reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Napisalam sie, ale nie przywitalam.....

WITAM! powinam na pomaranczowo napisac, bo jesien w pelni!:tak:

Kurcze nadal nie moge wyjsc z podziwu, ze wczoraj prawie caly dzien na forum!
Dzis niestety latalismy troche po sklepach, bo jutro zamkniete wszystko. Bylismy w Rossmannie wykorzystac hipp'owe kupony, ale tylko kupilismy herbatke i piciu, bo poza tym nic nie potrzebujemy. Poza tym, bardzo lubie kuponowo/znizkowe podarki :-):tak:

Malo mamus dzisiaj, ale pewnie lataja po cmentarzach.... Kurcze, ale to zabrzmialo :confused::eek::-D
Wiecie co ... Zawsze smieje sie, ze na 1 listopada kobiety wyciagaja futra i najlepsze ciuchy i jest wtedy rewia mody.:eek: No i to jest dosc komiczne, ponieaz dzis, mnie sama cisnienie zlapalo i zastanawialam sie co zalozyc! :dry::sorry2: Ja to zawsze nic nie pomysle wczescnie! Tylko na koniec dnia :wściekła/y::no: Myslalam o spodnicy... Przymierzylam zestaw pelny, ide do meza, a on: "wygladasz troche jak 60-latka" :confused::dry: Stanelo na spodniach! :zawstydzona/y:

Aha! Co do chwalenia dzieci! Cos wiem o tym, dlatego tez wcale Wam nie powiem czym mnie ostatnio zaskakuje moja Jula :tak::-p:sorry2:

Kurcze! Kapiel! Musze leciec. Skonsumuje kolacyjke (wczesna!) i ide kapac bube!:tak:
Dobranoc i do zobaczenia!

reklama
Wiecie co ... Zawsze smieje sie, ze na 1 listopada kobiety wyciagaja futra i najlepsze ciuchy i jest wtedy rewia mody.:eek: No i to jest dosc komiczne, ponieaz dzis, mnie sama cisnienie zlapalo i zastanawialam sie co zalozyc! :dry::sorry2: Ja to zawsze nic nie pomysle wczescnie! Tylko na koniec dnia :wściekła/y::no: Myslalam o spodnicy... Przymierzylam zestaw pelny, ide do meza, a on: "wygladasz troche jak 60-latka" :confused::dry: Stanelo na spodniach! :zawstydzona/y:

haha - bo tak jestes - istna rewia mody.. Nie ważne, jaka pogoda, ale.. 1.11. juz mozna zobaczyć trendy na sezon zimowy - a przede wszystkim kożuchy, futra, skóry w każdej postaci (kurtki, płaszcze, rękawiczki, czapki, buty..):tak::-D:-D:-D

nie powiem, ja tez już wyciagłam swoje kozaki (sprzed 2 sezonów: oficerki i obcasiki - nie zdążyłam kupić nowych:-p:-D:-D:-D), też mam w planach pójść w spódnicy... Ale nie mierzyłam żadnego zestawu...Poza tym i tak nie wiem co pod płaszcz zalożę...

Z nowych rzeczy to chyba będę miała rajstopy i płaszcz jesienny (moje zimowe okrycia są w pralni) - także nie zaszeleje, hehehe...

co do rewii.. pewnie i tak ale ja zawsze też wtedy wyciągałam płaszcz..kozaki..bo zimno tak stać tyle na dworze..
Rewia rewią...a ja ostatnio widziałam laski ubrane chyba w piżamy :szok: bluzki i spodnie miały w kolorowe paseczki z misiowego materiału ..i do tego klapeczki :-D
eh..tylko Polacy patrzą jak inni chodzą ubrani..;-)
(...)
Aha! Co do chwalenia dzieci! Cos wiem o tym, dlatego tez wcale Wam nie powiem czym mnie ostatnio zaskakuje moja Jula :tak::-p:sorry2:

Kurcze! Kapiel! Musze leciec. Skonsumuje kolacyjke (wczesna!) i ide kapac bube!:tak:
Dobranoc i do zobaczenia!
"wiem ale nie powiem" hehe - nie zabawiaj się w ex-prezydenta tylko opowiadaj..już nadstawiam uszy..
uszatek.gif

Hej!

A ja tylko na chwilkę. Muszę się Wam pochwalić, że kupiłam dziś sobie samchód!!! Seat Arosa!!! Parę latek już ma, ale ja i tak za dobrze jeszcze nie jeżdzę to poobijam sobie i tyle. Teraz muszę nauczyć się jeździć! A za jakiś czas pomyślę o czymś lepszym. Ale na teraz jestem zachwycona. Takie małe czerwone cacko:-D Jak zrobię jakieś fotki to pokażę.

Dobrej nocy!!!

Witam wieczorem,

Widzę, że o strojach na cmentarz piszecie.
Fakt, zawsze mnie śmieszy gdy jest np. 15st i więcej, a już korzuszki, płaszcze, kurtki zimowe idą w ruch. Niemniej w tym roku jest już bardzo zimno, więc ja też juz jakiś czas temu wyciągłam buty(może nie do końca zimowe) i płaszczyk.

Wiecie, dziś byłam z malym na zakupach. Ubrałam mu rajtuski, i grube skarpety, leżał w spacerówce i miał założony śpiworek.
Wróciliśmy do domu, rozbieram go, a on nóżki miał prawie lodowate.
Kurcze, wydawało mi sie że tak ubrany powinien mieć ciepło,pojechałam jeszcze do sklepu i kupiłam mu takie cieplejsze butki, coś podobnego do małych kozaczków.

Musze sie pochwalić, zrobiłam 17 pojemniczków z jedzeniem dla Miloszka, 4 rodzaje. Przyrządzałam ponad 3 godziny, ale mamy zapas:-)
Wiecie, jak ciężko było dostać dzis dynie, objeździliśmy pół miasta i dopiero na bazarku kupiliśmy.

Ostatnia edycja:
nie no - GRATULUJĘ Marzenko - super zakupik!!! No i Seat to super autko!!! Już nie moge sie doczekac Twoich fotek ...w aucie:-):-):-)!!! Wykup sobie z 5 godzin (na maxa) szkolenia i wiooo!!!

Marzena- ja też dopiero w tym roku zmobilizowałam sie i w lipcu kupiłam 5 godz. lekcji i już jeżdzę. Na początku jeździłam bez małego(bo z nim sie bałam)a teraz już z nim śmigam:-)Myslałam, ze nie będe lubie jeździć autem, a tu proszę sprawia mi to dużo przyjemności:-D

Wiecie, jak ciężko było dostać dzis dynie, objeździliśmy pół miasta i dopiero na bazarku kupiliśmy.

Bo dzisiejszy dzień był tragiczny jeżeli chodzi o zakupy - 1 dzień Święta a ludzie glupieją... Sama niestety tez dopiero dzis jechałam z M po znicze...ale... Ludzie powykupowali pol sklepu!!! Masakra - to juz chyba nie te czasy, że po mszy na cmentarzu zwalało się do domu z 30 osob...

No a ja miałam dzisiaj dzień lenia - porządki znikome, obiadu żadnego - po prostu miałam M w domu - wiec wszystko do tylu...
Poza zakupami nie zrobiliśmy chyba dzisiaj nic pożytecznego :zawstydzona/y:
Teraz chyba nastawię rosołek - bo jak wrócę jutro z cmentarza poza B-cem to ... moge nie miec czasu na przygotowania obiadu...

reklama
marzena - gratuluję auta, teraz dopiero doskwiera mi brak prawo jazdy. Wszędzie na piechotkę a tak dzieci zapakowałabym do samochodu i jazda!!!!!! No, może kiedyś jeszcze zrobię...

monisqan - moja starsza córcia kiedy ząbkowała to budziła się w nocy, nie dało się lulać, przytulać, smarować dziąsła, tylko 2-3h zabawy!!!!!! Uspakajała Ją nocna zabawa:confused: więc tak bawiłyśmy się między 2 a 5 w nocy a potem potulnie zasypiała. Ciekawe jak będzie z młodszą.

mamstud - moja Gaba po 2 tyg siedzenia w domu (czyli wolnego od przedszkola bo na łazikowałyśmy sobie na spacery) poszła na 3 dni i wróciła z gorączką 39,2 i boleścią całego ciała, grypka i znowu tydzień w domu, ech... Zdrówka dla Andrzejka a dla Twojej Gaby armii leukocytów zżerających z pasją wszelkich intruzów.

aga km - już niedługo dietka, naciesz się zakazanymi smakołykami;-)
No, che, che, ja już widzę siebie o te 10kg lżejszą co w ciuszki rozmiar 38 wchodzi :-D:-D:-D (pełna nadziei na cud).

JOLA -
jak Amelcia? Lepiej? Dzieci szybko dochodzą do siebie, gorzej z dorosłymi. Ja w dzieciństwie też miałam operowaną przepuklinę, moja 17-letnia siostra również, wszystko dla obu skończyło się dobrze i bez nawrotów:tak:. Nawet nie zdajemy sobie sprawy ile jako matki możemy wytrzymać! Słowa uznania dla matczynej determinacji Jolu.

Do góry