reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Przeraziłam się jak zobaczyłam ile zapłaciłaś za te badania Katarzynak83 !! Mój lekarz też wysłał mnie na badania za ok. 3 tygodnie, ale niespodziewałam się, że może to tyle kosztować : / Też mam skierowanie od prywatnego ... no ale mimo wszystko mam nadzieję, że nie zapłacę aż tyle. Widzę, że jesteś z Warszawy, więc ceny tam mogą się różnić od cen w innych miastach. Przynajmniej mam taką nadzieję :p

reklama
Strasznie dużo zapłaciłaś :szok: Ja za swoje badania zapłaciłam ok. 65zł. A miałam robione: morfologie krwi, badania moczu i testy na toksoplazmoze IgG i IgM.

Ja robiłam morfologie, mocz, cukier, białko całkowite, b... coś tam - nie pamiętam nazwy, toksoplazmoze i cytomegalie... te dwa ostatnie badania kosztowały ponad 200zł i ponoć nfz ich nie refunduje nawet jesli masz odpowiednie skierowanie z odpowiednimi pieczatkami :wściekła/y:
ja mialam wszysciutkie badania za darmo
a jestes zapisana do programu "zdrowie, mama i ja"?? Prezydent miasta Warszawa refunduje wsyztsko: badania w kazdym etapie ciazy, wszystkie usg i specjalistyczne badania.

PROGRAM "ZDROWIE, MAMA I JA"
ZAKRES MERYTORYCZNY PROGRAMU.
1. Realizacja programu stanowi standard opieki medycznej, zawierajacy schemat wizyt i badań diagnostycznych, które zapewniaj optymalną opiekę profilaktyczna nad kobieta w ciazy niepowikłanej.
Kazdy trymestr ciazy został podzielony na miesiace ze wskazaniem wszystkich wizyt i badan diagnostycznych, które pacjentka powinna otrzyma w danym miesicu ciazy. Dopuszcza sie uzasadniona modyfikacje zaproponowanego standardu opieki. Zalezy to od momentu przystapienia ciezarnej do programu, przebiegu jej ciazy i wyników badan. Istotne odstepstwa od przyjetego schematu warunkowac moga przeprowadzenie kontroli prawidłowoci realizacji programu.

Ostatnia edycja:
Witajcie babeczki! No widze ze temat badan dzis dominuje faktycznie straszne pieniadze trzeba placic bez sensu ze jezeli skierowanie jest od lekarza prywatnego to badan panstwowo juz nie mozna zrobic:wściekła/y:ale skladki to odciagaja caly czas nie:angry: mnie akurat ten problem nie dotyczy bo chodze do lekarza panstwowo na Karowa ale tez mnie to strasznie wkurza:angry:

Ciesze sie ze kolejne mamusie maja badania za soba i ze wszystko jest ok:-)oby tak dalej:tak:
ja mam wizyte pomiarowa w poniedzialek we wtorek jak bylam to pani tylko zajzala i powiedziala ze dzidzia troszke za mala ale za to stwierdzila ze prawdopodobnie bedzie chlopiec...strasznie sie zdziwilam bo to byl dokladnie skonczony 11tydz:szok: troche szybko ale moze sprawne oczko pani ma....:-Dzobaczymy
Sheepy fajnie ze juz do nas wrócilas:tak: no i ze w ogóle coraz nas wiecej:happy:

No nie zapisałam sie jeszcze do programu zdowie mama i ja... troche sie waham bo wolalabym chodzic do sprawdzonego lekarza, do swojego sie przyzwyczaiłam i przezyje juz 250 za wizyte ale badania krwi chciałabym robić za darmo...
niemożliwe że tak tanio za tokspolazmoze 65?
Weszłam na cennik enel med - wiem że tam nie jest najtaniej ale orientacyjnie -
Cytomegalia IgG - (test ilościowy)70,5Cytomegalia IgM - (test jakościowy)70,5
Toxoplazmoza IgG - (test ilościowy)42Toxoplazmoza IgM - (test jakościowy)42

http://www.enel.pl/oferta/cennik_laboratorium.asp?geo=1

mam takie pytanko do Was.......codziennie wieczorem boli mnie brzuch tak na dole jak powinien czasem po bokach ale dziwi mnie ze tak jak w zegarku tzn ze zawsze wieczorem i czasem jak robie siusiu:baffled:. A u Was jak to wyglada?

Ja i moje kolezanki ciezarowki uwazamy ze warto bo mamy wszystko za darmo i wdodatku mamy pierwszenstwo przy rodzeniu bo oprocz programu prowadzimy ciaze w przychodniach przyszpitalnych. no i porod rodzinny za free.

ostatnio jak bylam na usg bylo na izbie przyjec sporo dziewczyn do rodzenia i niestety poszlo 9 z 15 poniewaz te 9 prowadzilo ciaze w przychodzni przyszpitalnej.

mam takie pytanko do Was.......codziennie wieczorem boli mnie brzuch tak na dole jak powinien czasem po bokach ale dziwi mnie ze tak jak w zegarku tzn ze zawsze wieczorem i czasem jak robie siusiu:baffled:. A u Was jak to wyglada?

tez w 11 tyg tak mialam...macica i wiezadla sie powiekszaja norma ale co do bolu jak oddajesz mocz to powiedz jak najszybciej lekarzowi ze np zapobiec ewentualnej chorobie. a doskonale wiesz ze my ciezarowy jestesmy bardziej narazone na wszytsko

reklama
Witajcie babeczki! No widze ze temat badan dzis dominuje faktycznie straszne pieniadze trzeba placic bez sensu ze jezeli skierowanie jest od lekarza prywatnego to badan panstwowo juz nie mozna zrobic:wściekła/y:ale skladki to odciagaja caly czas nie:angry: mnie akurat ten problem nie dotyczy bo chodze do lekarza panstwowo na Karowa ale tez mnie to strasznie wkurza:angry:

Ciesze sie ze kolejne mamusie maja badania za soba i ze wszystko jest ok:-)oby tak dalej:tak:
ja mam wizyte pomiarowa w poniedzialek we wtorek jak bylam to pani tylko zajzala i powiedziala ze dzidzia troszke za mala ale za to stwierdzila ze prawdopodobnie bedzie chlopiec...strasznie sie zdziwilam bo to byl dokladnie skonczony 11tydz:szok: troche szybko ale moze sprawne oczko pani ma....:-Dzobaczymy
Sheepy fajnie ze juz do nas wrócilas:tak: no i ze w ogóle coraz nas wiecej:happy:

No tak w 11 tyg to troszke dziwne ze powiedzial ci o plci...ja jestem na Madalinskiego, jestem zadowolona z pani lekarz, aha i naprawde polecam te program o ktorym pisalam

Do góry