reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Kasica212 wiesz, gdybym ja miała słuchać zabobonów mojej mamy, byłabym osobą wiecznie nieszczęśliwą. :szok: Wyobrażasz sobie kupowanie łóżeczka, wózeczka, ciuszków, wanienki itd...jak już Motylek będzie na świecie? Niby kiedy? :szok::szok:Najprawdopodobniej ktoś inny musiałby te zakupy zrobić, a Ty zostałabyś w domu z Maluszkiem.:baffled: Myślę, że żadna z nas by tego nie chciała. Oczywiście sama zdecydujesz, co zrobić.
Lecz nigdy nie wiadomo, kiedy tak naprawdę, Maleństwo przyjdzie na świat....czasem pojawia się wcześniej niż planowany termin. Dlatego uważam, że takie zakupy, dla swojego spokoju należy zrobić wcześniej. Póki ma się siłę....i jeszcze nie jest tak ciężko chodzić z brzuszkiem. I tak jak dziewczyny uważam, że 7 miesiąc...to bardzo dobry czas na takie zakupy. :-) życzę Ci powodzenia....

reklama
okruszek.emi ja w sumie w żadnej kwestii nie słucham się zabobonów przeważnie w nie niewierze :-p
Dziewczyny dzięki poprostu chciałam poznać wasze zdanie na ten temat. Ja uważam że kupimy wszystko między 6 a 7 miesiącem, tylko łóżeczko na allegro a wszystko inne po sklepach, a już w szczególności wózek

ja w pierwszej ciąży też dostawałam relanium i nospe ale czułam się normalnie nawet niespecjalnie spałam wtedy w nocy.widocznie nie na każdą z nas relanium działa usypiająco i muląco..różne uspokajacze w życiu stosowałam i ziołowe i inne i nigdy mnie nic nie zmuliło.no ale cóż;-)Usiłuję się uporać z przeziębieniem i dopiero teraz po 2 tyg mi zaczyna przechodzić...już mam dość mleka z czosnkiem itp:baffled:
a tak na marginesie to mam takie niedyskretne pytanie...ponieważ w ciąży lubi się zwiększyć ilość śluzu itd i u mnie to czasem wystepuje ale mój śluz jest taki żółty.jest bezzapachowy i zastanawiam sie czy to moze być spowodowane tą luteiną dopochwową:confused:do gina idę dopiero 28 listopada, ale może któraś z Was ma podobne dolegliwości?

Ja od początku jak się dowiedziałam że jestem w ciąży biore luteine i od początku mam żółte upławy, pytałam lekarza czy to normalne - powiedział że tak. Więc jeśli w tych upławach nie ma krwi to jest dobrze. Nie ma się czym martwić:-):-)

Witam!!!
Ja też mam plan żeby zakupy robić tak ok. 6 miesiąca. Brzuszek nie będzie jeszcze taki duży i nie zmęcze się chodzeniem po sklepach. Ale strasznie bym chciała juz wtedy wiedzieć jaka jest płeć dziecka żeby kupić odpowiednie ubranka. W ostateczności kupimy unisex.
A co do zabobonów to wcale sie nimi nie przejmuje i nigdy nie przejmowałam. :no:
Pozdrawiam serdecznie

czesc dziewczyny u mnie nocka jakos minela oczywiscie jak mozna pospac to ja zawsze wstaje o swicie a jak nie mozna to mi ciezko sie podniesc z lozka... dzis mialam ochote na pulpeciki i juz zjadlam na obiad....az mi ulzylo...pozdrawiam...

Szybkie odpowiedzi macie takie tępo pisania ze nie nadąrzam jeśli chodzi o usg to nie zależy mi bardzo na tym żeby fajnie było widac bo miałam to z pierwszym dzeckiem i szczerze mówiąc raz oglądałam ten film a teraz juz nie mam takiego ciśnienia bardziej chodzi o spokój gdyż samo 4D to zaledwie 5 minut badania a pozostałe 15 to oglądanie dzecka a że jest to bardziej dokładne usg niż u normalnego lekarza wiec można to zrobic dokładnie jak np mierzenie grubości fałdy karkowej itp

reklama
Do góry