reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Roxy wlasnie tez mam takie nastawienie ! Wlasnie z tego wzgledu nie praktykuje...
A krzeselko jestem tego zdania co tikanis- dopiero jak dziecko bedzie siedzialo samo, tak najbezpieczniej :tak:
tikanis- ja mialam byc swiadkowa u mojej przyjaciolki na slubie ( koscielnym) i widze ze niestety nie da rady bo znowu beda robic problem o ten koscielny.... ehhh :-(

reklama
Wiecie co?Mieszkam tu gdzie mieszkam i tu tez jest angielski kosciol katolicki i 1000razy mniej problemow z udzieleniem jakiegokolwiek sakramentu.Dlatego nie moge pojac za zadne skarby swiata dlaczego tu nie ma przeszkod a w PL ksiadz cos zawsze wynajdzie a ta sama wiara.
Sory nie tylko w PL ale rowniez jest to samo tutaj w polskim kosciele-beznadzieja...ale to jest temat rzeka...

malinka nie wiem moze sie myle ale to jest dziwne,marudza ze tak malo mlodych ludzi chodzi do kosciola ale jak maja zabraniane takie rzeczy to po co:no:pomodlic mozna sie tez w domu,prawda?Mam sceptyczne nastawienie do naszego kleru:no:. Dziewczyny a od jakiego okresu mozna uzywac krzeselek do karmienia,dopiero jak dziec siedzi czy wczesniej? Niekture maja 3-stopniowa regulacje prawie do lezenia to moze mozna,hmmm

Roxy..ja juz krzeselka kupilam choc wprowadzac nowe pokarmy dopiero zaczne okolo 20 wrzesnia. Dziewczynki beda mialy wtedy juz skonczone piec miesiecy. Ja bardzpo dlugo sie zastanawialam jakie krzeselko kupic?
Przedewszystkim chodzilo mi aby starczylo na dluzej, zajmowalo malo miejsca bo u nas wszystko jest podwojne a mieszkanko nie zawielkie. Zalezalo mi takze zeby bylo z regulowanym oparciem i regulowana wysokoscia.
Zdecydowalam sie na takie....
Krzesełko Graco CONTEMPO HIGHCHAIR 3A01
Jestem bardzo zadowolona.....

Jeszcze chcialam Was sie zapytac o rade.... otoz.. czy ktoras z Was rozwazala zakupienie ubranka do chrztu takiego robionego na szydelku... z kordonka...
Mi bardzo podoba sie takie....
ubranka do chrztu dla dziewczynek - Ubranko do chrztu Biały Kwiatuszek

Chcialabym jednak przed kupnem zobaczyc je w rzeczywistosci....no niestety dopiero lecimy do Polski 28, wiec moglabym do Warszawy skoczyc 29 i zobaczyc te sukienusie.. mam tylko obawy czy zdaza je zrobic.... chrzcimy 6 wrzesnia...

confi widać że synkowi podobają się zabaweczki :tak:
malinka żałuj że nie widziałaś mojej opadniętej szczęki jak czytałam o tym beznadziejnym księdzu :wściekła/y: co za kretyn!! nie no po prostu brak mi słów....:baffled: co za różnica - ślub to ślub. że niby obrączkę mam zdiąć?? chyba tylko po to by mu je w dupsko włożyć !! ale sie zdrzaźniłam, o kurcze...:cool2:

kurde nie spodziewałam się ze po cywilnym księża robią takie problemu :szok::szok::szok:
sorki ale jak dla mnie to nie jest żadna różnica, jak już wcześniej pisałam ślub to ślub i basta.

ech to tak jak my mamy problem z chrzestnym. mąż chciał wziąść przyjaciela, który jest po rozwodzie (sądowym, nie ma kościelnego rozwodu) i też go nie możemy wziąść... paradoks dla mnie jakiś!! bo on jest super chłopak (po prostu trafił na nieodpowiednią babę), do rany przyłóż, wszystko dla ciebie zrobi. i byłby na pewno dobrym chrzesntym. ale nie można..... a np ile zdarza się takich małżeństw, gdzie mąż pije, bije i gwłaci - tacy faceci są cacy według księży tak?? i takiego mogę wziąść za chrzestnego tak??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JOLA to napewno oryginalny pomysl, i napewno dziewczynki by wygladaly slicznie :-)
Diana ma taka sukienusie rozowa od babci :-) jeszcze jej nie nosi bo jest za duza :-)
swoja droga to bardzo ladne sa te ciuszki na tej stronie :-)

hej Kobitki (i dzieciaczki :***)

kurcze widzę, że temat chrztu się przejawia:angry:
My mamy termin wyznaczony na 23.08. Jaga będzie ochrzczona po mszy (która się rozpoczyna o 11:30), czyli przez prawie godzinę będziemy się kisili gdzieś w Kościółku bądź pod nim, aby móc zapewnić Dzieciątku wstęp do grona "szczęśliwców".. Nasz Proboszcz mnie po prostu przeraża podejściem, pomysłami i swoją prezencją..
Niby jesteśmy po ślubie kościelnym, ale nie chodzimy do kościoła (mieszkając przy nim), i w sumie miałam z księdzem do czynienia zaledwie pare razy, ale zraził nas do tego stopnia, że gdybym się lekko poddała, mój M byłby szczęśliwy gdyby do tego wielkiego wydarzenia nie doszło, a Jaga po ukończeniu 18 roku życia sama by zadecydowała o swojej przynależności do jakiejkolwiek wiary:baffled: (takie podejście do życia prezentuje mój małżon, ehhh). Jednak ja się uparłam, i teraz modle się w duchu aby ksiadz nie odwalil jakiejś hały podczas chrztu:baffled::-:)baffled:

U mnie nadal problem z kompem (mojemu M jakoś sie nie spieszy do jego naprawienia) - dobrze, że mam mame za ścianą ze sprawną siecią, hihi (no ale same rozumiecie - nie bede jej wiecznie siedzieć przy biurku, hehe). Poza tym szukamy teraz lokalu z przeznaczeniem na chrzest (do soboty nie miałąm jeszcze terminu ustalonego, wiec nie mogliśmy nic załatwić w ciemno - wszystko przez chrzestnego i jego napięty grafik:-p), no i ustalenia szczegółów - na chrzcinach ma być ok. 27 osób:szok:

Jolu - ja właśnie jestem na etapie wyboru kreacji dla Małej:tak::-)
Też rozmyślałam o takim cudeńku własnej robótki - możliwe, że moja babcia (albo sąsiadka) coś takiego śliczniusiego nam wyczaruje :-D zobaczymy (kiedyś babcia każdemu dziecku w rodzinie coś takiego piknego szydełkowała, no ale teraz oczka już nie te...) ;-) W każdym bądź razie jest to coś obecnie rzadko spotykanego :tak:

Ostatnia edycja:
jola bardzo fajne te krzeselko,mnie sie bardzo podoba z fisher price z kolekcji zen ale jest strasznie drogie,chociaz z drugiej strony mozna korzystac do 3 roku zycia-podobno;-)zobaczymy mam jeszcze troszke czasu:-) a sukieneczka jest przesliczna,cudownie beda dziewczynki wygladaly:tak:. barmanko wg naszego kleru to nie mozna sie rozwiesc bez wzgledu na wszystko,trzeba zyc z oprawca bo to maz koscielny-paranoja:angry:a normalny ludziom odmawia sie podstawowych rzeczy:no:i jak tu do kosciola chodzic

reklama
JOLA to napewno oryginalny pomysl, i napewno dziewczynki by wygladaly slicznie :-)
Diana ma taka sukienusie rozowa od babci :-) jeszcze jej nie nosi bo jest za duza :-)
swoja droga to bardzo ladne sa te ciuszki na tej stronie :-)

Jolu - ja właśnie jestem na etapie wyboru krezcji dla Małej:tak::-)
Też rozmyślałam o takim cudeńku własnej robótki - możliwe, że moja babcia (albo sąsiadka) coś takiego śliczniusiego nam wyczaruje :-D zobaczymy (kiedyś babcia każdemu dziecku w rodzinie coś takiego piknego szydełkowała, no ale teraz oczka już nie te...) ;-) W każdym bądź razie jest to coś obecnie rzadko spotykanego :tak:

jola bardzo fajne te krzeselko,mnie sie bardzo podoba z fisher price z kolekcji zen ale jest strasznie drogie,chociaz z drugiej strony mozna korzystac do 3 roku zycia-podobno;-)zobaczymy mam jeszcze troszke czasu:-) a sukieneczka jest przesliczna,cudownie beda dziewczynki wygladaly:tak:.

Kornasia, Aga... no mi wlasnie chodzi o cos takiego zeby dziewczynki sie wyroznialy ( moze to zabrzmialo troche dziwnie, ale wiecie o co mi chodzi). Te ubranka sa inne wlasnie przypominaja mi takie jak kiedys robily nasze babcie. Swoja droga to babcia mnie kiedys chciala nauczyc robic na szydelku ale mi sie to wtedy nie bardzo podobalo a teraz to zaluje.
Niestety nikogo nie znam kto by mi mogl cos takiego wyczarowac...wiem ze nie sa to tanie rzeczy, ale czapusie i sweterek to na pewno bede uzywac. no a pod sukienusie zaloze bodziki na dlugi rekaw to tez....
wogole to bardziej podoba mi sie ten model... no ale wydaje mi sie ze jest troszke za ciemny.... no sama jeszcze nie wiem....
ubranka do chrztu dla dziewczynek - Ubranko do chrztu Kwiatuszek

Roxy..... tutaj masz filmik jakbys chciala sobie zobaczyc co mozna zrobic z tym krzeselkiem....
[video=youtube;8CyV3cC6mI4]http://www.youtube.com/watch?v=8CyV3cC6mI4[/video]

Do góry