reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Dzień dobry Majóweczki. Nocka normalnie koszmarna!! Bardzo dobrze Cię Ankzoc rozumiem, tylko u mnie pobudki co 1 godzinkę!

Bohaciefko wybacz ale uśmiałam się z Twojej opowieści o siedzeniu nago w wannie z Gabą, normalnie miałam wizualizację :-) Najważniejsze, że cel osiągnięty :-) Co do pełzania, Gaba też się przemieszcza ale raczej wokół siebie, taka moja mała wskazuweczka :-)

Moniqsan u la la, ale mężuś popłynął!! Ja bym chyba udusiła. Wybacz porównanie ale mój były - ojciec Andrzejka - tak pływał kilka razy w tygodniu... W końcu wypłynął (dosłownie bo był marynarzem) na kilka miesięcy, a ja już mu wrócić do "portu" czyli do nas nie pozwoliłam... Eh.
Na pewno sobie z Lilianką super poradzicie. A tak a propos, moja koleżanka jest baradzo, bardzo podobna do Ciebie, też ma córkę Liliankę, teraz jest znowu w ciąży i będzie miała córeczkę Gaję :-) Może Wy też się zdecydujecie co by podobieństw było więcej? :-)

Nina daj znać jak poszło z łapanką :-)

Barmanko czekam na fotki bucików, ja dla Gaby będę miała robione na szydełku. Muszę tylko dokupić białego bodziaka i rajstopki. A co do kurtki, ja dla małej mam wszystko po starszych kuzynkach. Nie zawsze mi się to podoba ale cóż zrobić (większość rzeczy jest różowych, a ja średnio lubię ten kolor)

U nas dziś 11 stopni i nie pada!! Chyba się na dłuższy spacerek wybierzemy :-)Wiecie, przed ciążą paliłam jak oszalała, co najmniej paczkę dziennie. Planując ciążę rzuciałam fajki i jakoś dobrze mi poszło (w poprzedniej ciąży nie było tak różówo). Dziś pierwszy raz rano w stałam z myślą zapalenia!! Kurcze, mam nadzieję, że wytrwam...
Miłego dnia Kochane!

reklama
mamstud, ale ci zazdroszczę mieszkanka - oczywiście jest to zazdrość pozytywna ;-), też bym chciała być już na własnych śmieciach...:sorry:

martalis, mój szkrabik raczej nie piszczy - ale za to głośno domaga się uwagi, to wygląda tak jakby chciał powiedzieć "pobaw się ze mną" a że to facet, więc głos ma strasznie basowy :sorry: czasem to mam ochotę zarzucić mu poduchę na łepetynkę :cool2:

dziewczyny a jakie polskie pioseneczki puszczacie swoim dzieciom?
bo ja ze swojego dzieciństwa to pamiętamFasolki, Ciuchcie i takie tam...

ejjj wiecie co mój mąż włąśnie wywinął? :cool: zarypał mojego ipoda - i stwierdził że tam będzie sobie tworzył notatki na wyjazd do Polski, stworzy sobie taki organizer :cool2: to ja kurcze na wyjazd grudniowy mam wszystko na kartkach pospisywane a ten "królewicz" musi mieć wszystki w formie elektronicznej :szok:
echhh ten rocznik '77 :-D:-D

cisowianka, czyżby twoje dziecie przechodziło skok rozwojowy? :sorry: ojjj nikt tego nie lubi :no: ale pamiętaj że to minie - i mimo że teraz chcesz iść w cholere i zostawić wszystko w domu to nadejdzie taki czas że dawny synek wróci i znowu będzie koffffanym aniołkiem :tak:

co do zauroczeń... to ja się nie znam ;-)... wiem tylko że moja babcia stosowała coś tam, jak dziecko było przestraszone i bardzo się "rzucało", potrzebne było tdo tego woda święcona, gałązki brzozy i żarzące się wegliki węgla - ale co się z tym robiło to ja nie mam pojęcia :cool:

na razie tyle, lece karmić młodego...

Hello ja też miałam dziś pobudke co godzine Kamilek nie dość że przesikał pampersa i łóżeczko musiałam wszystko przebierać to jeszcze co chwile wędrował po łóżku tak że lądował głowa na kancie i bił nią musiałam wstawać co chwile jestem padnięta o 5 rano wstał na dobre co zazwyczaj było o 6 wrr zmiana czasu nie mam czasu teraz wsyztskiego nadrobić bo jestem w pracy joann zapraszam na watek rozszerzamy diete naszych pociech czy jakoś tak tam więcej pisze :-)
z tymi zauroczeniami to ładny czad jest ja w to nie wierze i nie mam zamiaru się nakręcać bez urazy dla innych :sorry2:
Kasmilek miał taki okres że piszczał ale mu przeszło teraz jest mama i baba

no hej Majówki drogie, wspólczuję zarwanych nocy bo my dzis pobiliśmy rekord rekordów. Wstaliśmy dopiero teraz :szok::-D
Wczoraj połozyłam Damiana ok 21.30 bo wcześniej nie chciał zasnąć i obudził się dzis o 7.30 po czym oboje zasnęliśmy i ta daaam pobudka o 11 :-D

Mój Skarbek dziś kończy 5 miesięcy :-):-):-)

Joannn fajnie Cie widzieć , zaglądaj częściej. Ja niestety za dużo Ci nie doradzę bo Dami wcina słoiczki ...tzn jedzenie ze słoiczków, ale myślę ze śmiało możesz sie pokusić o ugotowanie jarzynek w samej wodzie :tak:

Nina ja tez mam mimo "opróżnienia" dośc twardą pierś ale nie boli. MOże faktycznie więcej pokarmu mamy? Pojęcia nie mam

Mamstud wytrwaj kochana, ja też kiedyś paliłam i potem udało się rzucić, to okropny nałóg a Ty pomyśl ze jak nie będziesz paliła to nie będziesz śmierdziała nikotyną...ja zdałam sobie sprawę z tego jak strasznie cuchnęłam dopiero po fakcie. Dobrze ze nie palę . Powodzenia zycze i Tobie :tak:

Barmanko
ja na razie jakoś specjalnie nie puszczam Damiemu piosenek , raczej sama wyję :-D M kiedyś puścił mu " Czy ktoś widział dziub dziuba" ale to tyle ;-)
Ja myślę ze na to przyjdzie czas, na razie nasłu c h u j e ( hehe te gwiazdki :-p) jak my czegos słuchamy w domu i raduje sie moje serce bo "czarne rytmy " lubi najbardziej :-D

Witam wszystkie mamusie, ale sie napisalyscie przez weekend :-D a mi czasu brak aby Was nadrobic, znajde pozniej chwilke to troszke poczytam. Jak na razie to urwanie glowy , gdyz koniec miesiaca i trzeba rozliczenia porobic w firmie. w lodowce pustki wiec pewnie zaraz pojade na zakupy, pozniej jak Was nadrobie to poodpisuje.
Nie zapeszajac moj maluch od 4 dni przesypia noce z czego jestem baaaardzo szczesliwa, wcina marcheweczke z apetytem az pokrzykuje sobie podczas jedzenia ;-)
Wiktorek dzis konczy 5 miesiecy !!! :-D

hellooo!!!

na wstępie - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DAMIANKA I CONFI, Z OKAZJI UKOŃCZENIA 5 M-CA ZYCIA!!!

joannn - no nareszcie się do nas odezwałaś!!! Witaj Kochana!!! Ja póki co podaję Małej zupki bez mięska (marchewkowa z ryżem, jarzynowa ze swierzych warzych), no i nadal deserki:tak::-)

moniqsan - no udusiłabym tego Twojego M... Ja rozumiem - cały czas przez ostatnie 7 m-cy spędzał z Tobą, później doszła Lili - ale... żeby aż tak się zapomnieć:dry::wściekła/y: - nunu M (K) moniqsan - nunu...

ankzoc - no proszę - Maja zaliczyła kinderbal jak się patrzy.. Fajnie :-):-):-) My tez byłyśmy na roczku u kuzyna Jagi - ale była to imprezka rodzinna, i oprócz Jagi z dzieci był też solenizant i jego dwoje kuzynów w wieku (6 i 10 lat).
A te klocki sensoryczne wydaja się super!!! może i ja się ku nich skłonię finansowo ;-):tak::-D

co do pracy - ja w tym tygodniu bede wezwana na rozmowę w sprawie tego konkursu (sekretarz gminy jest kumplem teścia, i ponoć "ucięli" sobie rozmowę na mój temat:dry:).Mam sie solidnie do tej rozmowy przygotować z wymaganych ustaw i prawa samorządowego. Więc jeżeli dobrze pójdzie - za tydzień mogę być już pracownikiem gminy:szok: - i co wtedy z Jagą? Przez kłótnie z Rodzicami - zostawienie jej im na głowie - odpada. Więc Teściowa albo moja 72 letnia babcia zostaje nam do doszkolenia.. Jutro jadę do babci na caly dzień (z całym wymaganym sprzętem), a pojutrze do Tesciowej - to będzie zapewne straszne przeżycie dla Małej. Przecież Ona nadal nie chce z butelki pić/jeść :-:)szok::-(

reklama
agakm- naprawde te klocki są super, tylko troche drogie za 6 klockow 38 zł :wściekła/y:, no ale czego sie nie robi dla dzieci :-D. Kochana trzymam kciuki mocno zacisnięte, mam nadziję, że uda się dostać tę posadkę. :-):-):-)

Do góry