reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ankzoc- to trzymam kciuki za rozmowę :-)widze że już dwie majowe mamusie
chcą zmienić prace po macierzyńskim.Ja tez bym chciala pracować jako nauczycielka............20 godz. w tygodniu.
Kiedyś na studiach myslałam zeby zrobić takie studium pedagogiczne i uczyć zawodów technicznych w szkołach ale jakoś rozeszło sie po kościach i przegapiłam moment:crazy:Teraz taka praca najbardziej by mi odpowiadała:tak:

aneteczka - kurcze - Dziewczyno - coraz wiecej nas łączy:tak::-)!!! I ja myślałam i nadal myśle o pracy w szkole!!! Baaa - nawet chyba przejdę się do swojej starej budy ok. wiosny i podpytam jakie są szanse na moje zatrudnienie - wtedy zapisze się na podyplomówkę pedagogiczną. Tylko mój mąż:wściekła/y:... sam też jest absolwentem mojej szkoły (mieliśmy tego samego wychowawcę, ale moj M 5 lat wcześniej skończył TB) - i wściekł się jak usłyszał o moim genialnym pomyśle:crazy:. Że niby nie dam rady, że nic tylko będę ryczała- bo będę uczyła bandę oszołomów, że młodzież juz nie ta - i potrafią bardzo mocno "umilić" zycie.
No ale - ja mimo wszystko podpytam na wiosne co i jak. Nauczyciele dość dobrze teraz zarabiają (syn mojej ksiegowej 2 lata temu,zaraz po mgr-ce poszedl uczyc do szkoly i jest zachwycony!!!), no i te godziny pracy, ferie, wakacje - to jest życie:tak::-D:-D:-D!!!

reklama
tsarina - bardzo się cieszę, że choróbsko Izy się samoistnie cofnęło!!!

tikanis - tesknie Kochana - ale rozumiem Twoje nieobecności i zmęczenie...

marzena - no Kochana - pogratulować tylko takiego zorganizowania!!! Życzę szybciutkiego uwinięcia się z przeprowadzką i zasiedleniem nowego gniazdka!!!

aneteczka - kurcze - Dziewczyno - coraz wiecej nas łączy:tak::-)!!! I ja myślałam i nadal myśle o pracy w szkole!!! Baaa - nawet chyba przejdę się do swojej starej budy ok. wiosny i podpytam jakie są szanse na moje zatrudnienie - wtedy zapisze się na podyplomówkę pedagogiczną. Tylko mój mąż:wściekła/y:... sam też jest absolwentem mojej szkoły (mieliśmy tego samego wychowawcę, ale moj M 5 lat wcześniej skończył TB) - i wściekł się jak usłyszał o moim genialnym pomyśle:crazy:. Że niby nie dam rady, że nic tylko będę ryczała- bo będę uczyła bandę oszołomów, że młodzież juz nie ta - i potrafią bardzo mocno "umilić" zycie.
No ale - ja mimo wszystko podpytam na wiosne co i jak. Nauczyciele dość dobrze teraz zarabiają (syn mojej ksiegowej 2 lata temu,zaraz po mgr-ce poszedl uczyc do szkoly i jest zachwycony!!!), no i te godziny pracy, ferie, wakacje - to jest życie:tak::-D:-D:-D!!!

Kochana to już nie tylko ten saam kierunek studiów ale teraz chęć zostania pedagogiem:laugh2:
Ferie, wakację tez mnie przekonują:-):-Dmogłabym nawet mniej zarabiac, byleby tyle wolnego miec.
Mysle, ze z uczniami też nie byloby tak źle, jak sobie pozwolisz to tak masz, fakt w technikach to 80% chłopaków, ale cóż............Ile czasu dla Miłoszka bym miała:happy:

Dzień dobry Majóweczki! :-)

Barmanko biedny ten Twój ząbek! Dopiero co się z cycusiem męczyłaś, a tu znowu jakieś dziadostwo! Trzymaj się :-) Pytałaś jaką zupkę ugotowałam małej: więc, ziemnaczek, zielony groszek, trochę masełka i pyyycha! A tak w ogóle, to Gaba najbardziej lubi właśnie ziemniaczki :-)

Ankzoc trzymam kciuki w sprawie pracy, ja tez mam zamiar mienić ale to chyba dopiero za rok...

Tsarina to dobrze, że Iza Mirka zdrowieje w oczach :-)

Aneteczka
ja też miałam cesarkę, zdaje się, że Sara i Monika77 też, moja blizna jest brzydka, czerwona, swędzi i czasem boli... Może dlatego, że ja mam dwie - jedna pod drugą... Niczym nie smaruję, czekam aż samo przejdzie :-)

martalis wiem doskonale co to znaczy stracić dziecko.... Widzę, że już się pozbierałaś, ja nadal nie :-(

moniqsan witaj o poranku!! :-) Dziś nocka lepsza??

tikanis dlaczego tak rzadko tu bywasz?? Pisz co u Kubuśka! :-)

marzena my się już uporaliśmy, uff :-) Jakby co to podejdę rozpakować kilka kartonów, ok? :-) A tak serio, na pewno dacie radę, tylko trzeba trochę czasu...

Jolu myślę o Was od rana, na pewno się zamartwiasz więc nie rób tego Kochana, tyle dobrych myśli idzie w stronę Amelki, że musi, musi być dobrze i tak właśnie będzie!!

cisowianka na jabłuszkach i kupkach się nie znam bo puki co nie mamy z tym problemów (tfu tfu). Co do temp w domku, ja też mam 21-22 st. Może temperatura nie jest powodem czerwonych policzków tylko jakaś alergia? Mogę być spaczona więc nie bierz tego poważnie...

Teraz Wam powiem i możecie mnie zlinczować.... Gaba spadła mi dziś z łóżka!! Wczorah zaczęła raczkować, noi dziś wykorzystała tę umiejętność... Spałam sobie "jednym okiem" ona się bawiła, przewróciła się na brzuszek i poszła.... Jestem załamana :-(

tsarina ale fajny tekst Twoja mam rzuciła, dzięku Bogu, że mamy Jolę!! :-) Ja też korzystam z jej cudnych przepisów :-)

marzenka - zapraszam. Z tego co wiem - to naprawde Bartek jako poczatkujący nauczyciel przedmiotów zawodowych zarabial tyle, co ja prowadzac sprawy techniczne w Firmie. No i te godziny pracy - dziennie jakos 4-5 - SUPER!!!

reklama
Do góry