reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Masakra z tymi fotelikami tyle tego jest ze szok już byłam zdecydowana na maxi cosi prori xp a teraz juz sama nie wiem romery też wypadają bardzo dobrze

Witam kochane.Od rana biegam po urzędach i dopiero wróciłam a tu...9 stron od wczoraj:szok::szok::szok:.Nadrobiłam, odpowiadam:
Ankzoc,Aga-Czytając o tym ile śpią wasze maluchy to dochodzę do wniosku,że mam w domu śpiocha:eek:.Drzemki ucina sobie między 9.30-11,14-15,17-19,potem kaszka,kąpiel i...sen.Spi do 3-3.30 wtedy butla, zasypia i drzemie do 7 czasem 8.
Aga-Gratulacje dla Cibie-ciociu;-).
Aneteczko-Piękny wózek.Też zastanwiam się nad następnym "wozem" młodego.Ale chcemy zmienić dopiero w marcu(po sezonie narciarskim).Huśtawka tez fajna.Starszak miał ,ale mało z niej korzystaliśmy i niestety dużo miejsca zajmowała:baffled:.
Moniqsan-Czytam Kena McClura,Petera Clementa,Tess Gerritsen ostanio czytałam"Paradoks Lancastera" Stevena Spruilla no i oczywiście klasyka gatunku Robin Cook.Uwielbiam też książki Cobena Harlana.Ostatnio wyszło sporo nowych thrillerów nowych autorów trzeba zacząć szukać nowości.
Confi-Zalogowana nie jestem.Zdobywam tylko dodatki:zawstydzona/y:.
Co do sąsiadów to strasznie współczuję.Jak nie "maniak remontów" to"piroman".Normalne nerwicy kobitko dostaniesz:-(
Ankzoc-Ja podaje Fifiemu tylko kaszki Bobovity(miedzy inymi Smaczny Sen Kaszka mleczno-ryzowa z bananami)bo najbardziej mu smakują.Hippa kaszki w słoiczkach tez podaję zawsze mam w rezerwie gdy szybko trzeba podać kolację;-)
Aga,M@dzia-Z ulewaniem to jest tak,że samo przejdzie jak dzieci zaczną siadać.Konsultowałam ulewanie Filipa z trzema lekarzami.Wszyscy mówią, że jeśli dobrze je i przybiera na wadze to trzeba to przeczekać bo maluch ma "niedojrzały układ pokarmowy":sorry:
Owco-Co do butelek Dr.Brown's to ja się nabrałam.Wydałam 80 zł(2 szt) a Fifi jak ulewał tak ulewa:-(.Butelki już w koszu bo Filip się odzwyczaił i teraz chce SAM pic tylko z niekapka.Jedynie w nocy jak sie budzi głodny dostaje butlę ale wtedy to staczamy prawdziwy bój-bo cały czas wyciąga smoka:eek:

Cześć Kochane!
Chwilę mnie tu nie było i tyle stron do nadrabiania... No i przyznam, że zrobiłam to trochę po "łebkach".

Confi ale miałaś przeżycia:szok: Nie zazdroszczę... Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.
Aneteczko bardzo fajny wózek:tak:
Aguś gratulacje dla Ciebie i dla Rodziców:-)!!!

A ja Was podziwiam za to czytanie thillerów. Bo ja ich czytać nie lubię. Ja wolę coś łatwego, lekkiego i przyjemnego. No i właśnie bardzo lubię E.Giffin, o której ktoś tu już wspomniał - przepraszam nie pamiętam która.

Cioteczki z bb jestem w szoku jak sie rozpisalyscie :-) czytam was caly czas ale jak macie taka burze mozgow to ja jakos wymiekam... z gory przepraszam ze nie odpowiem kazdej z osobna... U nas problemu ze spaniem dziennym nie ma diana spi do 8 pozniej 10-12, 14-16, i drzemaka 17-17:30 za to w nocy budzi sie czesto ale byc moze to wina zabkowania :-) ma juz dolna lewa jedynke (a juz nie bawem wybije sie prawa) no itak czekamy. ja chyba jak moniqsan jeszcze nic nie dalam dodatkowego do zjedzenia (ale chyba wynika to bardziej z lenistwa:zawstydzona/y:).problemu z fotelikiem nie mam bo nie mamy samochodu tutaj ... wiec nawet sie nie orientuje...
CONFI I JA CIE CHWALE ZA PIEKNE POSTACIE DO SIMSOW :-) supper kiedys w to gralam ale pozniej matura studia i czasu nie bylo teraz bym sobie z checia pograla ale niestety plyta zostala w polsce :( a mozna to jakos sciagnac ?? (mam nadzieje ze mnie nie zlinczujesz za to :zawstydzona/y:)
ANKZOC widzialam ze Twoja corcia ma dopiero 4 miesiace a czy ty karmisz piersia czy tylko butelka ( bo moze rzeczywiscie jeszcze nie jest gotowa na nowe posilki a po co wmuszac i zniechecac malucha)
OWCA ale ci chlopaczek niespodzianke zrobil.ja tez zeszlam NA SEKUNDE NA DOL kiedys wracamn a tam diana przykryta pieluszka i spi w najlepsze ostatnio to jest jej ulubiona zabawa nakrywac sie czym popadnie a do tego wydawac dzwiek jak swinka :-D:-D:-D
AGA KM niezle ci sie narobilo w tej pracy. ale tak jak mowisz dobrze ze nie wracasz do niej.
BARMANKO bardzo ladne zaproszenia i gratulacje za niezla organizacje, ja chyba tez musze sobie zaczac karteczki robic bo jak ide do sklepu to wracam z roznymi rzeczami (zazwyczaj os dla diany) a to co potrzeba oczywiscie zapominam)
MONIQSAN ja tez mocno przezywalam powrot E do pracy .... tylko sie szykowal a mi juz lezka sie w oku krecila (ale on byl tylko tydz ze mna a ja bylam troszke przestraszona nowymi obowiazkami) teraz tez mi srednio pomaga sama wszystko robie bo jak wychodzi o 8 to o 20 wraca... a twoj maz jakimi samolotami lata (tak pytam z ciekawosci)
hmmmm...no i zapomialam komu jeszcze mialam odpisac....:-p
moze poszperam jeszcze i mi sie przypomni :-)
zyze milego wieczoru :-) i duzej weny :-)

a mialam zapytac JOLA BARMANKO I MAMY Z UK powiedzcie mi czy dajecie dzieciaczkom wit D. Jola ty mowilas o jakis specjalnych kroplach witaminowych...powi czy dostalas to od lekarza czy kupilas w aptece?
mi siostra pow zebym dawala bo pomaga zeby zaroslo sie ciemniaczko a moj pielegniarka srodowiskowa powiedziala ze to nie jest potrzebne do poki dziecko jest zdrowe....wiec nie wiem kogo sluchac...

Moniko-Wydawało mi się, ze już wszystko Cooka przeczytałam a tu dziś niespodzianka.Dostałam maila z internetowej księgarni i w nowych pozycjach znalazłam ksiazkę, której nie czytałam:-).Czekam aż otworzą nasza bibliotekę(jest w remoncie)i zaraz będę polować na nowości:tak:.
Aktualnie zaczytuję się w fajnej obyczajówce.
Marzeno-Dziewczyny ostatnio maja straszna wenę.Normalnie jeden dzień człowieka nie ma i już nie można się połapać:eek:

reklama
Moj malec smacznie juz spi wiec mam troszke czasu dla siebie, jak ja po calym dniu lubie ta cisze w domu jak dziecko juz spi :-) ciekawa jestem jak dlugo potrwa ten stan bo maluch zjadl zaledwie 40 ml mleczka na noc a ostatni posilek byl o 16 :szok: znowu cos mu sie poprzestawialo :baffled:

Zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego w anglii nie podaje sie wit D dzieciom, najwiecej krzywic u dzieci odnotowano wlasnie tam i to juz od wielu lat :eek:

Do góry