reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Saro-No to Mati uciekinier daje ci niezłą szkołę:baffled:.Do łóżeczka z nim;-).Niestety tam też nie jest bezpiecznie:sorry2:.Gdy przedwczoraj się obudziłam Filip leżał w poprzek łóżeczka z nogami między szczebelkami ,myślałam ,że to jednorazowy incydent ale wczoraj...powtórka z rozrywki:szok:.Wkurzyłam się i dziś zapakowałam go w spiworek:tak:.No to sie zdziwi.

reklama
Marzenko-Ja jestem listopadowym skorpionem:happy:.Kawałek kobitki z Twojej córci 7900 WOW.Filip ma 7660:baffled: i 66 cm.To są uroki "butelkowego karmienia".Mati miał taką wagę w 7 miesiącu:baffled:.
Ja nawet nie wiem ile "wzrostu" ma Natazka, ale w ubranka na 68 cm ledwo już wchodzi. No, ale rodzicom nie poskąpiono wzrostu, więc Mala ma po kim rosnąć. A szwagierki córka na chrzciny miała już ponad 7 kg, a nie miała jeszcze 3 miesięcy skończonych, a teraz taka szczuplutka! I co dziwne - ma 11 miesięcy, a nie raczkuje, nie próbuje chodzić, nawet sama nie usiądzie, a jak ją posadzą to zaraz się kładzie. A jak by co to obie na diete przejdziemy!!!

Marzena,moja mala wypija po 150 ml mleka 6-7 razy na dobe,przewaznie je co 3 godz ale czasem chce wczesniej a czasem pozniej,
To tak jak u mnie. 150 ml mleczka 6-7 razy na dobę, ale oprócz tego to herbatki, bo wody nie wypije...

marzena80- moja mala jest na cycu, ale tez ladnie spala chodzila tak o 20, 21 spac i budzial sie o 3 na karmienie a pozniej 6 lub 7 a teraz masakra budzi sie po 12 czasami 1, pozniej juz o 3 steka ale wciaskam jej smoka i przetrzymuje do 4, 5 pozniej to roznie czasami 7, 8, nie wiem czemu tak jej sie pozmienialo :-(
Dokładnie jak u mnie. Tylko, że u mnie już później tak płacze, że muszę jej dać to mleko bo smoczka wypluwa. Próbowałam ją herbatą oszukać, ale wypiła całe 100 ml i po 10 minutach płakała!

A na spotkanie to ja się też piszę!!!

mamamatysia, m&m's ja nie wyobrażam sobie życia bez książek. Myślałam, że tylko ja jeszcze nie wyrosłam z Musierowicz, jak dobrze, że nie jestem sama :-) Przed ciążą paliłam papierochy - jakieś 12 lat! Sądziłam, że to jest tak potężny nałóg, że na pewno tego nie rzucę...na szczęście się udało. Gdy próbowałam "rzucić" kupowanie książek poniosłam klęskę :-) To jest silniejsze ode mnie. Na szczęście zaraziłam tym starszaka :-)
aneteczko zdrowiejcie szybko i oby obyło się bez antybiotyku!
Barmanko pięknie wyglądacie w chuście! Prawda, że wygodnie? Cieszę się, że stałaś się chustomamą - szybko dojdziesz do wprawy :-) Co do zmian osobowości, oj tak, Gaba jest "gorsza" odkąd skończyła 3 miesiące... Ja mam pobudki co godzinę!
Confi ja wracam do pracy od drugiego stycznia 2010 i już się denerwuję. Wracam na pół etatu, u mnie w firmie pół etatu to 8 godzin pracy w poniedziałek i 12 godzin we wtorek. Pozostałe dni mam wolne :-) Już się zaczęłam rozglądać za opiekunką. No i gratuluję figury! Zresztą Tobie Saro też! :-) Piszesz, że Mati tak łazi, u nas podobnie, tylko jak sobie pomyślę, że mam wstawać do mojej złośnicy co godzinę to jakoś nie chce mi się jej na razie przyzwyczajać do łóżeczka. Póki co, ładnie w nim zasypia, a około północy ląduje już u nas.... Ale Wam życzę powodzenia!! :-)
A tak a propos: dziewczyny, jak usypiacie (lulacie, kładziecie spać) dzieciaczki na noc? Mam na myśli technikę :-) Smoczek, bujanie, noszenie?

Oczywiście.
Ja osobiście chciałabym poznać każda z wyjątkowych majowych mam:-).
Widzę jednak, ze chyba prędzej uda nam się spotkanie "śląskim mam".
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=UjXi6X-moxE"]YouTube - baby laughing[/ame]
Popłakałam się ze śmiechu

reklama
Ale się uśmiałam :-) Moja Gabunia też już się śmieje na głos ale nie aż tak :-)
Co do zlotu: to może nad morzem? :-) Też chętnie bym Was poznała

Do góry