reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

cześc kobitki, my dziś po dość ciężkiej nocce, Mody jak nigdy obudził się o 1.00 i musiałam go wziąć do łóżka bo inaczej w ogóle bym nie pospała. Rzucał się w nocy strasznie , budził co chwilę, musiałam mu nos odtykać...nie wiem dlaczego . No masakra. takze przywitam się i idę jeszcze pospać jak się uda.:confused2:

malinko ja mam nadzieje zes Ty się na mnie nie obraziła, nic nie odpisałaś...:-( ja na parwde nie miałam nic złego na myśli

Nina masz rację, chyba kazda z nas kasowała treśc posta w obawie przed tym ,że przeczyta go ktoś niepowołany.

ja spadam , zajrze potem ...

reklama
czesc wam dziekuje jeszcze raz za zyczenia i swiatelka.

barmanka-oj wspolczucia bolu zeba ,ciebie boli a mi wczoraj ukruszyl sie ,niewiem czy moge znieczulenie miec jak karmie bym musiala zrobic go szkoda zeba.

o tym podgladaniu to tez jest racja ,ze mam jakies dane w profilu imoze mnie ktos znalesc ale tak sobie wmawiam ze nie.

xaver juz pomalu przestaje spac cala noc bez karmienia,cos mi sie wydaje ze mam z dnia na dzien mniej mleka,tekze jeszcze troche sie pozegnam z karmirniem.az sie boje butelki,bo nie umie z niej pic.

Witam o poranku:-),

tikanis- wiesz ja dziś o Tobie myślałam naprawdę:-), bo chyab jedyna z czego pamiętam miałaś cesarke jak ja.
I chciałam Cię zapytać jak Twoja blizna???? bo ja nadal mam taką czerwoną, niby ładna nie poszarpana, ale bardzo czerwona.Smarujesz ja czymś????

Joannn- mojemu tez czesto sie ulewało, teraz to już sporaducznie. Jak pytałam lekarza to mówił ze jak dziecko ładnie na wadze przybiera to nie ma sensu podawać mu chemii, a widać co lekarz to inna teoria:rofl2:

ankzoc- to trzymam kciuki za rozmowę :-)widze że już dwie majowe mamusie
chcą zmienić prace po macierzyńskim.Ja tez bym chciala pracować jako nauczycielka............20 godz. w tygodniu.
Kiedyś na studiach myslałam zeby zrobić takie studium pedagogiczne i uczyć zawodów technicznych w szkołach ale jakoś rozeszło sie po kościach i przegapiłam moment:crazy:Teraz taka praca najbardziej by mi odpowiadała:tak:

tsarina- to Ci Iza Mirka zrobiła niespodziankę.............sama ozdrowiała:happy:

monika- ja już też nigdy Miłoszka nie pochwalę, ostatnio nie mogłam sie go na forum nachwalić jaki grzeczny i jak ładnie śpi, a potem wywinął mi numer i przez 3 dni budził sie co chwila w nocy, w dzień ciągle był zły i marudny, a więc teraz ciiiiiiiiiiiiii............nic nie powiem o jego zachowaniu:rofl2:

My dziś mamy mocne postanowienie iść na spacer:-):-):-)więc nie straszna nam żadna pogoda.........

Oj bym sie zapomniała zapytać, jaka temp. macie w mieszkaniach????bo u nas jest tak 21-22st niby ciepło nie jest(czasami tylko włącze kaloryfer) ale maly ma czerwonę policzki, jakby nie wiem jak ciepło było.

Hej! Nie było mnie kilka dni i mam ogromne zaległości... Tyle stron natrzaskałyście, że szok:szok::szok::szok:!!! Nie wiem kiedy to nadrobię... My jesteśmy na etapie przeprowadzki. Sporo rzeczy przewoziliśmy z mężem w poniedziałek, a wczoraj firma przewoziła meble i pełno kartonów. Ile tego się nazbierało przez 5 lat:szok::szok::szok:!!! A dziś jedziemy ustawiać meble i pakować do szaf. A jutro znowu na stare mieszkanie, bo jeszcze trochę drobnicy tam zostało... mam już dość. ..:wściekła/y:
Mamstud, a Ty już gotowa???
Bo ja wczoraj doszłam do wniosku, że może na Boże Narodzenie się wyrobię...

cześc kobitki, my dziś po dość ciężkiej nocce, Mody jak nigdy obudził się o 1.00 i musiałam go wziąć do łóżka bo inaczej w ogóle bym nie pospała. Rzucał się w nocy strasznie , budził co chwilę, musiałam mu nos odtykać...nie wiem dlaczego . No masakra. takze przywitam się i idę jeszcze pospać jak się uda:confused2:

Witajcie laski po kolejnej nieprzespanej nocy.Confi nie jestes sama Moj tez sie strasznie rzucal i budzil co chwile.A ztym noskiem to moze macie za suche powietrze w mieszkaniu i dlatego nosek Damianowi sie przytyka.U nas tak wlasnie sie dzieje jak M. przesadzi z paleniem w kominku.

Tikanis jak ja Cie rozumiem.Smieje sie do mojego M. ze najprawdobodobniej wyspie sie za kilka lat dopiero.Tym bardziej ze nasza starsza corka zaczela ladnie spac w nocy bez pobudek ok.szostego roku zycia:-(

Barmanka wspolczuje bolu zeba.Juz to przerabialam po ciazy.Myslalam ze padne a do dentysty to pedzilam jak rakieta choc zazwyczaj nie spieszy mi sie tam.Mam nadzieje ze szybko Ci przejdzie.

Ankzoc powodzenia na rozmowach w sprawie pracy.

Tsarina fajnie ze juz po katarku.Ja tez nie znosze jak mlody ma katar.

Nina 27 powiem krotko jak ja Ci zazdrozcze.

Aneteczka u nas tez jest taka temp. w domu i mlody ostatnio tez mial takie policzki czerwone jak by mu bylo goraco.Ale ja odkrylam przypadkiem ze to od kaszki mleczno ryzowej i od kiedy mu nie podaje czyli od tygodnia policzki znowu sa ladne.Jutro mamy szczepienie to zapytam naszej pani doktor co ona na to ?

No i mi sie jeszcze przypomnialo.Jak to jest z tym tartym surowym jabluszkiem?Czy ono jest na zaparcia czy nie?Bo prawdzalam w internecie i znalazlam opinie za i przeciw.Moze ktoras mamuska wie z wlasnego doswiadczenia.

Hej Baby :-)
Ja dziś zwlekłam się z łóżka ciut wcześniej - 9:30. Chyba dzięki temu, że w tel. kom. nie przestawiłam jeszcze godziny i dalej mam czas letni :-D

Ej, ciekawe co u joli? Trzymaj się kochana, wysyłam Ci telepatyczne buziaki :tak:

no nie nadrobię Was... szans nie mam, ale może stronkę po stronce i znów będe na bieżąco...

dla Mam, co to ich pociechy nie śpią w nocy, ja zauwazyłam, że jak moja Iza Mirka na kolacyjkę zje kaszkę, ale nie taką o gładkiej konsystencji, tylko taką przesadzoną, na bardzo gęsto, to śpi znacznie dłużej, ja jej po takiej kaszce zazwyczaj daje jeszcze jakiś napój (ostatnio herbatka HiPPa maliny z dziką różą), "myję zęby" i do spania i wstajemy ok.6 rano, no ale jak grzejemy czasem na noc (u nas też 21 st, czasami coś pogrzejemy, jak dzień za zimny) to wilgotny ręcznik na kaloryfer koło łóżeczka Izy...

i żeby wątku o przepisach nie zaśmiecać, to wczoraj wydrukowałam sobie przepisy joli i pokazałam mojej Mamci... i cytuje:
"to nie sprawiedliwe! ja nie miałam takiej Joli! Wy jadłyście zwykłe rzeczy a mogłyście smacznie!- ostatnie trzy słowa bez komentarza!

reklama
jolu trzymamy kciuki!

cisowianka ja z doswiadczenia Ci napiszę, ale z dziećmi to zawsze różnie bywa... jabłko surowe tarte, może pomóc, ale nie zawsze... Izie po jabłku tartym nic nie rusza, było jak było, ale już po soczku z tego jabłuszka, to poprawa od razu, zaś moja koleżanka daje jabłko tarte i jej synkowi pomaga, ale to musi być bardzo kwaśne jabłko... tylko nie wiem, czy to smak tak działa, czy może coś innego... spróbuj z soczkiem może

Do góry