reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witam w sobotnie południe majóweczki

Jolu super, że już po wszystkim jeszcze pare dni i malutka dojdzie do siebie, a Ale musi znosic, jeszcze długo bedzie musiała:-). Oby ta przepuklina sie nie odnowiła.

Moniqsan to witaj w klubie mam marudników. Widze, że Lila postanowiła Cię wzbogacić o nowe, dotąd nie znane uroki macierzyństwa:-) Trzymaj się oby gorzej nie było. Udanej, szybkiej podróży.
A ja tez tłumaczę sobie, że zmiana w zachowaniu synka i spaniu w nocy to przez ząbki - tylko tych ząbków nie było, nie ma i nie widać, by miały być:-(
Oj ja naiwna

U nas też było zalecenie od pediatry by troszkę tą skórkę sciagać ale ja troszkę o tym zapominam:wściekła/y:

Nina widzisz nie można Kasieńki chwalić bo zrobi mamie na złość:-)

Aneteczka gratuluje kilku przełkniętych łyżeczek jedzenia. Oby tak dalej:tak:

U nas kolejna nocka z serii kilka pobudek + trzy godziny zabawy(od północy do 3)
a j zaczynam ja zombie chodzić. Jeszcze dziś idzemy do znajomej na małą imprezkę z małym i będzie tam jeszcze jedna para z dziewczynką miesiąc młodsza od Jula. Może Julo się zmęczy i w końcu przespi noc

Ostatnia edycja:
reklama
cześc Kobitki, usiadłam sobie do forum a moje kochane dziecko znów zaczęło marudzić. Tak więc będę się streszczać.
Piszecie o konieczności zabiegu stulejki...na jakiej podstawie wydawana jest taka diagnoza? Czy któraś wie jak to prawidłowo powinno wyglądać? Pytam bo podejrzewam lekką nadgorliwośc lekarzy w tym temacie ponieważ słyszałam ,że skórkę najczęściej odsuwają sobie chłopcy sami...jak wejdą w wiek w którym interesują się swoimi częściami ciała. Moja mama która ma dwóch synów to potwierdziła, nigdy ni musiała nic robic, zawsze robiło " się samo" wydaje mi się ze taki maleńki chłopaczek ma jeszcze sporo czasu a skoro jest wszystko ok to po co? Nam pediatra zaleciła sporadyczne sprawdzanie np. w kąpieli,ale jeśli nie schodzi to nic na siłę...zejdzie samo. O stulejce można mowić dopiero wtedy kiedy skórka nie zejdzie ok 4-5 roku życia a pediatrzy nie raz się mylą więc ja bym się poradziła jeszcze kogoś na wszelki wypadek.

a to cytat ze strony echirurgia.pl

myślę ze to moze was przekonać ze takie zabiegi tak wcześnie nie sa wskazane. ;-)
To mnie trochę uspokoiłaś :-)

Witam wszystkie mamy!!!:-)Mam na imię Diana i mam synka Alanka, urodzonego 25 maja w Toruniu.Przeczytałam ostatnią wiadomość o stulejce i absolutnie zgadzam się z poprzednią wypowiedzią!! Nic na siłę,żadnych zabiegów!!Miałam doświadczoną położną i taką samą dyplomowaną mam neonatolog.Każda z nich kazała mi tylko delikatnie ściągnąć skórkę podczas kąpieli i przepłukać wodą ale na prawdę bardzo delikatnie!Na wszystkie inne zabiegi nasze pociechy mają jeszcze mnóstwo czasu. Chciała bym zapytać czy jest tu jakaś mama, rodząca w Toruniu,która miała kontakt z doktorem Zwierzyńskim??Pozdrawiam wszystkie mamy:-):-);-)

Odnośnie zabiegu na stulejce- Martalis pisała o swoim 6-letnim synu, nic nie pisała o zabiegu u takich maluszkach jak nasze!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie majoweczki ! Alez dzisiejszy dzien mi szybko leci na nic nie ma czasu :sorry:
U nas noc nie byla najgorsza, dzien tez taki sobie, caly dzien pieknie swiecilo slonko wiec wybralam sie na 3 godzinny spacer po lesie, teraz zaczynam odczowac jego skutki. Moj marudnik tez marudzi okropnie od kilku dni ale u nas tez nie widac oznak zabkowania, wiec nie mam zielonego pojecia co to takiego, mam nadzieje ze to minie predko bo idzie z nim zwariowac.
Jolu co do zielonych kupek po glutenie, to widze ze lekarze w Anglii maja oddmienne zdanie niz Ci w Polsce :-D zreszta jak na wiele tematow :-D Ja raczej poslucham mojej pediatry bo ma do niej zaufanie i nie jest to jakas mlodzinka nie znajaca sie na swojej pracy ta kobitka jeszcze mnie leczyla :-) i uratowala zycie mojej siostrze, ale pewnie gdybym byla w Anglii to bym sluchala tamtych lekarzy ....

Co do sltulejki to zgadzam sie z opinia Confi na razie nie ma co sie denerwowac. Nam tez pediatra kazala delikatnie odsowac podczas kapieli ale tylko ze wzgledow hignienicznych, aby porzadnie umyc.

Dzis znajoma robila badanie moczu swojemu maluchowi tak profilaktycznie i okazalo sie ze pH wynosi 9, bardzo mnie zdziwila diagnoza lekarki, otoz spowodowane to jest brakiem witC i swierdzila ze w okresiezimowym nalezy podawac malucha 3 krople Cebionu, zastanawiam sie czemu nigdzie o tym nie pisza i nie mowia ?!? :szok: Czlowiek musi na bledach sie uczyc .

Wiecej juz chyba nie napisze bo moja maruda znowu krzyczy, boszeee aby tylko wytrzymac do 19 do kompania !!!!

Odnośnie zabiegu na stulejce- Martalis pisała o swoim 6-letnim synu, nic nie pisała o zabiegu u takich maluszkach jak nasze!!!
a przepraszam, to niedokładnie przeczytałam :zawstydzona/y: ciężko nadrobić wszystko dokładnie z marudnikiem na kolanach :-pnie mniej jednak co raz czesciej przewija sie ten temat i wiele mamus trapi ten sam problem ... co , jak i kiedy. Pediatrzy czesto nie pomagają zachecając do manipulowania i przyspieszania faktu wiec sama zaczelam szukac odpowiedzi. A mojego posta uznajmy jako przestroge dla tych którym przyszło do głowy coś podobnego ;-)

Diank ja jestem z Torunia. Z dr Zwierzynskim mialam do czynienia tylko podczas jednego badania na porodowce. Napisz na forum regionalnym, moze dziewczyny pomogą. Pozdrawiam :tak:

reklama
tsarina - no, no, obszerny artykuł:-), twój mąż to entuzjasta historii?

jest mężem historyka, ma wyjście?
ale tak poważniej, to historię zna znacznie lepiej niż ja:confused:

nie wiem, czy jutro znajde chwilę, żeby napisać, same wiecie, że jutro Święto Zmarłych,

liliann, akunia [*] to, że cieszymy się naszymi maleństwami, nie znaczy, że nie pamiętamy o Was. Mam nadzieje, że już znalazłyście spokój i choć małe pocieszenie po Waszych stratach... [*] zapalę jutro światełko za Wasze aniołki...

refleksje mnie naszły, nie będe Was zanudzać, trzymajcie się dziewczyny, moje kochane Siostry forumowe...

Do góry