reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Mamy ząbka, mamy ząbka!!! Póki co jeden się przebił - drugi jeszcze walczy z dziąsłem...ale to pewnie kwestia czasu... i Będą sobie dwa, hehe...

aga_k_m gratuluje zabka.Kurcze u nas szly szly i nie doszly.Widac je przez dziasla a do wierzchu nie wychodza.

Confi doskonale Cie rozumiem.Ja tez siedze ciagle w domu wychodze tylko z mlodym do lekarza jak trzeba albo jak musze cos zalatwic.A w dodatku mieszkam na wsi wiec bez samochodu ani rusz.Maz caly dzien w pracy,kolezanki zalatane nie maja czasu wpasc,a nawet gdybym chciala wyjsc i zostawic mlodego to dupa bo on jest mocno cycusiowy.Czasem mam wrazenie ze od tego ciaglego siedzenia w domu to juz po prostu idiocieje.A co do meza to glowa do gory na pewno bedzie lepiej.

reklama
hej dziewczyny, już jestem po rozmowach i muszę powiedzieć, ze jestem pozytywnie nastawiona, wszędzie udało mi się rozmaiwać z dyrektorami, kazdy przyjął mnie miło i jak narazie brak jest wolnych wakatów, ale nie wiadomo może cos się zwolni, w koncu to dopiero pare szkół :-)

aneteczka- dziekuje bardzo ;-), kurcze teraz przy dziecku to praca w szkole jak marzenie...:-) my mamy róznie od 19 , 20, 21

marzena80- kurcze wyobrazam sobie ile masz roboty, ale pozniej jaka radośc :-)

cisowianka- dziekuje ;-) u mnie tez nieprzespane nocki pobudki juz co 1,5 godziny :confused2: Co do jablka to moja mała ma taka kupe , ze szok dlatego nie lubie jej podawac, bo czasami pampersa zabraknie i mamy plecki ufyfłane :-p

tsarina- kurcze ja mojej małej dawałam kaszke samczny sen, podawalam lyzeczko bo byla gersciocha i co jaki skutek 3 godziny snu!

agakm- nauczyciel stazysta ma ponad 1900 zł brutto na reke 1400 ;-) Gratuluje zabalka :-p

mamstud- dziekuje za kciukasy, własnie przeczytałam u upadku gabusi, ojejka biduleczka, ale nie martw sie nasze dzieciaki sa elastyczne napewno nic jej nie jest ;-)

nina27- fajnie, ze mozesz troszke kaski dorobic :-), jakbym ja miala taka mozliwosc to bym poszla na wychowawczy

confi- oj biduleczko, czasami przychodza takie smutne chwile, ze czujemy sie strasznie zle, dodatkowo dobija ta pogoda, ale wierze, ze niedługo pojawi się słoneczko zza chmurki specjalnie dla ciebie :-):-)

NO I NA KONIEC NEWS DNIA- BĘDZIEMY MIAŁY WĄTEK ZAMKNIĘTY :-):-):-) TYLKO TERAZ TRZEBA LISTĘ DZIEWCZYN ZROBIC! WIEC ZAKŁADAM WĄTEK I PROSZE SIE TAM WPISYWAĆ!!!! ALBO DOPISYWAĆ DZIEWCZYNY KTORE PAMIETACIE A SIE CHWILOWO NIE UDZIELAJĄ BUZIACZKI!!!!

https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-maju-2009-f259/watek-zamkniety-lista-osob-32522/

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny!
wszystko przeczytalam, ale nic nie pamiętam :(

aga_k_m - gratuluję ząbka
mamstud - pewnie upadek dziecka jest strasznym przeżyciem, ale najważniejsze, że nic się nie stało
confi - jeżeli macie taką pogadę jak ja, to nie dziwie się, że deprecha dopada, trzymaj się wszystko będzie dobrze

a i jeszcze jest kilku pedagogów na forum, to dołaczam do grupy ;)

dziękuje Kochane za gratulacje - mowie Wam jestem dumnaaa aż aż:-D:-D:-D..
No i póki co nie martwię sie o sutki -bo ząbek dopiero co wykiełkowal - później pewnie będzie gorzej:baffled:

Wróciłam do domu, Jezu Chryste, ale przeprawa :surprised::surprised::surprised:
Pierwszy raz muszę złożyć hołd naszemu wózkowi, do tej pory nie doceniałam jego zalet i nawet czasami żałowałam że wybuliliśmy na niego tyle kasy a można było kupić coś taniej i zaoszczędzić ... dziś jednak nie żałuję.
Policzyłam, musiałam go dziś składać do bagażnika i rozkładać dokładnie 18 razy!!!!! (trasa: dom-stadnina-uczelnia-przychodnia-supermarket-dom-apteka-przychodnia-poradnia rehabilitacyjna-dom, wpinać i wypinać fotelik samochodowy tyleż samo :szok: Za bazę samochodową do fotelika również dzięki ci - maxi cosi :rofl2:
Aż nie mam siły Was nadrabiać :zawstydzona/y:

Gdzieś między wierszami przed południem mamstud zapytała jak sobie radzę. Dzięki kochana. Jakoś leci. Ale chyba coraz gorzej. Na szczęście wczoraj Lili powróciła do swoich nawyków i przespała noc, natomiast dziś od rana nie chciała już sama leżeć na macie na podłodze (zawsze się sobą zajmowała i włączała marudnika dopiero o 18). Nawet na nią nakrzyczałam (bo nie mogłam sobie zrobić zwykłej kanapki na śniadanie) :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Domaga się non stop zainteresowania ... a jeszcze wczoraj było naprawdę nieźle :baffled:

Witajcie dziewczynki
Moze wy mi pomozecie a mianowicie dowiedzialam sie ze za miesiac zostane mamusia chrzestna dziewczynki czy mozecie mi pomoc co sie kupuje na taka uroczystosc na prezent, ja mam synka 8 letniego wiec... zupelnie inna bajka.z gory dziekuje:zawstydzona/y:

mamstud to nie Twoja wina !!! Dzieciaczki sa juz coraz bardziej aktywne, ciezko miec oczy dookoła głowy !!! Teraz z pewnoscią będziesz bardziej czujna !!! Współczuje z powodu smierci taty, ja ze swoim jestem bardzo zwiazana ( bardziej niz z mama) i moge sobie tylko wyobrazac co czujesz :-(

joannn u nas kupki codziennie lub nawet dwa razy dziennie. Niestety czesto sa zielone, w przyszlym tygodniu idziemy do pediatry to zapytam. U nas kupka po jablku ze słoiczka jest konkretna, natomiast po tartym maly ma zatwardzenie :eek:

Confi jedyna rada to chyba wypad gdzies dalej... bez Damianka.. np z kolezanka do kina lub na male piwko- to bardzo pomaga :tak: Trzymam kcuki, jak juz bedzie zamkniety ( oczywiscie jesli ja tez tam bede :zawstydzona/y:) to pogadamy o wszytskim, wyzalisz sie od razu bedzie lepiej. Mi bardzo pomogla bohaciefka w problemach małzenskich:tak:

Moniqsan no Kochana widzisz ile mozesz sama zalatwic :tak: ja jak wloze wozek do samochodu to nie ma mowy zebym go pozniej sama wyjela, samo wkladanie mnie wykancza jeste tak ciezki :eek:

*AgA*, Sara- gdzie jestescie ????????????

ela123456 - moja siostra (chrzestna) kupiła dla mojej coreczki: krzyżmo, komplecik biżuterii ze złota (kolczyki, łańcuszek i przewieszka) no i bukiecik.
Chrzestny natomiast założył jej konto, na które wpłaca pieniążki dla malej (do dzis tego konta nie widzialam - wiec nie wiem co tam "słychać")

reklama
moniqsan - Wasz wozeczek jest śliczniutki, ale i moj TAKO (zaoszczędzony wlasnie) idealnie sprawdza sie w wkładaniu i wyciąganiu z bagażnika;-):tak::-)

Do góry