reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
moniqsan, o kurcze ale to super wygląda :cool2: normalnie chyba zrobię ten makaronik ;-) mimo że jak mówiłam nie przepadam za tymi pomidorkami to może w tym daniu mi zasmakuje :tak: tylko kurde muszę poczekać jak przestane piersia karmić bo tam śmietana jest :-(
a powiedz mi co jest na tym talerzu na którym są dwie mniejsze miseczki?

barmanko a to są marcheweczki, ogorki, seler naciowy, papryki, rzodkiewki i do tego zrobiłam dipy jogurt grecki, łyżka majonezu, sól pieprz, do jednego czosnek a do drugiego trochę ketchupu i słodkiej papryki suszonej. Lubimy mieć takie podgryzaki do dania przed lub po :laugh2:

o tak o, z bliska :)

Załączniki

• IMG_3629.jpg
    IMG_3629.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
normalnie w jak najprawdziwszej restauracji hihih :rofl2:
ładnie ustroiłaś talerz z tym makaronem ;-)
a może ty powinnaś jakąś restaurację otworzyć? :tak:
Dzięki kochana :happy: Nie pierwsza mi to mówisz (tak nieskromnie napiszę :sorry:), pewnie bym bardzo chciała ale niestety mam słomiany zapał a własna knajpa to takie przedsięwzięcie że znając mnie pewnie bym sie wypaliła w połowie drogi. Ale fakt, taka toskańska malutka ciepła knajpka łechce móją duszę :rolleyes2: Uwielbiam włoską kuchę

Aha, talerz jest posypany cytrynowym pieprzem i pietruszką :sorry:

moniqsan dołączam się do pochwał i zachwytów nad talentem!!!:tak::tak::-):-)
A co do restauracyjki, to możemy wspólnie:-), ja mogę dołożyć swój "niesłomiany" zapał i zdolności zarządzania.:-);-);-)

aha i dziękuję za troskę. :zawstydzona/y: Zła jestem na siebie że w piątek jeszcze nie poszlam do lekarza, bo naprawdę było fatalnie! nadal jest kiepsko, ale weekend to płakałam tylko i błagałam żeby mnie ktos dobił bo nawet nie miałam siły oddychać ani odkasływac a "zalewało" mi płuca, to było straszne a od kaszlu tak mnie bolały całe żebra jakby mnie ktoś normlanie bił. No nie ważne, nie będę was zalewać.
A RTG bym zrobiła, tylko tu już chyba przed wyjazdem nie zdążę, a w Polsce - za tydzień to nie wiem czy jeszcze będzie po co, już chyba ten antybiotyk to zaleczy. Już sama nie wiem. Doradź mi coś, nasza forumowa Pani Doktor Powsinogo. ;-)

Barmanko to jeszcze raz dla Ciebie gorrrrrrące uściski. :-):-):-):-) :******

m&m's No właśnie trochę krucho że ten wyjazd za chwilę :unsure: A nie dałoby się zrobić rtg w jakimś szpitalu, tak od ręki? Albo prywatnie? Ja mówię co ja bym zrobiła. Oczywiście jeśli nie będzie takiej możliwości nike ma co rwać sobie włosów z głowy.
Chętnie przyjmę Ciebie i Twój niesłomiany zapał do współpracy :-D Bo pomysłów na wystrój, przepisy i inne duperele miałabym wystarczająco :rolleyes:

O!, przypomniało mi się coś o co miałam się już dawno zapytać.
Na opakowaniach pieluszek pampers sa zamieszczone jakieś punkty. Czy któraś z Was wie może o co chodzi? One do czegoś służą? Zbiera się je, dostaję coś za nie?

Majóweczki Malgoss odpisała że u niej wszystko dobrze tylko że jest strasznie zagoniona i dlatego nie zagląda na forum jednak obiecała że zajrzy do nas w najbliższym czasie
Moniqsan smaka mi narobiłaś :)
Ja dziś chyba musze iśc z Kamilkiem do lekarza coś zaczyna mi pokasływać zresztą wczoraj napiłam się od niego soczku i dziś mnie boli gardło więc tak podejrzewam że jego biedaka też
Wrr ta pogoda jest straszna taki wiatr i zimno brrr

reklama
witam dziewczynki i błagam o wybaczenie, że Was tak zaniedbuje... w moim domu była mała pandemia, siostra męża i jej "bojfrend" sie pochorowali i było podejrzenie wirusa lub tzw. grypy żołądkowej, a wiecie, że z wymiotami i biegunkami u naszych maluszków to należy bardzo uważać, więc wyemigrowałam do moich rodziców z Iza Mirką, żeby uchronić brzdąca, ale okazało się że to tylko ostre zatrucie pizza z lewiatana, czy jakoś tak...

poza tym, mój mąż zabrał mi kompa bo siedzi ostatnio nad drugą książką, pierwsza niestety okazała się wydawniczym niewypałem, wydawniczym, bo tzw. promocja książki nie istnieje, a wybić się jest trudno, niby nic mu nie obiecywali, ale zdeklarowali się podjąć jakieś kroki w celu promocji, ale więcej ja zrobiłam niż oni, a ja nie mam o tym zielonego pojęcia! Więc mąż się wkurzył, postanowił napisać następną i wydać ją jak należy, w dużym wydawnictwie, które wie jak się do tego zabrać! A ja go w tym popieram rękami i nogami!

co do mieszkania, to złożyłam odpowiednie wnioski i czekamy na wycenę mieszkania i nr konta, ale pani z ZBK powiedziała, że nawet do 1,5 roku możemy czekać.. ale warto, można kupić mieszkanie za 20 tys, które w rzeczywistości warte jest 300tys. zł!

i jak zwykle mam pytania!
1. moja kochana córcia wystrzeliła ze wzrostem, jak zakładałam jej ubranka 68 rozm. i były w miarę dobre to teraz 74 niektóre sa za małe! a to jest rozmiarówka na dzieci pół roku i więcej! Wy też tak macie?

2. Iza Mirka przywaliła sobie grzechotką w główkę i ma guza, znacie jakieś metody na guzy?

3. Izie ulewa sie coraz częsciej, ale takim mleczkiem jakby kefirkiem, i nie wiem czy to od katarku czy od ząbkow?

4. jak dbacie o ząbki maluszków? Ja przecieram pieluchą tetrową narazie, ale ponoć są jakieś kremy/żele/maści z wapniem? Słyszałyście coś o tym...

dziekuje Cioteczki!

Do góry