reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Hej kochane!!!
W końcu "dorobiłam" się czytnika kart i mogę jakieś zdjęcie dodać. Tak, że zdjęcia pt"Nataszka z Tatusiem", "Nataszka z Mamusią" i "pierwsza marchewka Nataszki"!!!

Załączniki

• P9171547.jpg
    P9171547.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 73
  • P9181551.jpg
    P9181551.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 66
  • P9191571.jpg
    P9191571.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 74
  • P9191573.jpg
    P9191573.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 65
  • P9191574.jpg
    P9191574.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 73
  • P9191583.jpg
    P9191583.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 68
  • P9191584.jpg
    P9191584.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Marzena super foteczki :tak: ale fajny "pultasek" z Nataszki :tak:

Confi i jak sie udala wyprawa do pracy z Damiankiem ?

moniqsan ale przypadek :tak: takie spotkania sa najfajniejsze :-D

slonko chyba nikt nie teskni za @ Ja sie bardzo zdziwilam jak dostalam mino ze karmilam piersia ale Gucio zaczal przesypiac wtedy noce i sie stalo :eek:

barmanko jak dla mnie moze powstac nowy watek mimo iz mamy chrzest za soba:tak: a co do baczka na szczepieniu to tak sie usmialam ze prawie sie poplakalam, powalila mnie ta "kamienna twarz" he he he i jeszcze tak to fajnie opisalas :-D:-D:-D

jola tez musze poslodzic tak jak dziweczyny no ale inaczej sie nie da. Coreczki przeurocze a Ty wygladasz niesamowicie ! Pamietam jak widzialam Twoje zdjecie brzuszka to bylam bardzo zdziwiona ze nie przewracasz sie do przodu - Ty taka chudzinka a brzuchol ogromny a teraz w zyciu bym nie powiedziala ze bylas w ciazy :-)

bohaciefka no kochana mysle ze nie raz zwroce sie o pomoc w sprawach kadrowych bo wiesz o co chodzi i potrafisz tak po ludzku te wszystkie przepisy wytlumaczyc :tak: jednak ja nie moge zsumowac godzin pracy zeby reszte tygodnia miec wolnego. Chodzi o to ze zawsze w poniedzilek dostaje przydzial pacjentow, czesto jest tak ze ustalam im inywidualny tok cwiczen i zajmuje sie nimi cale 2tygodnie. Ktos musialby mnie zastapic a przy tak duzej ilosc chorych nie jest to mozliwe :-( ale bardzo dziekuje za rade :tak:

Aga k m dolaczam go GRATULACJI zdolniacha z Ciebie :tak:

Wiecie co zastanawiam sie jak tam radzi sobie K.M ? z teg oco pamietam t ochyba w polowie pazdziernika miala byc juz w Polsce ?

olivia - niestety pobudki to norma w pewnych okresach życia naszych pociech - to ten zwany skok rozwojowy, niełatwy dla maleństw i trudny do przetrwania dla mam:-(. Na szczęście mija, a jak minie to idzie w niepamięć i zostaje wtedy pełen zachwyt nad naszym ułożonym i "grzecznym" maleństwem, które jest coraz większe i więcej potrafi:-D. Przed spaniem wycisz pociechę, tzn. stwórz spokojny nastrój czyli goście do południa, kąpiel, masażyk, wywietrzony i przyciemniony pokój, mleczko, kołysanka szeptem śpiewana lub głaskanie po główce lub połóz się z oseskiem i podaj mu cycucha (jesli karmisz piersia - nie pamietam:sorry:) i Ty bądź przy tym spokojna (może wspólna kąpiel z dzieckiem?).
Obecnie mam podobnie, moja Małgosia pół nocy wisi na cycu (mleka mam co kot napłakał) - lepiej mieć mamę na wyciągnięcie buźki:-), spacerki w dzień ile nogi wytrzymają bo w domu spanko do 30min a na spacerze od 1h i wzwyż. Powodzenia i cierpliwości. Maluszkom jest nie mniej trudno niż nam, tylko na pocieszenie i ukojenie maja Nas - Mamy a my kogo mamy na pocieszenie i ukojenie? (znajdź trochę czasu dosłownie nawet chwilkę dla siebie samej aby porobić to co lubisz - ja biorę książkę lub idę do siostry na kawę lub zamykam się w łazience - (kąpiel z olejkiem, nasmaruję całe ciałko, pomaluję paznokietki, pięty wygładzę itp.) lub idę ze starszą córką na lody lub piszę listy. Powodzenia!!!

malinka - to znaczy, że tych samych pacjentów masz codziennie przez 2 tygodnie?

marzena -ale masz Słodziutką Pyzulkę!!!

Ostatnia edycja:
Barmanko myślę, że nowy wątek o chrzcie to fajny pomysł, tylko zastanawiam się czy większość z dziewczyn nie ma go już za sobą..
olivia cóż Ci poradzić, może tylko to, że każde dziecko kiedyś przestaje być niemowlakiem :-)

Dziewczyny nie wiem co o tym myśleć ale chyba mam nawał mleczny! Normalnie tryska mi z obu cycorów, przy karmieniu mała sie krztusi i dziwi, opryskuje jej twarz :-) Gdy nie karmię to wkładki zmieniam co godzinkę bo przesiąkają... Co się dzieję??

Bofaciefka ja też piszę listy, na święta wysyłam kartki pocztowe i wkurza mnie gdy odpowiedź dostaję sms'em w przypadku kartek, a e - mailem w przypadku listów... Eh, chyba takie czasy :-)

Oj..oj dziewczyny juz starczy tych komplementow bo glupio mi sie robi.....kazda z nas jest piekna...:tak::tak::tak:
Co do figury to rzeczywiscie jak ide ulica to najczesciej kazdy pyta czy to moje dzieci a jak mowie ze tak to nikt nie chce uwierzyc a w szczegolnosci wlasnie te osoby ktore pamietaja moj olbrzymi brzuchol.....no i to jeszcze ze jestem niska osoba bo mam 160cm wzrostu
Jeszcze raz dziekuje kazdej z osobna za wszystkie ochi i achi.......:-):-):-)

Słonko, ja już miałam się wcześniej zapytać, ale zapomniałam :sorry: nie jest ci szkoda że Julka ssie smoka - jeśli tak długo, bo do tej pory, spokojnie obyła się bez niego?
co do wagi mam tak samo :zawstydzona/y: przeraziłam się jak wlazłam na wage :shocked2: nie odchudzam się, ale staram się ograniczyć jakoś :zawstydzona/y:

mamstud, malinka, co do tematu Chrzest - to właśnie chodzi o to czy dziewczyny które są już PO chciałyby jeszcze raz do tego wracać i od nowa wklejać zdjęcia...

mamstud, pisałam jaka była nocka po szczepieniu :eek: [19-09-2009, 10:03] może ci umknęło ;-)
a drożdżowe nie wiem dlaczego nie chciało wyjść, nie urósł mi zaczyn :-( dwa razy próbowałam, nawet poleciłam do innego sklepu po inne drożdże. więc na biegu tradycyjnie zrobiłam szarlotkę...a tak miałam ochotę na tego drożdżowca :zawstydzona/y:
podziel się mleczkiem :sorry::cool2: może dzięki temu junior nie będzie się budził w nocy..

confi, pochwal się jak w nowej chuście wyglądasz :-)

a my wczoraj poszliśmy na długaśny spacer nad morze :tak::-) tylko że był odpływ :rofl2: no ale było bardzo przyjemnie bo pogoda dopisała. porobiliśmy pare fotek, synka ubrałam w super wypaśną koszulę i pierwszy raz założyłam mu buciki - do zdjęcia :-D nakarmiłam na ławeczce, pozbieralismy troche jeżyn... w drodze powrotnej synek tak zaczął miączyć że myślałam że inną drogą wrócę do domu :crazy:
żałowałam że mp3 nie wzięłam :-( w końcu tata się wkurzył i zrobił coś czego ja nie pochwalam :no: wziął go na ręce i niósł jakiś czas... potem włożył go do wózka - spodziewałam się czynnego oporu i ryku do niebios :cool: a tu ci niespodziewajka była - synek z usmiechem na ustach dał się zapiąc w pasy, po czym po paru minutach zasnął:cool2:

marzena, fotki super, mała ma fajne pulorki. oj masz co nosic ojjj masz :)))

hej mamusie witam w poniedzialkowy piękny poranek :-), u nas ze zdrówkiem nie najlepiej :-(Majeczka ma nadal katarek okropny, ale już dzisiejsza nocka była lepsza :happy:. Za to mnie rozkłada jakies choróbsko:confused2:, od wczoraj zaczęło mnie boleć gardło i mam katar chyba zaraziłam się od córci, a tu chrzciny za 5 dni, mam nadzieję, że zdazymy się wykurować do soboty :cool:

mamstud- kochana mam aspirator frida i sciagamy małaej z noska, ale dzieki za poradę w sprawie maści kupiłam ją i faktycznie małej się lepiej oddycha. Ojejka współczuję ci z tym wstawaniem nocnym. Kochana ty piszesz, że teraz masz nawał mleczny a ja tak mam własnie od samego początku, jak karmię małą to się krztusi, a pod drugi cycek podstawiam butelkę, bo tak mi tryska już mam zamrożonych 30 woreczko z mlekiem po 250 ml i to tylko z nocnego mleka bo te z dnia to wylewam, wiem co przezywasz i nie wiem co ci poradzić bo ja tak się męczę od poczatku :rofl2:

malinka- dziekujemy slicznie za głosy :-)

confi- sliczne zdjęcia, damianek to mały przystojniaczek ;-)

jola466- no to sporo kasy zebrały te twoje panienki, ja powiem ci tak my małej załozylismy konto i wpłacamy jej co m-c pieniążki, no i załozylismy że wszytsko co bedziemy zbierać np z chrzcin itd będziemy jej tez tam wpłacać, no ale u ciebie są 2 panienki i zapewne jest wam troszkę ciężko, to może część pieniędzy wydajcie na jakieś potrzeby córeczek a resztę na konto. Śliczne zdjęcia, córcie wyglądają cudnie no i mamusia też :tak:

tikanis- kochana pytałas co możesz kupic Kubusiowi zamiast karuzelki ja kupiłam małej Zabawki dla dzieci. Sklep z zabawkami dla dzieci Tuptus. - PIANINKO A KU KU Fisher Price /zabawki H9741/, jeszcze go nie mam ale jak dostanę to mogę ci napisać czy jest warte zakupu :-), wydaje mi się to lepszym pomysłem niż kupowanie teraz karuzelki

agakm- GRATULACJE :-)

barmanka79- dobry ten twój Marcelek, agen na całej lini, moja mała kiedys u lekarza leży rozebrana i lekarz jej pampersa odchyla a ta mu siku robi i uśmiech od ucha do ucha :-D dobry pomysł z tym watkiem :tak: poproszę zdjęcia :-)

bohaciefka- :szok:wow kochana bez tv podziwiam cię, ja to lubię oglądać tv chociaz bez przeseda większym uzaleznieniem jest dla mnie komp ;-)

olivia74- może jest za ciepło w pomieszczeniu, albo za suche powietrze, spróbuj trochę oszukiwac dziecko herbatką, może to pomoże ;-), a być może przyczyna leży gdzie indziej moja córcia bardzo dużo mi się budziła i nie chciala jeść bo bolało ją gardełko, nie miala kaszlu ani gorączki dopiero wizyta u lekarza pomogła i leki :-)

marzena80- no nie kochana twója córcia jest rewelacyjna no jaki świetny z niej pączuś całusny :-). Kochana wozisz jeszcze małą w gondoli??

reklama
Marzena80...sliczna jest Twoja niunia i tak jak pisze Ankzoc to taki maly paczuszek.....moj maz wczoraj widzial foteczki i powiedzial ze ma fajne pultunki....:tak::tak::-)
Barmanko....super ze spacerek sie udal....u nas tez nadal super pogoda....powiem Ci ze tez ostatnio nie bylo sposobu na nasza Ale no i nic nie pozostalo jak wyjac ja z wozia i niesc na raczkach....ale byla zadowolona...
a swoja droga powinnas klapsow dostac bo tak narobilas mi ochote na takie cieple drozdzowe....mhhhhh. Ale nie mam swiezych drozdzy no i maz w pracy no i wez tu cos zrob w kuchni z ta moja dwojeczka jak one spia na zmiane....jak jedna zamyka oczy to druga otwiera i na odwrot....
A historia z baczkiem mmnie rozbawila....u nas ostatnio jak Amelia byla badana w zwiazku z ta przepuklina to osikala reke lekarzowi.....:-D

Mamstud...na pewno znajdzie sie kilka dziewczyn na maly rozdzialek twojego pokarmu....a tak na powaznie to dziwne ze masz nawal teraz....:sorry:kiedy laktacja powinna byc unormowana...no i wspolczuje bo wiem jakie to uciazliwe....

Ankzoc....oj kochana trzymaj sie i nie daj chorobsku......bo jak sie rozlozysz to nie bedzie wesolo...:no:
Jesli chodzi o pieniazki to nie spodziewalismy sie takiej kwoty , na chrzcinach bylo ze mna mezem 27 osob no a oprocz tych pieniazkow dziewczyny dostaly jeszcze po dwa zlote lancuszki z zawieszkami i dwie przepiekne ksiazki ( basnie).
No i zdecydowalismy z mezem ze czesc pieniazkow wplacimy a troszke zostawimy na jakies terazniejsze potrzeby....juz jedno konto mamy otworzone gdzie wplacamy pieniazki co miesiac ale to jest konto angielskie.
A co do wydatkow to masz racje ...przy jednym maluchu jest na co wydawac a przy dwojeczce to tylko za kieszen sie trzeba trzymac....:sorry:

Do góry