reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Oj cos się dzisiaj opuściłyście ja tu kilka stron sobie w tył pojechałam patrze a tu tylko dwie do nadrobienia niespotykane :-D
Widze że narzekanie na teściowe nadal idzie pełną parą nie ładnie :no: żartuje oczywiście tak to już jest jak się ma z kimś zrozumieć na siłę to fakt że teściowie to dla nas żadna rodzina taka przyszywana
Nina widze że jesteś taka wytrwała jak ja jeżeli chodzi o antykoncepcje qwfa nie wiem co robić jak zajde w ciąże to kosmos... no a najlepsze jest to że nie wiem czy nakleić plaster czy już czekać na nową miesiączke :confused:

reklama
Dzień dobry Majóweczki.

Na początku bardzo bardzo bardzo dziękuję w imieniu Gaby za życzenia! Jesteście kochane cioteczki :-) Oczywiście Kamilkowi i Fifiołkowi mamymatysi moc buziaczków urwisy kochane.

jolu przykro mi z powodu problemów jakie masz z teściową, ale to prawda, że teściowa to nie rodzina :-)

mamamatysia gratuluję wstawienia suwaczka! Nie skromnie powiem, że jest w tym trochę mojej zasługi :-)

*Aga* oj, ależ ja Cię podziwiam, jesteś silna kobieta i na pewno sobie poradzisz, a jak wyczytałam później to i mąż chyba w lepszej kondycji psychicznej, widzisz? Będzie dobrze!

tikanis no, mam nadzieję, że następnym razem choć trochę połechtasz zanim się do rzeczy zabierzesz... :-)

Dziewczyny nie wiem co jeszcze miałam napisać bo nieprzytomna jestem.... Gaba całą noc płakała! Od trzech dni nie było kupki, massakra! Dziś cały dzień płacz, wrzask, jęki, nic jeść, nic pić. ... Nie wiem dlaczego, co może wywoływać zaparcie?!?!? W końcu przed kąpielą wydusiłam z niej troszkę kupska, normalnie śmierdziała! Jestem załamana, Gabunia tak się męczy, tak płacze... Masowałam brzuszek, robiłam ciepłe okłady, dałam czopek glicerynowy, termometrem jej TAM gmerałam, wdusiłam w nią 5 łyżeczek śliwek..... Co mam jeszcze zrobić? A przede wszystkim skąd to???

Mamstud poczekaj na efekt czopka i ewentualnych śliwek i koniecznie masuj brzuszek....mnie mama mydło jeszcze w pupke wkładała.:dry:
A co Gaba jadła 3 dni temu bo ja wywnioskowałam ze u Zofika winna jest ewidentnie marchew

Dzień dobry Majóweczki.

Na początku bardzo bardzo bardzo dziękuję w imieniu Gaby za życzenia! Jesteście kochane cioteczki :-) Oczywiście Kamilkowi i Fifiołkowi mamymatysi moc buziaczków urwisy kochane.

jolu przykro mi z powodu problemów jakie masz z teściową, ale to prawda, że teściowa to nie rodzina :-)

mamamatysia gratuluję wstawienia suwaczka! Nie skromnie powiem, że jest w tym trochę mojej zasługi :-)

*Aga* oj, ależ ja Cię podziwiam, jesteś silna kobieta i na pewno sobie poradzisz, a jak wyczytałam później to i mąż chyba w lepszej kondycji psychicznej, widzisz? Będzie dobrze!

tikanis no, mam nadzieję, że następnym razem choć trochę połechtasz zanim się do rzeczy zabierzesz... :-)

Dziewczyny nie wiem co jeszcze miałam napisać bo nieprzytomna jestem.... Gaba całą noc płakała! Od trzech dni nie było kupki, massakra! Dziś cały dzień płacz, wrzask, jęki, nic jeść, nic pić. ... Nie wiem dlaczego, co może wywoływać zaparcie?!?!? W końcu przed kąpielą wydusiłam z niej troszkę kupska, normalnie śmierdziała! Jestem załamana, Gabunia tak się męczy, tak płacze... Masowałam brzuszek, robiłam ciepłe okłady, dałam czopek glicerynowy, termometrem jej TAM gmerałam, wdusiłam w nią 5 łyżeczek śliwek..... Co mam jeszcze zrobić? A przede wszystkim skąd to???

Biedna Gabrysia i biedna mamusia:-(.Gdyby malutka nie była skazańcem poleciłabym ci jogurcik Nestle.Filip dzisiaj zjadł i dwie kupki były w ciągu godziny:eek: a jak śmierdziało...
A nektaru ze śliwek próbowałaś???Mój starszak ma przewlekłe zaparcia(jak będzie watek zamknięty to napiszę więcej)a po tym nektarze Hippa pięknie "go kręci"w jelitach.
Może te problemy maja związek z alergią???

Mamstud poczekaj na efekt czopka i ewentualnych śliwek i koniecznie masuj brzuszek....mnie mama mydło jeszcze w pupke wkładała.:dry:
A co Gaba jadła 3 dni temu bo ja wywnioskowałam ze u Zofika winna jest ewidentnie marchew

Obiło mi się o uszy, że marchew ma działanie zatwardzające:szok: a my podajemy ją w dużych ilościach naszym bobasom:-(

Dzięki dziewczyny, wyczytałam *Aga*, że Zofik też mam problemy, biedna...
Zastanawiam się co wprowadziłam nowego, a czy herbata z cytryną, którą ja pije może to spowodować? Do zupek rzeczywiście dodaję marchewkę ale robię tak już od dwóch tygodni i dopiero teraz? A jagody mogą wywołać zatwardzenie?

mamstud - AgA przypomniała tu pewien szybki sposobik na kupke - zeskrop troszkę mydelka dziecięcego i wetknij jej w odbyt - dorosłemu pomaga, wiec i dziecko przeczysci (tylko nie za dużo, co by jej nie piekło)

u nas tez marcheweczka powoduje zastój - dlatego daje Jadze na przemian jabłuszko i marchewkę.

Mam nadzieję, że jeszcze przed snem Gabie ulzy.

reklama
jagody chyba rzeczywiscie mogą byc odpowiedzialne za ten problem... pamietam ze swoich dzieciecych czasow...Na szczescie moja Jagodka to pozytywna jagódka (z twardym charakterkiem) i nic zlego z jej strony Was nie czeka;-):-D

Do góry