reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

witaj K.M. - bardzo się cieszę, że do nas wróciłaś :-):-):-)- podziwiam Cię za tą emigrację,ojj podziwiam.
Mojej Niuni tez sie wiele poprzestawiało - budzi się 3 razy na noc, jest bardzo marudna, ząbki też nam dają o sobie znać (najbardziej pomaga jej masowanie dziąsełek moim palcem nasmarowanym żelem DENTINOX, ale ogolnie sam palec działa cuda)

reklama
Ankzoc zasiłek rodzinny, wychowawczy i ten 1000 jednorazowy to wszystko jest powiazane. Tzn. jak masz odpowiednie dochody to dostajesz wszystko:) A Twój dochód jest traktowany jako utracony bo jesteś na wychowawczym. Od listopada bedą zmiany ale teraz jest to bodajże 504 netto na osobę w rodzinie.

bo co ja Was będę zanudzała przydomowymi oczyszczalniami ścieków, urzadzeniami do uzdatnainia wody, oczkami i małymi basenami:-D...
Poki co mozna by bylo zatrudnic pracownikow na umowe zlecenie, a koparki wynajmowac...Porobic spotkania z małymi lokalnymi firmami,ktore są czesto kontrolowane pod katem jakości scieków.. Pomysł jest dobry - i nie potrzebuje wielkiego zaplecza na rozruch.

ano tak :tak::-D:-D będe pamiętała o Tobie (zawsze) i mam nadzieje, że M zgodzi się zahaczyć o Katowice :tak:Myśle, że czesciej na wiosnę bedziemy gościc w Krk-wie, wiec szykuj sie ;-)

No oczyszczalnie to może rzeczywiście mało interesujący temat dla zwykłego zjadacza chleba, ale już oczka i małe baseniki... to czemu nie!

aha - za niedługo bede w Opolu - czekam na info od przyjaciólki - na 17.10 ma planowany termin porodu. Pewnie 2 dni tam pobedziemy, a do Katowic do juz rzut beretem:tak::-D

W tej chwili to mogłabym Was głównie zaprosić na tapetowanie lub malowanie. Ale poza domkiem to czemu nie. Jeśli tylko będziecie mieć ochotę! A jak już będę miała wyremontowane mieszkanko to bardzo, bardzo serdecznie zapraszam!!!

nina- o kurcze dzieki 500 zł na osobe ........... uuuuuu to u nas jest za duzo na osobe, biorac pod uwage jedynie wyplate meza, wiec nie mam szans!

agakm- kurcze ale masz dylemat, wiesz co ja tez wracam do pracy 25 listopada, ale najchetniej bym została w domu. Kurcze tylko nie usmiecha mi sie nie miec nic kasy a powiedz mi jak to jest z tym zasiłkiem wychowawczym z mopsu? Bo mi sie wydaje ze mamy za duze zarobki. I co chodzi z tym dodatkowym tysiacem??

no mam wielgachny dylemat.. W sumie opcja z wychowawczym nie jest taka zła - w kazdej chwili moge przeciez przerwac. Moj M po krótce mi dzis zrelacjonowal sytuacje jego kolezanki z pracy (rok temu urodziła, a od pazdziernika tego roku powrocila do pracy). Tak jak pisałam wcześniej - piszesz wniosek o wychowawczy -wiadomo kasa z pracy = 0zł, a wiec udajesz sie do MOPS-u, piszesz u nich wniosek (ze macie trudna sytuacje,itd) i dostaje sie od nich kolejne 1000 zł (zapomogowe), jezeli nie podejmiesz w dalszym ciagu pracy -w kolejnych miesiącach otrzymujesz od nich 460zł.

Ja nie wiem czy z tej opcji skorzystam - bo jezeli uda mi sie wychwycic to stanowisko urzednicze, to od razu rzucam podanie o rozwiazanie umowy z moja firma (za porozumieniem stron) i siadam na krzesełku w UG. Nie wiem ile procedura konkursowa bedzie trwala - bo ogloszenie na to stanowisko i tak zostało przedłuzone o miesiac (w pierwszej wersji aplikacje trzeba bylo zlożyc do 21.09).

Jeżeli coś wiecej dowiem sie na temat MOPS-u - dam Wam znać :tak::-) Korzystajmy z przywilejów jakie nam nasz kochany kraj "serwuje":-p;-)

No oczyszczalnie to może rzeczywiście mało interesujący temat dla zwykłego zjadacza chleba, ale już oczka i małe baseniki... to czemu nie!

no zaskoczyłam dziś własnego Męża.. do tej pory moje pomysły były rzeczywiście "dziwne", ale... może coś z tego akurat bedzie:tak::-D

W tej chwili to mogłabym Was głównie zaprosić na tapetowanie lub malowanie. Ale poza domkiem to czemu nie. Jeśli tylko będziecie mieć ochotę! A jak już będę miała wyremontowane mieszkanko to bardzo, bardzo serdecznie zapraszam!!!

no to się szykuj :-D teraz na jesień/zimę wszystko zależy od pogody, poza tym Nasze Niuńki są małe, wiec za długo na zewnętrznym nie wytrzymają. Ale na wiosnę.. hmmm... mam nadzieję, że oprowadzisz nas po pięknych katowickich kątach (ja nadłuzej byłam przy (i "w") spodku (na meczu 2 lata temu - taki prezencik od jednego z dostawcy materiałów dla mojej Firmy,) a tak Katowice to tylko autkiem pare razy przejechałam).

reklama
ankzoc -dziękuję za kciuki - właśnie pościągałam sobie ustawy (o planowaniu przestrzennym, zamówienia publiczne), Prawo budowlane, postepowanie administracyjne... i zaczynam wkuwac;-):-D

Do góry