reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

witaj z nami FOXY, no to mamy teraz dwie nowe mamuski jak blizniaczki Foxy i Roxy :)

Lilian, generalnie jest dobrze, ale ubiegla noc byla fatalna. Mialam skurcze i prawie w ogole nie spalam. Dobrze, ze nie plamie. Dzis byla u mnie polozna. Biore leki rozkurczowe i musze lezec plackiem jeszcze 3 dni, co tez robie. Odkad biore leki czuje sie duzo lepiej, takze dzisiejsze popoludnie i mam nadzieje nadchodzaca noc bedzie dobrze. Wyleze te skurcze i bedzie dobrze. Za 3 dni najwieksze zagrozenie przejdzie i jeszcze 10 dni "siedzenia" w domu. Potem juz z gorki (mam nadzieje).
W piatek beda wyniki :):):)
Dzis polozna mi tlumaczyla dokladnie jak to jest z ta amniopunkcja. Pytalam ja o ten ogromny bol. Zrobilam to dlatego, ze niektore kobiety nie czuja tak intensywnie tego wklucia. Bo i rzeczywiscie samo wklucie w faldy brzuszne nie bylo bardzo bolesne, owszem nieprzyjemne, ale znosne. Nigdy nie bylam histeryczka, a ten zabieg byl dla mnie naprawde okropnie bolesny. Macica jest bardzo unerwiona, ale sa miejsca gdzie latwiej i mnie bolesnie mozna sie wkluc. Z tym, ze lekarz nie patrzy na to, a na polozenie dziecka, tak by igla byla jak najdalej od plodu. Dlatego niektore z nas badanie to bardzo boli inne nie.
Dobrze, ze wytlumaczyla mi to bo naprawde juz myslalam, ze przesadzam :)
Najwazniejsze by wyniki byly dobre i zeby skurcze sie nie powtorzyly!

reklama
isabela no to trzymam z calych sil kciuki za zdrowko Twojej Ksiezniczki i za to bys szybciutko doszla do siebie!!!:tak: Najgorsze juz za Toba, a te kilka dni szybko zleci i wkrotce bedziesz znow w pelni sil,i zapomnisz o tych wszystkich nieprzyjemnych przezyciach, no i przede wszystkim bedziesz cieszyla sie zdrowa dzidzia, bo wierze i wiem ze tak bedzie!!:tak::-) Pozdrawiam cieplo!

maja33 i ania 1812- fajnie ja tez mam ten sam termin co wy i juz nie moge sie doczekac aby zobaczyc jak moje malenstwo bryka w srodku no i w koncu moze sie dowiem czy chlopiec czy dziewczynka....
roxy31 i foxy924- super ze jetsescie zawsze bedzie wiecej nas do pisania...ale sie rymujecie...hehehe
bazylia- dziekuje serdecznie ale nie dowiedzialam sie niestety...pozdroooo... powiedziano ze dzidzius za maly.....
magda- nie martw sie zobaczysz wszystko bedzie ok trzymam kciuki bardzo mocno...dawaj znac co po wizycie....pozdrawiam i nie denerwoj sie na zapas....

kasica212 i jak tam bylas na USG??? Daj znac co tam u maluszka slychac! Na pewno miewa sie dobrze i bryka, coo??:-D:tak:

Byłam berbeć ma się dobrze. ma już 9,5 cm - ogromniasty i tłuściutki w przybliżeniu lekarz określił wagę na 160 gram +/- 60 :szok:. Wreszcie miałam USG przez brzuch ;-) Według lekarza tego od USG jak bardzo chcemy to 4D możemy zrobić przed świętami a zwykłe dopiero po 15 stycznia. Choć według niego berbeć rozwija się prawidłowo i nie widzi potrzeby robić 4D - widać było że podchodzi bardzo sceptycznie do tego badania. Po za tym USG wyrównało mi się z OM i mam teraz 15 tydzień 4 dzień ;-)

pół nocy nie spałam, jak jeden ząb przestał boleć to drugi zaczyna :baffled:- paskudztwo, muszę dziś góra jutro umówić się do lekarza bo nie wytrzymam weekendu z nim:no:. A mój tato mnie pocieszył, że moja mama w ciąży miała tak samo :szok:

Witam dziewczyny, ja mało się udzielam ostatnio bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki, pozatym razem z młodym zakatarzyliśmy się paskudnie, tzn ja paskudnie to znosze a on jest szczesliwy z gilami dyndajacymi po pas ;) Ja od wczoraj nie wyrabiam, tak boli mnie glowa ze nic nie pomaga, bralam paracetamol i nic, jak mi dzisiaj nie przejdzie to chyba sobie obetne ten łeb tępym tasakiem ;)

witajcie dziewczeta o poranku :)
MIalam dzis super noc, wyspalam sie jak niemowle, nie mialam skurczy i wyspalam sie super. Plan na dzis..... lezenie :)

kasica212, duzy i zdrowy berbec, a to najwazniejsze :):):)

wiem ciesze się :) musiałam się uspokoić bo przez ten ząb i branie apapu miałam czarne myśli

w sobotę szykuje nam się małe przemeblowanie, aż strach myśleć a później imprezka - będzie rodzeństwo i kolega który będzie pomagał wszystko przestawiać.
Chcemy już teraz zrobić miejsce dla maluszka bo wykorzystamy je na postawienie choinki i wreszcie wyrzucimy babci wiekowa szafę od nas z pokoju, która jest ni przypiął ni przyłatał w końcu do czerwca będziemy tu siedzieć, na swoje jak dobrze pójdzie idziemy w wrześniu

Witajcie kochane majóweczki.:-)
Dawno mnie nie było, ale zmartwiłam się bo zrobiłam po półtora tygodnia badania moczu i nadal mam liczne bakterie, a zjadłam już dwa opakowania antybiotyku, :-(martwie sie o dzidzie czy nie zaszkodziło to jej. Nie wiem juz co robić , a wizytę u ginekologa mam 3 grudnia. Kochane jeśli macie lub miałyście podobny problem piszcie jak się go pozbyłyście.
Pozdrawiam Was gorąco.

reklama
kasica, udanego przemeblowania i imprezy zycze. Ja juz po zmianach.Przeprowadzki i wszelkie zmiany ciesza, ale to takie zamieszanie...
A pokoj malucha pod koniec ciazy bede robila.

madzia, nie martw sie kochana, wszystko bedzie dobrze. Ja nie umiem Ci poradzic, ale zaufaj lekarzom, napewno wiedza co robia i podaja Ci antybiotyki, ktore napewno nie maja wplywu na rozwoj maluszka. Trzymam kciuki by by zle bakterie wyemigrowaly do klopa :)

Do góry