reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Confi- fakt z tymi pieniędzmi głupia sprawa. Głupio tak sie przypominać, ale jak bym nie miała, a wiedziała że tato ma, to wziełaby sie w sobie i powiedziała.Może faktycznie zapomniał, albo chce Ci dać później, bo nie wie ze macie nieciekawa sytuacje finansową. Spróbuj coś wspomniec.

Kombinezonik super, a cena.............świetna.

reklama
Ja tez Malemu z coccodrillo kupiłam, ale rozmiar 80, bo oni dość małą rozmiarówke maja, a 80 jest za duza, no ale do około marca musi wystarczyć.

Confi kombinezon bardzo ładny! Taki męski!
A co do moderatora to skoro jesteś nim na innym forum to i tu powinnaś wspomóc Anzoc:tak: Co dwie blondynki to nie jedna:-D!!! A jeśli chodzi o pieniądze to ja też taka jestem, że pewnie bym się nie upomniała. Spróbuj coś wymyślić, żeby mu tak "przez kwiatek" przypomnieć;-).

Confi- fakt z tymi pieniędzmi głupia sprawa. Głupio tak sie przypominać, ale jak bym nie miała, a wiedziała że tato ma, to wziełaby sie w sobie i powiedziała.Może faktycznie zapomniał, albo chce Ci dać później, bo nie wie ze macie nieciekawa sytuacje finansową. Spróbuj coś wspomniec.

Kombinezonik super, a cena.............świetna.
No własnie próbowałam jakoś naprowadzić...i nic. :-(
Echhh trudno ...jakoś przeżyję chociaż szkoooda cholera
a kombinezon wypas, patrzyłam ile kosztują nowe Coccobello i nie schodzą poniżej 130 złotych więc warto było :-) bardzo się cieszę

a własnie Aneteczko powiedz mi jak zagęszczasz mleko kaszką to jakiego smoka używasz? Nie zapycha się smoczek? Ja na razie podaję kasze łyżeczką a smoczków używam 3m+

Confi, ja tez mam w bliskiej rodzinie alkoholika. Przez ostatnie pięc lat wlczyłam z nim żeby sie wziął za leczenie ale niestety tylko się nagadałm. Najgorsze jest to ,że to mąz mojej mamy i to jej ruinuje życie.Czasami to mnie krew zalewa ale yle mojego,że się nagadam i tyle mojego.Alkoholizm to jedna strona medalu,a druga to pozyczki w prowidencie. Ten dureń cały czas je bierze. Fakt, fakten,że spłaca ale jakie procenty! Jak byłam w ciązy i lezałam w szpitalu to mój starszak mieszkal u mamy. Ile ja nocy nie przespałam ze strachu o niego.
Kombinezon fajny, podoba mi się . Ja mam po Mikołaju z odpinanymi butkami ale się nie sprawdził. Jak mały się wsciekał to się prężył i butki się odpinały.

confi- pewnie jak to napisała marzena co dwie blondynki to nie jedna :-D, wiesz co podpowiem ci cos bezposrednio o kase gupio sie u pomniec ale wez przy najblizszej okazji zagraj cos w stylu - musimy zaczac sie rozgladac za fotelikiem dla malego, kurcze one sa takie drogie! ;-)
confi ja kupiłam w akpolu butelke nuby, ma smoczek ponaciany jest rewelka do mleka z kaszka http://www.allegro.pl/item750544169_toysrusa_nuby_butelka_nie_kapka_210_ml.html

Ostatnia edycja:
nina, dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi w sprawie chrzcin :tak: jeśli będe miała jakieś pytania to oczywiście będe pytać - tym bardziej że ty jesteś z tej samej parafii co i ja no i jesteś już po chrzcinach ;-)
hmm mówisz że sprawdziła się ta Lovi u was? chyba sobie zapiszę ja na mojej liście sprawunkowej na czas pobytu w Polsce, bo nie chcę stąd wieść tyle butelek (normalnie używamy TT, więc dodatkowe butelki z innej firmy tylko zajmią mi miejsce ;-) a tak to w Polsce sobie kupię i będę miała do kaszek), bo rozumiem że w tej butelce, a raczej smoczku, można podać taka kaszkę do picia z butelki, tak? a czy możesz wstawić linka jakiegoś jak ta butelka wygląda?

marzena, oj szkoda że u was tak wyszło - liczyłaś na pomoc od teściowej a tu dupcia zbita :confused2: już nawt nie musi ci pomagać jak nie chce, ale żeby choć z tobą posiedziała i pogadała o "dupci marysi" to lżej i weselej by ci było ;-) a w takim przypadku to już chyba lepiej na swoim, przynajmniej nikt ci na ręce nie będzoe patrzył :tak:

kurde fajnie macie z tą kaszką manną :sorry: u mnieniestety ona odpada :no: bo jest robiona na mleku, a moje dziecie to skazaniec :-(ciekawe jaką ja mu będe podawać :crazy: chyba pozostaje mi tylko taka normalna którą trzeba gotować :szok: mam rację?? (bo ja się na tym nie znam :zawstydzona/y:)

confi, nie wiem co bym zrobiła z tą obiecaną kaską :-( ja też jestem taka że się upominam bo mi głupio jest :-( nie wiem co ci doradzić :zawstydzona/y:
a na jakim innym forum jesteś adminem - jeśli to nie tajemnica? pytam z czystej ciekawości ;-)
kombinezon jest super, dodatkowo bardzo mi się podoba czapeczka - uwielbiam takie klimaty ;-)

a propos fotelika - pytałam was wczoraj, ale pewnie nie czytacie mnie zbyt uważnie :-p:-p jaki byście wybrały mając te 3 do wyboru:
a) maxi cosi Tobi
b) romer (Britax)
c) maxi cosi Priori
i co sądzicie o kupnie używanego fotelika?

confi- ja podaje mu smoczkiem +3, ale zrobiłam w nim wiekszy otworek, tzn. rozgrzaną do czerwoności igłą.
Nie za duży zeby mały sie nie zakrztusił. Zrobiłam tak tylko w jednym smoku, metodą prób i błędów , teraz ma idealną dzióre w smoczku.Tego smoczka używam tylko i wyłącznie jak mleko z kaszką podaje.

Barmanka- ja sie nie wypowiem w sparwie fotelika bo jeszcze sie nie rozgladałam i nic nie czytałam na ten temat. Na razie używamy tego 0-13kg.
Co do tego czy używany czy nowy???
Ja ten od 0-13 kg mam uzywany, tzn pożyczony, był prawie nowy, bo dziecko korzysta z niego dość krótko, max rok.
ten wiekszy fotelik jednak kupie nowy, bo dziecko z niego dłuzej korzysta, w zwiazku z tym zainwestuje:-) Choć nie powiem ze jakby sie jakaś okazja trafiła kupic małoużywany to nie pogardziłabym:-D

reklama
Barmanko ,ja kaszkę będę podawała normalną,gotowaną na wodzie.Ostatnio podałam małemu słoiczek z zupką w której składzie było mleko pełni i obsypało mu całą buzie.Dziwne to trochę bo przecież jest na bebiku. Mam gdzieś zapisane ile tej kaszki się gotuje. Idę zobaczyć.
Confi ,ja też jestem ciekawa na jakim forum jesteś moderatorką. Babska natura wszystko wiedziec.

Do góry