reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
czesc wam dziewczynki mamstud i ankzoc witajcie w klubie .. moj kubolek tez budzi sie co godzinke.. najpierw daje mi kaszki im leczka i to mu starcza do 23. na 3 godzinki.. pozniej jest horror bo maly budzi sie co godzine,,, dzis ze wzgledu na zmiane czasu od 4 juz nie spal..:/// pozniej byla zabawa 2 godziny do 6 ,,, do 7 spal i do 9 znow 2 godziny zabwy a od 9 do 11 sobie lulal totez z mezem choc troszke odespalismy.. ale to jest dla mnie horror te nocki az sie ich boje jak sie mam klasc spac..:///:baffled::-(

boheciafka- moj maly ma ciemny braz ,, ja mam ciemny braz a maz ma piwne.. a co do poruszania sie moj kubus tez pelza jak mala dzdzownica:)

ankzoc- ja tez podaje malemu ta kaszke na noc i rowniez starcza na 3 godziny.. rowniez 16 list wracam do pracy i sie tego masakrycznie boje, tez nie wiem na jakie stanowisko mnie dadza bo moje juz zajete..wczesniej bylam specjalistka od zamowien faktur..troszke windykacji troszke rozmow w jezyku angielskim i niemieckim.. i na poczatku tak jak ty kochana mam rozmowe z szefem w tej wlasnie sprawie gdzie bede.. ehh:/ juz sie boje..:-:)baffled::cool:

barmanka- jestem ciekawa tych bucikow i tej sukienki pomaranczowej.. wow odwazna jestes:tak:

mamstud- trzymam kciuki abys wytrwala w nie paleniu:tak:

confi, owca- gratuluje wam kochane z okazji 5 mc waszych dzidziusiow:-D:tak:;-):-)

Dziękuję za przywitanie odpowiedzi :-)
zapomniałam wspomnieć, że Patryk też jest na piersi..ale jak widzę jak zagląda gdy coś jemy..i jak ładnie wcina jabłuszko..to mam chęć już podawać mu coraz więcej różnych smakołyków..:tak:
Patik - a Twoja Hania już tak dużo je zupki..:szok: ja myślałam, że połowa tej porcji będzie na dwa dni...a kiedy dodajesz masło?? a kaszkę pewnie pod sam koniec gotujących się warzyw?? i miksujesz to potem na papkę??
:cool:

Joann nie wiem czy to dużo, mniej więcej jedna porcja waży 100g, są dni że Hania zje wszystko, a czasami połowę. Warzywka wrzucam do wrzątku i gotuje ok. 20 minut, potem miksuje blenderem i dodaje masło i kaszkę, Jak ugotuje więcej warzyw to mrożę na porcje a dopiero bezpośrednio przed podaniem daje masło i kaszkę

patik80- no własnie przeczytałm twój pościk o Hanulce, bardzo się cieszę i mam nadzieję, że u mnie szybko nastapi ten zwrot, tzn mamy jeszcze m-ce żeby nad tym popracować, tzn ja pracuje a raczej kombinuje co tu zrobić żeby mała ładnie spała a ona i tak ma to gdzieś :-D Kurcze z tymi nianiami to jest naprawdę nie lada gratka, kasują tyle że szok! Wiesz co u ciebie taka sytuacja z sąsiadką była a moja szwagierka jest nauczycielką i tez poszukuje niani, jak przyszła do niej jedna baba to powiedziała jej że ok sie zaopiekuje za 700 zł dodam ze szwagierka ma 19 godzin golego etatu jako nauczycielka , a ta baba do niej, że za ferie i wakacje ta jej ma płacić kasę , pomimo tego, że nie będzie siedziec z dzieckiem wyobrazasz to sobie :szok:

tikanis- wiesz co kochana widze, ze mamy bardzo duzo wspolnego
1. nasze dzieciaki daja czadu w pracy
2. obydwie mamy dylematy z powrotem do pracy
3. twoje stanowisko jest zajete- moje też
4. ja też zajmowałam się fakturami w firmie :tak:
5. kaszka stracza im na 3 godziny:-D

Patik ja jak szukałam niani to mówiły 8 zł do ręki niektóre 6 zł ale 15 lekka przesada to po co wracać do pracy bez sensu!! :szok:
ale sie wkurzylam wysmarowalalm takiego dlugiego posta i mi go zjadlo no szlag by to trafil ze tak brzydko powiem z samego poniedzialku.

wiec teraz bedzie tak szybko i w skrocie.

Patik ta kobieta chyba oszalal z ty cennikiem.Ja bym ja zapytala gdzie ona takie ceny widziala.

confi i owca wszystkiego najlepszego dla waszych maluszkow ale ten czas leci.

ankzoc wspolczuje powrotu do pracy i nieprzespanych nocy.Ja do pracy nie musze wracac ale nocy nie przespalam w calosci jeszce ani jednej choc mlody ma juz skonczone pol roku.I mimo to budzi sie co 2 lub co godzine.

ostanio nasza pediatra pocieszyla nas ze Mateusz skonczy dwa latka to zacznie ladnie spac w nocy.Niezla perspektywa .Jeszcze tylko poltora roku i bede sie mogla wyspac:-D

Wlasnie sobie uzmyslowilam ze zapomnialam co mialam jeszcze napisac.
AAA przypomnialam sobie.barmanka dzieki za slowa pocieszenia.wiem ze to tylko skok i ze minie ale czasami mam taka kumulacje ze nic tylko siac i plakac.

A tak w ogole sara gdzie jestes? i slonko sie gdzies zapodzialo.dziewczuny ujawnijcie sie.

dobra teraz to juz naprawde zapomnialam co napisac.do potem babeczki

cisowianka
znam to z własnej autopsji, nieraz też się tak naprodukowałam, że hoho i nagle w jednym momencie wszystko poszło się pieprzyć:sorry2:

barmanka
pytałam się go nie raz i nie dwa... będzie później żałował swojego zachowania..ja to wiem
dzięki Bogu mała nie jest dzikuskiem i lubi siedzieć na rękach i u babć i dziadkó i ciotek..tak że chociaż z tym nie mam problemu:-)

Owca i cofni wszystkiego naj dla Waszych pociech i dla Was:tak:

Kupiłam te zakichane woreczki i jutro z samego rana przystąpimy do operacji :-)

hej,

Ja małego będę starała umieścić sie w żłobku, a opiekunkę tylko dochodzaco raz na jakiś czas po kilka godz.Na razie do problem zostaje do stycznia, bo ja teraz mam urlop potem mój M(ma jeszcze niewykorzystane 21 dni urlopu) a potem moze złobek dostanie, a jak nie to mama na m-c czy dwa przyjedzie a ja poszukam opiekunki:baffled:
wiecie, ja się starsznie boje zostawiać malego z opiekunką, nie wiem jakoś wydaje mi sie że lepszą opiekę bwedzie miał w żłobku, przynajmniej wykwalifikowaną, i wiem ze krzywda mu sie tam nie stanie.

reklama
Do góry