nie chwali Waszych pociech..:eek:

Powiem Wam, że z czasów ciąży te forum było bardziej sympatyczne..szkoda, że wiele się zmieniło..buu..:-(

bo sprawa urośnie do rangi Imagination. Co szczerze mnie zbulwersowało. Zamiast ją ignorować skoro Was irytowała to zaczęłyście wszystkie na nią najeżdżać jakby co najmniej Wam ubliżyła tym, że nie chwali Waszych pociech..:eek:

Powiem Wam, że z czasów ciąży te forum było bardziej sympatyczne..szkoda, że wiele się zmieniło..buu..:-(
Przykro mi, ale o sprawie Imagination najprawdopodobniej nie wiesz wszystkiego stąd też pewnie Twoja pochopna ocena w stosunku do nas... No i przede wszystkim żadnej z nas nigdy nie zależłao na pochwałach z ust koleżanki Imagination. Ale skoro sprawa urosła już do pewnej rangi to i ten argument w końcu został poruszony. Jeżeli chodzi o zmiany na forum to zawsze wszędzie z upływem czasu się zmienia. My nie zauważamy, aby był nam tu gorzej... I Ty gdybyś na jakiś czas nie zniknęła też pewnie takowej różnicy byś nie zauważyła.

boshe dziewczyny...nie udzielam się tutaj (brak czasu:zawstydzona/y:) ale normalnie szkoda...bo u Was to lepiej niż w filmie:-D:-D:-D
non stop coś się dzieje:-):-) pyskule Wy wredne:-D;-):tak:

Aż strach ostatnio pisać ;-);-);-);-) normalnie szok co się dzieje :-p
oczywiście żarcik ale pamiętajmy ze forum nie jest tylko od słodzenia itd... czasami trzeba pazurki pokazać :-D

aga-k-m, confi- dziekuje dziewczynki za zrozumienie ... wiem ze postapilam dobrze i mimo tego co mowi moniqsan zrobilabym tak samo w takim momencie..moniqsan musialaby tak budzic sie czesto jak ja to wtedy poczulaby czym jest zmeczenie z powodu pobudek nocnych... ale zycze tobie kochana moniqsan zeby sie twoja mala nie budzila jak do tej pory i spala slicznie:)

a swoja droga moniqsan ales ty zaczepna osoba jestes,, tu do mnie , tu do roxy, a chyba wczesniej do imagination, oj moniqsan.. klotnico nasza;-):tak: confi cie tez goni hehehe:-D oczywiscie dziewzyny nie obrazcie sie powiedzialam to z przymruzeniem oka:tak:

madzia-notaka jest polska niestety... ja mam wade wzroku -7,5 i na drugim przez ciaze zrobila mi sie -5,0 i powiedzieli mi ze jakiekolwiek ulgo no na autobus czy cos w tym rodzaju dostalabym jakbym buyla slepa.. ehhhhh taka pomoc od panstwa... a nie wiem czy slyszalyscie ze jest projekt jakis madry polotyk wymyslil ze nie ma byc juz becikowego tylko maja dawac kase dopiero za 6 dziecko fortune a za te pierwsze jakies male sumki... co za debil to wymyslil...:crazy::wściekła/y:

reklama
marzenka
a ja Ci kochana powiem, że mnie tam się podobają takie sprzeczki:-) tak to by było za słodko:-):-)

no i mam nadzieję, że ja teraz się nie naraziłam którejś bestyjce:-):-D:-D

Do góry