reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Barmanko u Pauli wszystko o.k. Ostatnio została sama z dzieciaczkami, bo mąż jej wyjechał na szkolenie i o ile się nie mylę na 2 albo 3 tygodnie. A ona próbuje córcie oduczyć jeść w nocy i zamiast mleczka daje jej smoczek albo herbatke. I tak się bidulka kiedyś całą noc męczyła.. Ja zresztą też dziś w nocy się zaparłam i nie dałam Nataszy mleka o północy. Płakała i płakała. Ale stwierdziłam, że dostała 4 godziny temu i powinna mieć w nocy dłuzszą przerwę i dałam jej herbate. Wypiła dość dużo i zasnęła. Obudziła się znowu przed 4.00 i wtedy mleko dostała. No, a teraz jest 8.30, a ona śpi dalej.

reklama
Barmanko, a co do tych z expandera to u nich akurat nie byłam. Ale byłam w open finance i money expert. I było to dzień po dniu i zupełnie inne banki polecali i zupełnie co innego mówili. Potem sama chodziłam po bankach i pytałam doracy już z konkretnego banku co i jak. Ale chcieliśmy wziąć kredyt w banku, w kórym mąż ma konto ze względu na te jego "dziwne" dochody. No i dzięki temu też prowizja za przyznanie kredytu jest niższa jak się bierze "u siebie" w banku. Ale wczoraj dzwoniła pani z banku dopytać się o kilka szczegółów i powiedziała, że w tym tygodniu powinna być decyzja. Ale i tak mnie to wkurza, że jak człowiek nie chce kredytu to wpychają z każdej strony, a jak sie chce wziąć to same problemy mnożą. I rzebyśmy to chcieli na 100% wartości nieruchomści to bym sie nie zdziwiła, ale mamy 40% wkładu własnego.

Tikanis to świetnie, że przyjedziesz!!!

malinka- oj kochana wierze, ze ci ciezko ale z drugiej stony nie mozemy patrzec tylko na dzieci i poswiecac im sie w 100%, pomyśl sobie że tobie też się coś od zycia nalezy i skoro chciałaś iść na studia to warto realizować swoje cele, a pozatym czasami mozesz wziasc rodzinke ze sobą i nocowac w hotelu we 3 :-), jak ja studiowałam w Olsztynie to mój mąż wtedy chłopak jezdził ze mną na zjazdy i zawsze po zajeciach spedzalismy wspolnie czas. A do jakiego miasta idziesz na studia, ze masz tak daleko?? Bo ty chyba z Torunia jestes o ile sie nie myle!

mummy- to dobrze, ze mały tak toleruje jedzonko, ja jednak bym sie narazie nie odwazyla, mała bedzie na cycu do 6 m-ca

monika1977- wlasnie tak sie zastanawialm kiedy sie pojawią, ja pamietam u mnie to byl pamietny dzien 20 wrzesnia jak zrobilam test;-)

confi- kochana ja do 3 miesiecy niewiedzialam ze mam dziecko a teraz istny szatan sie z niej zrobil, ale u nas to chyba kwestia zabkow, bo kupilam jej masc na dziaselka i po chwili przechodzi jej ten przerazliwy placz

kokoszka- w moje urodzinki przylezdzasz do pl ;-) kochana nie martw sie moja corcia 3 m-ce waga 5700 wzrost 66 cm i lekarz nic nie mowil

barmanka79- kochana i patusia i paula zalatane zawiele sie nie odzywaja , ale zyją ;-)

zastanawiałam się wczoraj nad podobnym w smyku ale jednak nie kupiłam narazie w rossmanie kupiłam taką szczoteczke silikonową na dziąsełka i małt chętnie ją gryzie:tak:

Barmako zdjecia malej niedlugo umieszcze w forum o zdjeciach naszych dzieciaczkow:))jak tylko bede miec wiecej czasu:-D:-Djak bylo kochana a urlopie???nawet nie wiedzialam ze na nim bylas ale ze zapuscilas focha ze sie nie stechnilysmy wiec sie pytam:tak:

Marzenko ja tez mam ten problem. Moja mala usypia 21-21.30 gora 22 daje jej wtedy po kapieli cala butle mleka 180ml czasem pije 150 a czasem nawet 210ml:szok:po czym za 2-3h mala sie budzi tak przebudza i krzyczy (maz mowi poglaszcz ja po glowce i pojdzie dalej spac, ale u mnie to nie dziala) wiec ja biore na rece usypia potem za godzine to samo po czym jak w zegarku o 2 sie budzi tez probowalam dawac wode ale nie dziala wiec podaje mleko (pije herbatke ale nie zasypia) po czym godzina 7 czasami 6 sie budzi daje jej butelke i juz nie spi (czasami zasypia) a potem kolo 9-10 jest senna i spi z 1h...teraz wlasnie spi juz z 40min. Bede musiala chyba powalczyc z nia 2 noce i dawac jej herbatke TYLKO i smoczka...a i jeszcze cos ja ja zawsze nad ranem biore do lozka bo chce dluzej pospac i chyba sie przyzwyczaila spac nad ranem z nami...tego chyba tez trzeba bedzie oduczyc:)ehhhh:eek:
dziewczyny jak nauczylyscie swoje maluszki zeby sie nie budzily w nocy????bede wallczyc dzisiaj moze z 4 noce sie przemecze a potem sie uda:eek::sorry:

Ankzoc to mnie pocieszylas bo pediatra powiedzial ze malo przybiera i ze mam pobrac siusie na badnie ogolne moczu oczywiscie to zrobie jak dam rade...ale widze ze twoja corcia tez dluga i chudziutka:cool2::laugh2:bede pamietac o twoich urodzinka 29.11 co za piekna data:tak:

Kasia ja tez chce kupic taka szczoteczke ale czy ja ja w Grecji dostane, moze tak:eek::sorry:

KOKOSZKA, jesli Twoja mała słabo przybiera na wadzę to po co chcesz zlikwidowac jej nocne karmienie?Czy ona w dzięn nadrobi to co zjada w nocy?
Nie wiem czy ja dobrze myslę?Jakie jest wasze zdanie w sprawie wyeliminowania nocnego jedzenia? Kiedys pediatra mi mówił,że jak dziecko bedzie gotowe to samo przestanie jeść w nocy.

moja mała też nie przybiera na wadze zbyt rewelacyjnie ale lekarz nie kazał wprowadać sztucznego melczka, dla mnie też jest uciążliwe karmienie w nocy, ale wiem, że te jedzonko jest najbardziej syte, tłuste i narazie nie bede z niego rezygnowała, no chyba ze moja córcia sama zadecyduje całonocnym spaniem (marzenie :-D)

reklama
ankzoc, niestety Ci nie pomogę bo ja takiego nie mam:no:, ale mnie zaciekawiłaś, i też jestem ciekawa czy to się sprawdza.:confused:

Do góry