reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Barmanko masz na mysli kaszaczka czy jeczmien?? Bo przy jeczmieniu pociera sie zlota obraczka, a kaszaczek jest taki malutki bialy punkcik i lepiej nic z nim nie robic, to zmany hormonalne za pewne zejdzie samo

reklama
Barmanko masz na mysli kaszaczka czy jeczmien?? Bo przy jeczmieniu pociera sie zlota obraczka, a kaszaczek jest taki malutki bialy punkcik i lepiej nic z nim nie robic, to zmany hormonalne za pewne zejdzie samo
z twojego opisu wnioskuje że to kaszak....
a jak wygląda jęczmień?

a powiedz mi w jaki sposób walczysz by zeszły te krostki z plecków?

A ja mam jeszcze pytanie do mam które używają butelek TT
- czy któraś z was kupowała już nowe smoki do butelki 6+ ?

bo ja kupiłam i dopiero w domku kapnęłam się że one nie mają tej dziurki - odpowietrznika :eek::eek: (tylko pisze na nich Anty Colic)
i nie wiem czy po prostu te od 6 miesiąca już nie mają tego, czy też sa dwa rodzaje smoków? :eek::eek:

barmanko - mi tez sie wydaje, ze to jęczmień - dobrze Ci świta - popocieraj obrączką - jutro powinno zniknąć.

madzia - mój M to też flejtuch.. najczęściej skarpetki lądują pod krzesłem przy komodzie:wściekła/y: jak je lokalizuje, to oczywiście piekle się przy tym na maxa... a On mi na to "że to świeże skarpetki i szkoda mu ich było dawać do pralki ":eek:(fakt - po pracy zawsze idzie di łazienki i przebiera co się da, no i stopy zawsze myje (to taki mój i jego nałóg - wtedy wylegiwanie na łóżku jest takie przyjemne:-D)

m&m's - jesteś za dobra dla męża... albo zbyt wyrozumiała...

a ja Wam powiem co dziś robiłam, hehhe - otóż.... sama osobiście musiałam przepchac kibel... szok... M kupił jakiś taki papier do d... (wielowarstowy, ale jakoś kiepsko sie zachowuje tam w środku bo od kilku dni widzialam, że kibelek coraz gorzej go trawi:-D). No i dziś przyszedł juz ten kulminacyjny moment, że stosownie do swojego zawodu musiałam się zająć instalacją (na szczęście odpowiedni sprzęt wzięłam od Taty + duże gumowe rękawice) - jestem z siebie mega dumna:-D:-D:-D.

Ostatnia edycja:
z twojego opisu wnioskuje że to kaszak....
a jak wygląda jęczmień?

a powiedz mi w jaki sposób walczysz by zeszły te krostki z plecków?

Nadal jestesmy w trakcie leczenia ale pediatra kazala nam natluszczac bo one u nas z krostek potem zrobily sie takie duze suche plamki, oczywiscie kapiel w emolium i kazala smarowac jeszcze alantanem mascia przez kilka dni a jak to by nie pomoglo to wprowadzic raz dziennie clatromazolum ( chyba tak to sie pisze ) plus alantan i to jakos skutkuje, pomalu ale jest juz lepiej
Jeczmien jest wiekszy i wyglada jak taka spuchnieta kuleczka, nie mam pojecia jak to opisac

barmanko - jęczmień to taka podskórna krostka na dolnej powiece (albo i górnej) - miejsce wokół tej krostki jest zaczerwienione i lekko jakby nabrzmiałe

Nadal jestesmy w trakcie leczenia ale pediatra kazala nam natluszczac bo one u nas z krostek potem zrobily sie takie duze suche plamki, oczywiscie kapiel w emolium i kazala smarowac jeszcze alantanem mascia przez kilka dni a jak to by nie pomoglo to wprowadzic raz dziennie clatromazolum ( chyba tak to sie pisze ) plus alantan i to jakos skutkuje, pomalu ale jest juz lepiej
Jeczmien jest wiekszy i wyglada jak taka spuchnieta kuleczka, nie mam pojecia jak to opisac
hmmm a ja myślałam że uczula go coś :sorry::sorry:
no nic, twoje słowa przekonały mnie do tego by wstrzymać się do poniedziałku do wizyty u lekarza - niech ona sama to oceni :tak:

Załączniki

• jeczmien.jpg
    jeczmien.jpg
    1,6 KB · Wyświetleń: 57
reklama
dzięki aga, to muszę poszukać gdzieś swojej ślubnej obrączki - bo normalnie nie chodze w niej , nie cierpię pierścionków :cool::cool:

a z tym kiblem to wyczesana akcja :-D a czemu ty właściwie do tej roboty nie wysłałaś naszego wspaniałego rocznika '77? :sorry:

Do góry