reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Confi,Owco najlepszego dla waszych brzdący.
Mamatysia czy ten likier kukułkowy co robisz to ma w składzie cukierki kukułki ,spirytus lub wódkę?Jeśli tak to zwala z nóg nie wiadomo kiedy ale smaczniutki jest.
Dokładnie tak.Nie poznałam jej pełnej mocy bo zazwyczaj nie udaje mi się wypić wiecej niz dwa kieliszki bo znika w szybkim tempie.
Robię jeszcze Malibu:-p, Miętówkę:-p i taki domowy Bailey's:-p:-p:-p.Znajomi już zacieraja ręce.

reklama
Własnie mamamatysia wstaw prosze przepis w odpowiednie miejsce na malibu...........bo ja uwielbiam:-D:-D:-D

bahaciefka- mój Misio ma oczka koloru brązowego, a czasami wydaje mi sie, że ma takie grafitowe.
Mój pełza, przesuwa sie na pleckach, odwraca z brzuszka na plecki i odwrotnie.

aga km- trzymam kciuki za to żeby wypaliło z pracą.

Confi- czekamy na zdjecie Damiego w nowym kombinezonie.

Moja maruda płacze, wogóle dzis nie poznaje swoojego dzuiecka, jakby ktoś go zaczarował:-D:-D:-D:-D:-D
A tak na poważnie to nie wiem co mu, chyba ma jeden z tych złych dni:sorry2:wszystko jest źle, siedzi na macie - płacz, w leżaczku-płacz, z mama na łóżku -płacz, na rączkach-płacz.

O Bożeno ( o Boze :-p) mam ponad 30 stron do nadrobienia wiec nawet sie za to nie zabieram:no: Jak mozna tak duzo pisac ???
Witam sie tylko i bede starala sie was podczytywac ale zobaczymy z jakimi skutkami :-(
Gucio znowu chory- okropny kaszel i katar ale to niby na zabki ( nie wiedzialam ze sa takie objawy)

A z ciekawostek chcialam wam tylko napisac ze ostatnio w szkole dowiedzialam sie ze szerokie pieluchowanie dzieci z chorymi bioderkami jest obecnie zakazane:szok: nie bede wnikac w szczegoly ale bylam troche w szoku... natomiast chustowanie jest jak najbardziej git :tak:

Witajcie, w koncu znalazlam chwilke czasu aby poczytac i odpisac na Wasze posty, a okazalo sie ze tych zaleglosci calkiem sporo sie porobilo :-)

tsarina moj maz jak zobaczyl te gwiazdeczki w programie "Mam talent" to stwierdzil ze jednak jeszcze chce coreczke bo male dziewczynki sa takie slodkie. Musze sobie nagrac ten odcinek i jak by co miec haka na meza, gdyby zmienil decyzje odnosnie drugiego dziecka :-D. Zycze zdrowia dla corci aby juz ja nie meczylo to okropne przeziebienie

Jolu pewnie nic nowego nie wymysle, ale nie mart sie tym snem bedzie wszystko dobrze. Zreszta ktos napisal sny czyta sie na odwrot i to prawda nigdy nie oznaczaja tego co sie sni, inaczej sie je interpretuje, musisz mi uwiezyc bawilam sie kiedys w to za czasow liceum, nawet zdazalo mi sie tarota stawiac :tak:
Bardzo sie wzruszylam jak zobaczylam ta fotke Twoich gwiazdeczek bawiacych sie jedna zabaweczka:-)

mamstud super mieszkanko, jak fajnie miec swoj kat ;-) Wiem co znaczy cierpiec z powodu straty dziecka, ale badz dzielna i mysl tylko o dobrych rzeczach. Bol pozostaje na zawsze.... niestety ...... Ja rowniez jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy odstawilam papierosy z dnia na dzien, akle co chwile mialam ochote zapalic ale trzymal mnie ten maluch wiec wytrwalam. Wiktorek ma juz 5 miesiecy nie karmie go od 2 i caly czas chodzi mi poglowie aby zapalic, nie mam pojecia jak dlugo jeszcze wytrwam bez paierosa nie wiedzialam ze to takie ciezkie moze byc....

bohaciefka super te warsztay sama z mila checia bym na cos takiego poszla, szkoda tylko ze ten szczecin biedny i tu nigdy nic nie ma ciekawego :-(

martalis Wiktorek tez zaczal ostatnio piszczec strasznie i bardzo mu to sprawia radosc :-) Czasem jak sie nachyle a on w tedy pisnie to az brzeczy mi w uszach straszne uczucie :eek:

cisowianka Witaj bo nie mialysmy jeszcze przyjemnosci sie poznac :-)

Nina moj maz tez nie hcetnie rwie sie do zajmowania sie malym sa dni ze ma jakis przeblysk a zaraz sie denerwuje i odpuszcza sobie, wiec nie jestes sama

Joannn witaj !!!

ankzoc wiem ze to moze byc trudne ale cierpliwosci mala w koncu przespi noc ja sie doczekalam a wydawalo mi sie tez ze raczej to niemozliwe :-D Faktycznie to przykre ze mamy musza zostawic takie szkraby na tyle godzin i isc do pracy, choc czasem bym sie wyrwala a pracuje w firmie meza wiec praca w domu jak n arzie przy samych dokumentach. Zreszta maz jest zdania ze kobieta powinna wdomu dzieci bawic i juz nigdy nie pozwoli mi pracowac.... a szkoda bo bardzo lubie swoj zawod :-(

Aga powodzenia na rozmowie, dorodna ta Twoja corcia ale nawazniejeze ze zdrowa:-)

Barmanka ja malemu tez nie puszczam na razie zadnych piosenek, choc chyba pora zaczac bo moje wycie za ladne to nie jest :-)

Patik ja tez nie mam czerwonej kokardki i ludzie zawsze pytali dlaczego, a ja poprostu zapomnialam a potem to juz doszlam do wniosku ze nie ma sensu. Raz tesciowa mi przyniosla taka wielka, o malo zawalu nie dostalam jak ja zobaczylam :szok:

Martalis gratulacje dla synka :-)

Malinka duzo zdrowka dla malucha !!!

Dziekuje bardzo za zyczenia !!!

Czy Wasze maluchy przestawily sie juz na czas zimowy, Wiktorek o 19 juz spal wykapany i nakarmiony ciekawe o ktorej teraz sie obudzi jak do tej pory spal do 7 to czeka mnie pobudka o 6 :szok:
Mam jeszcze pytanie do mam butelkowych ile Wasze smyki wypijaja mleka bo moj maluch zjada tylko 600 - 700 ml na dobe do tego na razie pare lyzeczek marchewki i to na tyle, martwie sie czy to nie za malo ???

Ankzoc,
ja tez sie ciesze, ze zostalas moderatorem i gratuluje:-):tak:

Mamamatysia,
oczywiscie, ze sie nie pogniewamy za te przepisy:-D. Pisze to mimo tego, ze juz mi strasznie slinka cieknie:blink:, a wiem, ze niepredko bede je mogla wyprobowac, bo jeszcze karmie piersia:sorry2:. latem robilam orzechowke i wisniowke. oczywiscie jeszcze nie probowalam, ale najlepiej dla nich, jak stoja okolo rok, wiec jest ok:-D.

Moniqsan,
oj, nie zazdroszcze tej historii z Twoim M. :no:.
Ale widzisz, jak sobie radzisz:tak:. jak kobieta musi, to zawsze sobie ze wszystki poradzi, a po czasie sama sie dziwi, skad miala tyle sil. znam to z autopsji:cool2:. Tak trzymaj:tak:

Oj, dziewczyny, widze, ze Wasze dzieciaczki tez dokazuja w nocy:-(. Pytalam jakis czas temu o "skoki rozwojowe" - moglybyscie cos wiecej napisac na ten temat?

Nina,
wspolczuje Tobie, ze M. nie garnie sie do opieki. Ja bym zrobila tak jak pisala juz jedna z nas ( przepraszam, ze nie pamietam ktora - czytalam ostatnie posty z Szymonkiem na kolanach w ekspresowym tempie:sorry2:), tzn. nie pytalabym np. " czy moglbys ....", tylko powiedzialabym " wez kochanie ..." albo "zrob..." itp.

Joann,
witaj po dlugim czasie:-)

Bohaciefka,
moj Szymonek ma niebieskie oczy, czasami mam wrazenie, ze ciemnieja i sa bardziej grafitowe - ale to pewnie zalezy od swiatla. A ja mam piwne oczy i moj M. tez ma ciemne i myslalam, ze nasze dziecie tez takie bedzie mialo:sorry2:.

A Slonko miala zdaje sie wczoraj chrzciny - Hallooo... napisz nam, jak bylo:happy2:

Z:happy2:ycze Wam wszystki spokojnej, jak najbardziej przespanej nocki:-)

patik, nie no szczęka mi opadła jak przeczytałam opowiastkę z twoją sąsiadką :cool2::cool2: ja rozumiem że każdy szuka pracy i liczy się z groszem, ale żeby się tak narzucać komuś? i jeszcze takie stawki dyktować?? no tupet ma niezły :sorry2: przy okazji spotkania odszczeknij ten mądralińskiej że taką kasę to biorą osoby z wykształceniem pedagogicznym i wieloletnim, podkreślam - wieloletnim, doświadczeniem:tak:
aaa i dzięki za namiary na książeczki i płyty z piosenkami :happy2:

ankzoc, haha też się obśmiałam z tej baby co chciała kaske za wakacje i ferie :-D:-D dobreeee

nina, bardzo ci współczuje z tym mężem :-:)-( szkoda że on tak bezmyślnie do tego podchodzi :dry:

aga, okalski dla twego koloska :szok::szok: roczne dziecko powiadasz? :cool::cool:

moniqsan, oooo widzę że doskonale sobie radzisz jaki słomiana wdówka ;-):happy2::happy2: super!! a wiesz że to właśnie czasami tak jest że jak mamy mężów obok siebie to 1-liczymy na ich pomoc, 2-zawsze myślimy że jak nie ja to zrobię to zrobi to mąż :sorry2:. a tak jak jesteśmy same to wiadomo że jak sobie przysłowiowego obiadu nie zrobisz to nic nie wrzucisz na ruszta w ciągu dnia - więc dostajemy dopalaczy i jeeedzieeemy z koksem :-):-)

nina, my taką kronikę dostaliśy w prezencie od znajomych :tak:

mamamatysia, o w mordeczke ale narobiłaś mi pypcia na likierek domowej roboty :sorry2: ale bym się napiła...

malinka, hmm ale wieści nam przyniosłaś ze szkoły :confused: teraz pewnie posypie się grat pytań typu - no ale jak to :szok: ja nie pytam co by nie denerwować - ciebie jak i siebie :sorry2:

owca mój mały pije ok 500-600ml (bardziej to 500ml) mleka (w tym już jest kaszka robiona na gęsto) - ja to mam kochana powód by sie martwić a nie ty :sorry2::-:)-(
a jeszcze więcej zmartwień ztym mlekiem ma jola :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Mam jeszcze pytanie do mam butelkowych ile Wasze smyki wypijaja mleka bo moj maluch zjada tylko 600 - 700 ml na dobe do tego na razie pare lyzeczek marchewki i to na tyle, martwie sie czy to nie za malo ???

Owca.....moje dziewczyny od kiedy zaczelam wprowadzac jedzonko...nie chca pic mleczka....na dobe wypijaja okolo350ml( w tym kaszka robiona na gesto tak okolo 180-200ml) apowinno byc 600ml....tak jest zalecane na opakowaniu bebilonu 3.....
sama widzisz ze butli to one nie akceptuja....no i ja wogole nie wiem dlaczego i co sie stalo...
Dostalismy zalecenie podawania witaminek bo niestety ta dawka mleczka ktora one wypijaja nie pokrywa zapotrzebowan na witaminy a glownie proteiny i wapn....

Dziekuje za cieple slowa.......

No i dopiero Was "nadrabiam" wiec przepraszam ze nic do kazdej nie napisze....

Ostatnia edycja:
Do góry