reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

agakm- no kurcze kochana mojgo meza siostrzeniec, ma dzis roczek i wazy ponad 11 kg. Twoja Jagodka jest niesamowita, ale najwżniejsze , że zdrowo się chowa, mały pulpecik ;-), no ale sama pokazywałas , ze tatus też był pokaźnych rozmiarów, wiec co sie dziwic! buziaczki dla Jagódki

reklama
PATIK straszna sobie cene zawolala ta Twoja sasiadka :szok: juz bym jej na pewno dziecka nie zostawila.... ja dwa lata temu opiekowalam sie 3 latkiem i dostawalam 5 zl za godzine. moze ceny podskoczyly ale na pewno nie trzykrotnie :no: daj znac co powiedzial lekarz po wizycie... :tak::-)

CONFI, OWCA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WASZYCH DZIECIACZKOW :-)

AGA KM JAGA jest duza dziewczynka ale najwazniejsze ze zdrowa no i jakie postepy robi (pewnie pierwsza zacznie chodzic) tylko pogratulowac takiej corci :tak::-):tak: co do glutenu to ja slyszalam ze dopiero od 6tego miesiaca wiec wydaje mi sie ze mozesz sie wstrzymac jeszcze troszke... A Ty ta kaszke manna z mleczkiem robilas czy z warzywkami ??

MARTALIS gratulacje dla Xaviera :-)

BOHACIEFKA skad ty pomysly na takie piekne zyczenia bierzesz.... moze za pisanie wierszykow dla dzieci powinnas sie zabrac :tak::tak::tak:

ANKZOC gratulacje nasz moderatorko, a na czym polega forum zamkniete bo ja zielona jestem:zawstydzona/y:

i ja sie pochwale bo Diana zasypia w ciagu dnia w lozeczku (coprawda jeszcze przy tym marudzi ale i tak sie ciesze :-D:-D)

kornasia- bedzie dzialalo tak jak teraz tylko, ze pomimo tego ze bedziesz zalogowana, to jeszcze bedziesz musiala miec dostep do tego forum, zeby moc czytac i pisac :-), takze nikt z zewnatrz nie bedzie widzial naszych postow

Kurczę, znów macie wenę :rolleyes2:
Ja dopiero co wróciłam do domu, a wyszłam na 11 na ćwiczenia z Lili.
Normalnie mąż wyjechał, jestem sama, a w jeden dzień załatwiłam więcej rzeczy niż w miesiąc.
Pojechałam na uczelnię, załatwiłam kupę spraw, potem zakupy w supermarkecie.
I jeszcze przychodzą dziś do mnie znajomi. Niestety zapowiedziałam im, że uczty nie będzie, bo za mało czasu, ograniczę się do sałatki, grzanek z serem z bagietki do tego czosnkowe masełko i jakieś ciastka, krakersy itp. Najwyżej zamówią pizzę :sorry2:
No, na razie sobie jakoś radzę :cool2:
Jutro do pediatry z Lili i znów na uczelnię.
Normalnie mam powera. Z M to takie lenistwo że lepiej nie mówić :unsure:

Nie wiem czy dziś nadrobię to co nastukałyście.

Confi, ucałuj Damianka :tak: Wszystkiego dobrego

Owca, dla Was również buziak

Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to jak najbardziej jestem za zamkniętym wątkiem:tak::tak:
tak że kochana ankzoc do dzieła:-):-)

ja właśnie wróciłam z Katowic z uczelni i zakupów...złożyłam w dziekanacie podanie o urlop dziekański, teraz muszę czekać na decyzję, ale na pewno mi go udzielą:-)

No i dalej mam takie wielkieeee piersi normalnie jakaś nadprodukcja mleka..nie chcę za bardzo odciągać żeby tych piersi nie oszukać bo później będę już zawsze musieć:baffled:

w ogóle to mam jeszcze pytanie
czy zakładałyście może swoim dzieciaczkom kroniki..ja się zdecydowałam bo w sumie to fajna rzecz później dla dziecka..tyle że schodziłam dzisiaj sklepy i nie bylo..może któraś z Was kupowała przez neta to poproszę o linka;-):-)

ojeeeej strasznie Wam dziękuje za życzenia. Wycałowałam Damisia od wszystkich majowych ciotek z dziką przyjemnością :-):-):-)
Ankzoc o moderatorko nasza , działaj , działaj i gratuluję :-)

aga_k_m o pokłony dla mojej cudnej synowej :szok: piękna waga i wzrost, ja zwazyłam dziś Młodego w domu i bilans wyszedł mi następująco waga w ubraniu 9 kilo ale odjęłam no i tak pi razy oko wyszło mi ok 8,200 a długi na 74 cm ;-)

przyszedł dziś pocztą ten zamówiony kombinezon , jak zrobię fotki Młodemu to wstawię

Ninko ja mam taki album coś a'la kronika...fajna sprawa i myślę ze warto . Ja swoją kupowałam w EMPIKu

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór.
Wchodząc na forum od razu widać, że jesienna szaruga za oknem.
Confi,Owco-Ogromniaste buziaki dla 5 miesięcznych chłopaków:-):-D:-)
Aga k m-Aż trudno uwierzyć, że Twoja "kruszynka" na piersi.Piękna waga i wzrost:rofl2:.
Nino-Ja kroniki nie zakładałam ale obaj moi chłopcy mają coś takiego:

Księga Mojego Dzieciństwa - Album / Kronika
Wpisujemy tam najważniejsze rzeczy.

Poza tym dołączam do mam"niewyspanych".Od 2-6 wrzask,i to drugą noc z rzędu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Chodzę po domu obijając się o ściany.Dzisiaj o mało nie zabiłam się o własne nogi:zawstydzona/y:.Fifi dzis pierwszy raz jadł rybę i tak mu smakowało, że omało łyzeczki nie połknął.Trochę się bałam bo w daniu z Gerbera były pomidory a wiadomo,że sa trochę kwaśne.Na szczęście małemu to nie przeszkadzało:-).
Oprócz tego wygrzebałam przepisy na nalewki i jutro zabieram się do dzieła.Na pierwszy ogień idzie mój ukochany likier z kukułek:tak:.Na przyszły weekend będzie jak znalazł;-).
.

Confi,Owco najlepszego dla waszych brzdący.
Mamatysia czy ten likier kukułkowy co robisz to ma w składzie cukierki kukułki ,spirytus lub wódkę?Jeśli tak to zwala z nóg nie wiadomo kiedy ale smaczniutki jest.

reklama
ech wiedziałam że będę was dziś na raty czytać :baffled: koleżanka mnie dziś na kawke zawołała, więc ja szybciutko laktatorem mleczko ściągnęłam, powiedziałam mężowi jaką zupke ma podać i wybyłam :tak: i dobrze zrobiłam że nie czekałam aż się sam obudzi - bo w południe spał dziś 3 godz :szok: :szok:

joannn, w Tesco są słoiczki samych warzyw (bez mięsa), ao ale jeśli twojemu synkowi nie odpowiada gęsta konsystencja to nie pozostaje nic innego jak tylko samej ugotować. gotujesz na samej wodzie, zostawiasz sobie wywar z warzyw, warzywa miksujesz blenderem, dodajesz łyżkę oliwy z oliwek lub masła, jak wychodzi zbyt gęste to możesz dolać tego wywaru w którym gotowałaś warzywka :tak:

bohaciefka, Marcelitko ma oczka kolorku niebiesiekiego - zależy jak światło padnie, jak słońve to wygląda na błekit, jak sztuczne światło to oczka ma stalowe ;-) wooow jaka expertka oczu się zrobiłam :-D
co do poruszania się dziecka, to moje nie jest mobilne, nie pełza, nie przemieszcza się po podłodze... powinnam się tym martwić???

wow, widzę ża mamy Panią Moderator :-) witam witam ankzoc :-)

mamstud, ty kopciuchu :-p:-p:-p mam nadzieję że się nie skusiłaś na fajeczkę :sorry2:
powiem ci że ani ja ani mąz nie palimy, i zajebiście ciężko jest nam wytrzymać w domu u teściów (męża rodzice) bo tam z rodiny 4+1 to tylko 4-letnia Natalka nie pali :baffled: masakra dla nas -mówię ci :-:)-(

confi - moc całusek dla Damianka od cioci barmanki :*****

o Witkorek owcy też dziś ma urodzinki :-) 100 lat

aga, widzisz Gaba mamstud też nie chciała jeść słoiczków i po jakimś czasie "zatrybiła";-):-) więc życzę tobie by spotkała was ta sama miła niespodzianka :tak::tak:

ide jeść reszta potem :zawstydzona/y:

Do góry