reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

a ja uuuuwielbiam gotowac...i ciasta piec.....a ostatnio caly czas robie chcolate cheescake brownie......mhhhhh..pyszne....
ooo joluś to wstaw przepis w odpowiedni dział :tak::tak: weekend się zbliża więc można zrobić coś pysznego do jedzonka :cool2:

moniq, ale wypas żarełko, extra. w powiedz mi - bo ty pewnie będziesz wiedziała - z czego się robi (i właściwie co to jest) ta ciemna skórka która zawsze jest dookoła porcji, wyglądem przypomina wężową skórkę ;-) (a można takie coś kupic samemu w sklepie? orientujesz się ile kosztuje?)

laseczki ja zmykam spać....coś mnie z zimna telepie:confused2::confused2:

reklama
Nie no ...ja jeszcze jestem...tylko o tych kupkach czytam.....no i jus sie podlamalam...jutro chyba z samego ranca do lekarza......

Moni.....no na poczatku tak jest z tymi kupkami....a pozniej to "pachna" jak musztarda......

A co do pieczenia...to te ciasto ktore ostatnio pieke to sam wymyslilam....a przepisow zadko sie trzymam ...no iczesto cos kombinuje i wymyslam....tutaj tez jest pole do popisu....:tak::tak:.....
A zdjatka sliczne...no i az polecialm do lodoweczki po kawalek salmona.......a chorizo tez u nas zawsze jest bo uuuuwielbia je moj maz....:-):-)

No dobra ja juz zmykam....do jutra.....
A ja jutro tez na zakupki bo musze choc cos malego moim panienkom zakupic bo jutro maja 7 miesiecy......ach ten czas tak szybko leci.......

Dooooobranoc.....

moniq, ale wypas żarełko, extra. w powiedz mi - bo ty pewnie będziesz wiedziała - z czego się robi (i właściwie co to jest) ta ciemna skórka która zawsze jest dookoła porcji, wyglądem przypomina wężową skórkę ;-) (a można takie coś kupic samemu w sklepie? orientujesz się ile kosztuje?)

barmanko, to są glony zwane NORI, i oczywiście można kupić, w każdym supermarkecie są. Fajnie się sprawdzają też do zupki w stylu japońskim (typowe miso jest z glonami, tylko kupuje się je w innej postaci - nie w dużych płatach, a cięte, jak makaron)

www.KuchnieSwiata.com.pl: Wakame - cięte glony do zup, sałatek itp. - 30g

Witam.
O! Nocne marki poruszały temat żarełka:-) i to mojego ulubionego:tak::tak::tak:.Od samego czytania mi ślinka poleciała:-p. Gdybym dzisiaj miała wiecej czasu sama bym takie pysznsci przygotowała ja Moniqsan na zdjeciach.Niestety dzisiaj piekę mięcha i przygotowuje przekąski na jutrzejszą imprezkę.Za godzinkę wybywam na zakupki wiec złożę tylko życzenia naszemu kolejnemu maluszkowi:
BOHACIEFKO-DLA TWOJEJ MAŁGOSI DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI GROM BUZIAKÓW ODE MNIE I FILIPKA.
Mam nadzieję, ze uda mi się dziś zajrzeć.
:-)Miłego dnia majóweczki

cisowianka,madzia,marzena80,mamamatysia,mamstud,confi,barmanka, moniqsan,aga-k-m,- dzieki dziewczynki za doradzenie.. ja juz mam glowe pelna mysli i dec musze podjac do niedzieli... rodziny nie mam zeby ktos oprocz mojej mamy sie malym zajal... mama meza nie zyje:// a tata mieszka daleko...siostry tez daleko.. pol etatu tez nie jest rowiazaniem bo mama i tak by musiala dzien w dzien przychodzic co tez by bylo meczace takze odpada...a znojmej nie mam ktora by mogla dzieckiem sie zajac..., jesli wroce do pracy oczywisie kase z czech rowniez bedziemy dostawac,, to czy pracuje czy nie nie ma znaczenia... .. mowilam mezowi bo wymyslilam ze 3 dni mama a 2 dni kolezanka mamay,, ale on nie chce slyszec o jakiejkolwiek opiekunce obcej babie.. cioc i babc tu w poblizu niestety nie mamy:/ no i maz mowi zebym szla na wychowawcze ,, pobylabym z malym a wychowacze liczy sie do lat pracy...jeszcze inny pomysl ze pol etatu ale to nie wiem czy szef by sie zgodzil.. ze 3 dni bylabym w pracy a 2 dni mialabym wolne.. hmm sama nie wiem czy szef by sie zgodzil na cos takiego...no i mysl tu kobieto ..://

joluś wszystkiego najlepszego dla Twoich skarbków!

bohaciefka dużo dobrego dla Twojego bobaska!

a mnie dziś znów przez dzień nie ma... i właśnie czekam na poniedzialek na zakupy w Liedlu, jest tydzień włoski, a mi ostatnio odbija na tą kuchnie...

was chyba poje...ło gdzież tyle napisać w jedną noc wariatki !!!:-D
Tikanis trzymam kciuki żeby się to jakoś rozwiązało wychowawczy też dobry z dzidzia będziesz :-)
Życze miłęgo dzionka ja dziś rozliczam zusy także może mnie nie być a popołudniu musze się uczyć bo mam zaliczenie ze sprawozdawczości ech. masakra

Wszystkiego najlepszego dla naszego półroczniaka Małogosi

i dla Amelci i Alicji, z powodu ukończenia 7 miesięcy
:tak:

Jeden dzień mnie nie ma, a tu tyle do nadrabiania ! :shocked2:
Przeczytała, nadrobiłam. Nie możecie w nocy spać czy co? :-p jak pisałyście tak w nocy to ja już zdążyłam wstać do małej, bo oczywiście zrobiła jak zwykle kilka pobudek :sorry: a od 5 spała już ze mną w łóżku, obudziłyśmy się o 7:30 :tak:

Czy Wasze dzieciaczki też tak ulewają? Zuza nawet nie ulewa tylko chlusta prawie po każdym jedzeniu i piciu.. :eek: mówiłam o tym nie raz lekarzowi, ale on sobie z tego nic nie robi, mówi, że przejdzie. Tyle, że mała ulewa tak od początku i w ogóle nie widzę poprawy :no:

reklama
Witam się i ja - nocny marek nr1 :rofl2: (nr 1 bo pierwsza się na forum stawiam, żeby nie było)
Dziś Lilia była łaskawa i dała mamusi pospać bez pobudek do 8:15 :-):-):-)

Musimy się szykować na ćwiczenia i ogarnąć dom co nieco przed przyjazdem kuzynki, stąd to moje w środku nocy wstanie :rofl2:

Mmatysia, ja Ciebie ładnie proszę, jak już porobisz te wszystkie przystawki, to zamieść kochana w odpowiednim dziale pod tytułem Przystawki wszystkie co? Często nam pomysłu na takie małe cuś brakuje :sorry:

anetka
uważam że nie jest normalne to chlustanie Zuzy. Możesz to skonsultować z innym pediatrą? Moja chrześnica coś takiego miała, to pamiętam że dostawała jakieś specjalne mleczko no i nie było to traktowane przez lekarza jako standard :confused2:

A teraz życznia:
Moim ulubionym forumowym ślicznym bliźniaczkom i ich mamie joli dużo uciechy, radości, uśmiechu i spokoju (myślę o T)

Bohaciefki Małgosiu, Twoja mama to już Tobie odpaliła pewnie niezłe życzenia znając jej zdolności, więc ja Ci życzę wszystkiego tego czego pragnie dla Ciebie mamusia i jeszcze więcej :laugh2: Proszę przekazać :happy
:

Do góry