reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

a ja uuuuwielbiam gotowac...i ciasta piec.....a ostatnio caly czas robie chcolate cheescake brownie......mhhhhh..pyszne....
ooo joluś to wstaw przepis w odpowiedni dział :tak::tak: weekend się zbliża więc można zrobić coś pysznego do jedzonka :cool2:

moniq, ale wypas żarełko, extra. w powiedz mi - bo ty pewnie będziesz wiedziała - z czego się robi (i właściwie co to jest) ta ciemna skórka która zawsze jest dookoła porcji, wyglądem przypomina wężową skórkę ;-) (a można takie coś kupic samemu w sklepie? orientujesz się ile kosztuje?)

laseczki ja zmykam spać....coś mnie z zimna telepie:confused2::confused2:

reklama
Nie no ...ja jeszcze jestem...tylko o tych kupkach czytam.....no i jus sie podlamalam...jutro chyba z samego ranca do lekarza......

Moni.....no na poczatku tak jest z tymi kupkami....a pozniej to "pachna" jak musztarda......

A co do pieczenia...to te ciasto ktore ostatnio pieke to sam wymyslilam....a przepisow zadko sie trzymam ...no iczesto cos kombinuje i wymyslam....tutaj tez jest pole do popisu....:tak::tak:.....
A zdjatka sliczne...no i az polecialm do lodoweczki po kawalek salmona.......a chorizo tez u nas zawsze jest bo uuuuwielbia je moj maz....:-):-)

No dobra ja juz zmykam....do jutra.....
A ja jutro tez na zakupki bo musze choc cos malego moim panienkom zakupic bo jutro maja 7 miesiecy......ach ten czas tak szybko leci.......

Dooooobranoc.....

moniq, ale wypas żarełko, extra. w powiedz mi - bo ty pewnie będziesz wiedziała - z czego się robi (i właściwie co to jest) ta ciemna skórka która zawsze jest dookoła porcji, wyglądem przypomina wężową skórkę ;-) (a można takie coś kupic samemu w sklepie? orientujesz się ile kosztuje?)

barmanko, to są glony zwane NORI, i oczywiście można kupić, w każdym supermarkecie są. Fajnie się sprawdzają też do zupki w stylu japońskim (typowe miso jest z glonami, tylko kupuje się je w innej postaci - nie w dużych płatach, a cięte, jak makaron)

www.KuchnieSwiata.com.pl: Wakame - cięte glony do zup, sałatek itp. - 30g

Witam.
O! Nocne marki poruszały temat żarełka:-) i to mojego ulubionego:tak::tak::tak:.Od samego czytania mi ślinka poleciała:-p. Gdybym dzisiaj miała wiecej czasu sama bym takie pysznsci przygotowała ja Moniqsan na zdjeciach.Niestety dzisiaj piekę mięcha i przygotowuje przekąski na jutrzejszą imprezkę.Za godzinkę wybywam na zakupki wiec złożę tylko życzenia naszemu kolejnemu maluszkowi:
BOHACIEFKO-DLA TWOJEJ MAŁGOSI DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI GROM BUZIAKÓW ODE MNIE I FILIPKA.
Mam nadzieję, ze uda mi się dziś zajrzeć.
:-)Miłego dnia majóweczki

cisowianka,madzia,marzena80,mamamatysia,mamstud,confi,barmanka, moniqsan,aga-k-m,- dzieki dziewczynki za doradzenie.. ja juz mam glowe pelna mysli i dec musze podjac do niedzieli... rodziny nie mam zeby ktos oprocz mojej mamy sie malym zajal... mama meza nie zyje:// a tata mieszka daleko...siostry tez daleko.. pol etatu tez nie jest rowiazaniem bo mama i tak by musiala dzien w dzien przychodzic co tez by bylo meczace takze odpada...a znojmej nie mam ktora by mogla dzieckiem sie zajac..., jesli wroce do pracy oczywisie kase z czech rowniez bedziemy dostawac,, to czy pracuje czy nie nie ma znaczenia... .. mowilam mezowi bo wymyslilam ze 3 dni mama a 2 dni kolezanka mamay,, ale on nie chce slyszec o jakiejkolwiek opiekunce obcej babie.. cioc i babc tu w poblizu niestety nie mamy:/ no i maz mowi zebym szla na wychowawcze ,, pobylabym z malym a wychowacze liczy sie do lat pracy...jeszcze inny pomysl ze pol etatu ale to nie wiem czy szef by sie zgodzil.. ze 3 dni bylabym w pracy a 2 dni mialabym wolne.. hmm sama nie wiem czy szef by sie zgodzil na cos takiego...no i mysl tu kobieto ..://

joluś wszystkiego najlepszego dla Twoich skarbków!

bohaciefka dużo dobrego dla Twojego bobaska!

a mnie dziś znów przez dzień nie ma... i właśnie czekam na poniedzialek na zakupy w Liedlu, jest tydzień włoski, a mi ostatnio odbija na tą kuchnie...

was chyba poje...ło gdzież tyle napisać w jedną noc wariatki !!!:-D
Tikanis trzymam kciuki żeby się to jakoś rozwiązało wychowawczy też dobry z dzidzia będziesz :-)
Życze miłęgo dzionka ja dziś rozliczam zusy także może mnie nie być a popołudniu musze się uczyć bo mam zaliczenie ze sprawozdawczości ech. masakra

Wszystkiego najlepszego dla naszego półroczniaka Małogosi

i dla Amelci i Alicji, z powodu ukończenia 7 miesięcy
:tak:

Jeden dzień mnie nie ma, a tu tyle do nadrabiania ! :shocked2:
Przeczytała, nadrobiłam. Nie możecie w nocy spać czy co? :-p jak pisałyście tak w nocy to ja już zdążyłam wstać do małej, bo oczywiście zrobiła jak zwykle kilka pobudek :sorry: a od 5 spała już ze mną w łóżku, obudziłyśmy się o 7:30 :tak:

Czy Wasze dzieciaczki też tak ulewają? Zuza nawet nie ulewa tylko chlusta prawie po każdym jedzeniu i piciu.. :eek: mówiłam o tym nie raz lekarzowi, ale on sobie z tego nic nie robi, mówi, że przejdzie. Tyle, że mała ulewa tak od początku i w ogóle nie widzę poprawy :no:

reklama
Witam się i ja - nocny marek nr1 :rofl2: (nr 1 bo pierwsza się na forum stawiam, żeby nie było)
Dziś Lilia była łaskawa i dała mamusi pospać bez pobudek do 8:15 :-):-):-)

Musimy się szykować na ćwiczenia i ogarnąć dom co nieco przed przyjazdem kuzynki, stąd to moje w środku nocy wstanie :rofl2:

Mmatysia, ja Ciebie ładnie proszę, jak już porobisz te wszystkie przystawki, to zamieść kochana w odpowiednim dziale pod tytułem Przystawki wszystkie co? Często nam pomysłu na takie małe cuś brakuje :sorry:

anetka
uważam że nie jest normalne to chlustanie Zuzy. Możesz to skonsultować z innym pediatrą? Moja chrześnica coś takiego miała, to pamiętam że dostawała jakieś specjalne mleczko no i nie było to traktowane przez lekarza jako standard :confused2:

A teraz życznia:
Moim ulubionym forumowym ślicznym bliźniaczkom i ich mamie joli dużo uciechy, radości, uśmiechu i spokoju (myślę o T)

Bohaciefki Małgosiu, Twoja mama to już Tobie odpaliła pewnie niezłe życzenia znając jej zdolności, więc ja Ci życzę wszystkiego tego czego pragnie dla Ciebie mamusia i jeszcze więcej :laugh2: Proszę przekazać :happy
:

Do góry