reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

florencja-wiem cos o tym, mój maly cwaniak robi dokladnie tak samo.Kaszle tak jakby niewiadomo jaki byl chory:szok:, ale jak go wezme na rece nastepuje cudowne uzdrowienie:-).Owineły nas sobie dookoła palca te nasze szkraby:happy2:

AgA-ja tez jeszcze nie myslalam o prezentach na Świeta.Zazwyczaj biegam po sklepach w ostatniej chwili.

reklama
hej
moniqsan widze ze ty jak ja czekasz do 6 miesiecy zanim cos podasz innego ja czekam jeszcze 10 dni:)
odliczamy....ja z kolei sie ciesze ze bede mogla podac cos lyzeczka jestem ciekawa reakcji malej:)
pozdrawiam
A mi sie zawsze wydawalo, ze to nie trzeba skonczyc, a zaczac 6 msc. zeby wprowadzac nowosci.
Jakos tak pamietam tekst z ksiazki: "w szostym miesiacu" :confused::eek:
Czyli jakby tak bylo to po ukonczeniu 5 zaczyna sie 6 tak? Czyli juz.... tak jak u nas. No nie wiem... Znawca nie jestem, ale moj "chory" na punkcie karmienia piersia pediatra pozwolil juz, wiec wychodziloby na to, ze "w".

No nic nie medrkuje, kazdy robi jak uwza :-) Znam nawet przypadek kiedy to samo dziecko zdecydowalo, ze jeszcze w 8 msc jadlo tylko cyca :szok:

Co do prezentow, to ja zawsze obiecuje sobie, ze kupimy wczesniej troche. Z uwagi na kase i czas jaki trzeba poswiecic na wymyslenie czegos fajnego....

Ide majstrowac kolacje bubie i kladziemy sie lulu. Ja dzis zamierzam dolaczyc do klubu AA z BB :-D Hehe... ale zabrzmialo :-) POZDRAWIAMY i dobranoc (chyba).

Słonko

Ja też się nad tym zastanawiałam, a nawet głowiłam.
Jednak pamiętam że w szkole rodzenia doradca laktacyjny mówił - "pełne 6 miesięcy", co oznacza, że do końca 6-tego miesiąca.
Potem poszukałam trochę w necie i faktycznie, wychodzi na to że pełne 6, a nie w 6-stym :tak:

Czesc Majóweczki :)

Jak zwykle w biegu...:sorry:
Zapomniałam napisać, że Szymonek waży równe 9 kg:happy2:. Był ważony dokładnie w dzień, gdy skończył 6 miesięcy.
Teraz juz śpi.
Przepraszam, że nie włączam się do dyskusji, ale nie czytałam jeszcze nic:no: a nic..

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę spokojnej, przespanej nocki dla was i Waszych pociech:blink:

Aga i Slonko - z tego co pamiętam macie wózki Taco Jumper..:confused::confused::confused: dlaczego Wam się nie podobają? O co kaman?:confused:
Ja jestem zachwycona moim i widziałam już kilka takich samych :szok: w moim mieście, które nie jest za duże jak to w Irl.. Na szczęście nikt nie przebił mnie kolorkiem zielonym w kółeczka :happy2::-):happy2:

Nie odpowiedzialam wczesniej, bo zapomnialam. Teraz nadrabiam....
Z funkcjonalnosci jestem bardzo zadowolona. Wrecz z tego powodu zostal zakupiony, no i jeszcze cena. Biorac pod uwage funkcje cena jest naprawde skromna. Kolor....?! Kolor sama wybralam. Maz chcial jednolity, ewentyalnie dwa kolory, ale bez kolek. Ja poszlam na ugode, ze bez pstrokatych kolorow, ale beda kolka na graficie :-D Wozek robil furore wsrod gosci. Budzil zachwyt :cool2: Tylko dobija mnie kiedy ide z wozkiem, a po drodze mija nas min. 3-4 w taki sam desen (inne kolory czasem, bo dwa juz byly identki koloryst.). Specjalnie nie chcialam czerwonego lub zielonego, bo wszyscy taki mieli, a tu sie cale osiedle zgadalo i zrobilo mi na zlosc :eek::errr::oo2:
No i do niezadowalajacych faktow dochodzi fakt iz moje dziecko znow ma faze nienawidzenia wozka. Dzisiejszy spacer nie wyszedl, ale jutro juz napewno wyjdzie, zeby nie wiem jak padalo!:wściekła/y::evil:
Tak, wiec wiecej jest za niz przeciw, dlatego ogolnie jestem szczesliwa. Pamietam nawet jak byl moment, ze Julka nie chciala w gondoli jezdzic i uskutecznialismy spacerowke. Wtedy wlasnie beczalam, jak bobr, ze moje malutkie niemowle jezdzi w spacerowce jak duzy bobas, zamiast w tej slicznej gondolce! :-D

Lece dziewczeta do meza. Na CANAL+ jest jakas komedia pariodiujaca filmy. Zobaczymy co to.... :confused: Ale jakos nie wiem czasami z czego mezunio sie smieje :sorry::eek:

DOBRANOCKA!
Szczegolne pozdr. dla klubu AA z BB :rofl2::rolleyes:

slonko- eh slonko moje kochana najpier cos piszesz a pozniej nie wyjasniasz...://:szok:

marzena- i jak te herbatki na noc??? sprwdzaja sie w jakis sposob?? ja wyczytalam ze jak poda sie kaszke to maluch lepiej spi.. i wczoraj podalam i spal do 24, pozniej obudzil sie o 4, a pozniej o 5.30 takze tylko 2 pobudki normlanie rekord juz nie pamietam kiedy tak bylo... cudnie...oby sie juz tak budzil... :-(;-)

slonko- eh slonko moje kochana najpier cos piszesz a pozniej nie wyjasniasz...://:szok:

marzena- i jak te herbatki na noc??? sprwdzaja sie w jakis sposob?? ja wyczytalam ze jak poda sie kaszke to maluch lepiej spi.. i wczoraj podalam i spal do 24, pozniej obudzil sie o 4, a pozniej o 5.30 takze tylko 2 pobudki normlanie rekord juz nie pamietam kiedy tak bylo... cudnie...oby sie juz tak budzil... :-(;-)

No super ze wreszcie poprawilo wam sie z tym spaniem bo u nas dzisiejsza noc byla koszmarna.Pobudki non stop.W ogole Mati spi tak niespokojnie ciagle sie wierci steka i jeczy nawet przez sen.Jutro dzwonie do lekarza i umawiam sie na wizyte i nie wyjde dopoki mi czegos nie doradzi.Zastanawiam sie czy nasze problemy nie wynikaja z tego ze mlody moze miec jeszcze cos na ksztalt kolki niemowlecej.Wiem ze to dosc dziwne w tym wieku ale wykluczylismy inne rzeczy i tylko to nam zostalo.Tym bardziej ze Maly najlepiej sie czuje jak ja jem tylko bulki ,ziemniaki,ryz i gotowane miesko.Rzadnych owocow ,warzyw,slodyczy,.A do picia woda i slaba herbata.Zaczynam juz nie wyrabiac.

reklama
Słonko

Ja też się nad tym zastanawiałam, a nawet głowiłam.
Jednak pamiętam że w szkole rodzenia doradca laktacyjny mówił - "pełne 6 miesięcy", co oznacza, że do końca 6-tego miesiąca.
Potem poszukałam trochę w necie i faktycznie, wychodzi na to że pełne 6, a nie w 6-stym :tak:

Moniqsan mnie tez sie wydaje ze to chodzi o pelne 6 miesiecy ale lekarze rzeczywiscie kaza teraz wczesniej dokarmiac innym jedzonkiem.Nasza pani pediatra kazala malego dokarmiac jak tylko skonczyl 4 miesiace,ale ja sie nie posluchalam.Sprobowalam jak mlody skonczyl 5 i tez nie chcial,a teraz ma 6 miesiecy i 2 tygodnie i tez niechce:-D.Jak tak dalej pojdzie bede karmic cycem jeszcze ze dwa lata ha ha :-D

Do góry