reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie Kobitki!!!

Widzę, że dzis spokojnie z weną w palcach.. wiadomo - sobotnie porządki i EMowie w domkach ;-):-D

Nataszko, Gucio - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji ukończenia pół roczku - DZIŚ WASZ WIELKI DZIEŃ:-):-):-)!!!

florencjo - moje wyrazy współczucia:-:)-:)-(.. Rozumiem Twój ból. Moja prababcia zmarła 3 lata temu w wieku 95 lat - niby każdy z nas wiedział, że żyć wiecznie nie będzie - ostatnie 2 lata spędziła w łóżku.Ale gdy to juz się stało - jakoś tak się dziwnie bez niej zrobilo (bardzo pusto, smutno). Wierzylismy, że spokojnie dozyje 100 lat (nawet przy zyczeniach nigdy jej nie zyczyliśmy stu lat - tylko dwustu - co by jej nie urazić)

tikanis - główka do góry - nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo:-).. A tą dziewczyną sie nieprzejmuj - istnieje szansa, że sobie nie poradzi, że narobi jakiś baboli - i Ty bedziesz górą - tego Ci zyczę :***

m&m's - kurcze - i ja chciałabym takie żelazko - jak obserwuje prasowanie na sklepach - to mnie skręca z zazdrości

reklama
[Natomiast mój mąż to inna bajka..mówię czasem na niego lekoman..bo na każdą bolączkę bierze lek..i to od razu dwie tabletki bo on wie (!) że jedna na pewno nie zadziała..:eek: eh...

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
polewam się ze śmiechu. :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Mój taki nie jest. Ale z tych facetów których znam, to naprawdę sporo to tacy lekomani. Mój znajomy ze studiów, to bez przerwy jest chory, bez przerwy z byle czym lata do lekrza, bieże bez zastanowienia wszystko co mu lekarz zapisze, bez przerwy na byle katar dostaje augumentin. normalnie masakra. a do tego dziwi się że ma słabe zęby. :eek::eek::eek:

co do żelazka, to:
1. mam kącik do prasowania, więc rozmiar nie jest problemem.
2. Joann, :-D:-D:-D ubawiłaś mnie, nie to nie jest nawilżacz powietrza, nie wiem czy można go jako takowy stosować. :-D:-D:-D:-D:-D
3. Słyszałam o nich że są rewelacyjne i bardzo ułatwiają to uwielbianą przez wszytskich czynność. :sorry::sorry:

hmm..ja w sumie prasuję Patryczkowe rzeczy i kilka naszych - to co wymaga prasowania..i nie jest źle..kiedyś wręcz nie znosiłam prasować..:no: więc jak ma Ci to umilić to kupuj..po to wynaleziono by z nich korzystać.. :-)
Zmykam na spacerek.. Miłego dnia :happy2:

florencja wyrazy współczucia.. :-(

Wszystkiego najlepszego dla Nataszki i Gucia
;-);-)

Zuzka była przeziębiona 2 razy, w sumie raz za razem, pierwszy raz nie byliśmy u lekarza, w ruch poszła tylko frida i spray do noska i maść majerankowa :tak: drugi raz już poszliśmy, bo dopiero co wyzdrowiała i znowu nam zachorowała no i dostaliśmy jakiś syropik...

Byliśmy dziś na długim spacerku, zimno jest, ale za to bardzo fajne powietrze :tak: malutka sobie pospała a jak wróciliśmy to była mega szczęśliwa, śmiała się w głos tak po prostu jak na mnie patrzyła :-D no i pierszy raz spróbowała chrupki kukurydzianej, ale była zdziwiona! :-):-)

Hej!

Zaczne od wsparcia anetki. Pociesze Cie, ze Julka nawet nie tknie mleka modyf. Z inności toleruje narazie jablko+marchew, jablko+banan (dzisiaj caly sloiczek wtrzachnela), czasem sama marchew jednak nie zbyt, no i samo jablko-nasz ulubieniec :tak: Probowalam takich niepowodzen:
  • marchew+ziemniak=BEEEEEEEEE
  • marchew+ziemniak+pietruszka=BEEEEEEEEEEEEEEEEE
  • marchew+ziemniak+pietruszka+dynia (zeby bylo lagodniejsze)=BEEEEEEEEE
  • kaszka mleczno-ryzowa jablko/morela=BEEEEEEEE
  • kaszka Hipp na dobranoc=BEEEEEE (trzyma w ustach, rozplywa sie jej i wycieka)
  • wiecej nie mialam cierpliwosci, przy czym odruch wymiotny tez sie pojawia.
Lekarz zezwolil na miesko, groszek zielony i brokula. Bedziemy to jeszcze testowac. Dzis troche dalam jej brokula, jako tako poszedl. :dry: Aha i co najwazniejsze mialam napisac. Julka wogole nie toleruje kupnych rzeczy! Teraz zjada prawie wszystko co jej zrobie. Moze tak sprobuj.
kasia1208 Co do picia, to w zasadzie wszystko idzie. Nawet ostatnio herbatka koperkowa ujdzie. Dajemy juz jej soczki jablkowe i marchewkowe. Czytalam, ze w okresie kiedy grzeje sie juz w domach, to nawet piersia karmione dzieci odczuwaja pragnienie. Moze twoj krolewicz Filipek jest wyjatkowy :-)
bohaciefka zycze wytrwalosci, przeczytalam, ze chrzest szykujesz! Podziwiam. Ja poszlam na latwizne w lokalu :sorry2:
tikanis troszke nie ladnie z ta praca, chociaz moze to nie z ich winy. Znaczy powiem tak, dobrze, ze wogole jest praca. Moja kolezanke po macierzynskim zwolnili :-(Szkoda mi jej, bo jeszcze mieszkaja u jej rodzicow i chcieliby gdzies na swoje, a tu taki zonk :shocked2::-(
florencja wyrazy wspolczucia! Napewno cierpicie, ale pomyslcie, ze dziadek ladnego wieku dozyl! Wazne, ze sie nie meczyl!
m&m's mialam juz wczesniej napisac, ze te krzeselko super! Moze znajdziesz z kolorkami pasujacymi do waszej kuchni i mezus nie bedzie "brzeczal" :-D Mnie sie ona bardzo podoba i najwazniejsze, ze jest super extra funkcjonalne! Niestety bedziemy szukac czegos w nizszej cenie.:zawstydzona/y:

Aha, z rana maz z Julka zajmowali sie soba. Julka dostala "dupke" z chleba i dopiero teraz po 2 godz. znalazlam je jeszcze w pampersie!:dry::sorry: I musze sie pochwalic, ze Jula zjadla jablko+banan, pozniej cycus na deserek po deserku (jak to ja mowie) i pospala UWAGA 1,5 godz!!!!!!! Hahaha... SUKCES! :-):-D:tak::rofl2::rolleyes: No, ale wiecie na wszelki wypadek TFU, TFU, TFU przez lewe ramie ;-):sorry:
Wrocil wlasnie moj tata z zakupami na zupe serowa, wiec musze myknac, bo beda sie jedzenia domagac!
POZDRAWIAM!

P.S. Jakby pogoda nie byla juz gorsza (o ile taka moze byc) to bedziemy testowac spacer w spacerowce :eek::-D

STO LAT dla wszystkich 6-cio miesieczniakow! Badzcie grzeczne i zdrowiutkie dzieciaczki :-)
Aha i na zas, na jutro dla HANECZKI coreczki Katarzynak83. Jutro konczy 5 miesiecy! To nasze ostatnie majowe dzieciatko!:tak:

m&m's ja mam takie stare zelazko, co nawet nie ma jeszcze spryskiwacza. W zasadzie to ono jest jeszcze po mojej babci, stawiam na lata '90. Ma jedynie pare. Powiem Ci, ze sto razy wole to zelazko niz takie nowe bezprzewodowe (dostalismy rok temu na gwiazdke), ze spryskiwaczem i regulacja pary i takie tam. Poza tym to stare jest ciezkie, wiec nie musze cisnac sie na deske ;-) Jest ciezkie, ale bez przesady, reka nie boli :-D Para jest naprawde super na porzadne zagniecienia. Takie jest moje zdanie. W poprzednim zelazku musialam "litry" wody wylac, zeby uprasowac zagniecione jeans'y.

Dobra dopisalam to ide.... Bo beda meczyc, ze nie jedli :cool2:

Dzieki dziewczynki za wyrazy wspolczucia
Wszystkiego naj dla polroczniakow:-)
moniqsan ja tez uwielbiam prawie wszystko co wloskie nawet zaczelam uczyc sie j.wloskiego ale pozniej zaniechalam mysle ze niebawem wroce do nauki gdyz moja siostra mieszka w itali to by sie przydal jezyk.:tak:Za to moja mama rozmawia po wlosku gdyz miala przez 5lat przyjaciela wlocha;-)
Slonko u nas tez wszystko co kupne jest ble :tak:a jak mamusia sama zrobi to jest mniam,mniam :tak:z kazdym dzieckiem tak mialam i zawsze mi galy wychodzily na wierzch jak widzialam inne dzieci palaszujace sloiczki tak swoja droga to zarcie ze sloikow jak dla mnie jest wstretne:tak:
Byscie zdechly jak byscie uslyszaly jak Krzysio udaje ze ma kaszel zeby go wziasc z bujaczka jak stary palacz i to w dodatku klubowych:tak:
Tez jestem straszna przeciwniczka antybiotykow a wielka zwolenniczka zrowej kuchni i naturalnych metod leczenia:tak:

florecncja wspolczuje tobie bardzo:-(
Duzo zdrowka i wszytskiego naj naj dla polroczniakow.
moniqsan mezczyzni tak maja ze nie maja czasem wyczucia.moj maz razem z reszta z mackiem najwiecej spraw ma do macka kiedy on zasypia, macius do taty tez. moniqsan ale z drugiej strony majac tak cudowna, sliczna corcie to mozna mu wybaczyc:-).

reklama
Taką sukienkę założę Zuzi na święta :tak:
na żywo jednak wygląda lepiej :-p:-p

Anetka sukienka sliczna.Kojarzy mi sie z kreacjami ksiezniczek z bajek disneya.Mala na pewno bedzie wygladac cudnie.Ja to moge co najwyzej poszukac jakichs wystrzalowych koszul :-DAle nie narzekam bo sukienki tez juz przerabialam.

Do góry