reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witam!!!
Chciałabym dołaczyć do grona "Majóweczek". Termin mam na 22 maja. To moja druga ciąża. Synek ma już 5 lat.
Pozdrawiam serdecznie :-)

witam kobitki!!! a ja jadlabym tylko owoce i owoce i owoce:)))) no i troche mieska tez musi byc,ale pamietam ze z pierwsza ciaza niemoglam patrzec na mieso,tylko sam nabial jadlam!
a jeszcze jedno,codzien rano witam sie z kibelkiem...ktos mi poradzil zebym zanim wstane z lozka zjadla cos co lubie,no i zjadlam i zaluje,,....i tak swoje musialo byc...:((
witam wszystkie nowe kolezanki!!!!fajnie ze nas coraz wiecej!!!!
i ciesze sie ze wasze wyniki sa bardzo dobre...mam nadzieje ze i ja sie niedlugo pochwale takimi,mam nadzieje ze za tydz w czwartek chodz serduszka poslucham!!!!!!!!!:))))))))))
pozdrawiam wszystkie czekajace mamusie!!!!

MELA- no dzis bylamu lekarza ale jak zwykle kazal mi odpoczywac no i teraz juz mam same
brazowe a myslalam ze to sie wrescie skonczy...

SHEEPPY- witam spowrotem bardzo goraco... no ta twoja historyjka naprawde straszna az
mi ciarki po plecach przeszly...

ANIA1812- witam serdecznie na naszym forum i gratuluje malenstwa

MAMA BARTUSIA- trzymam kciuki za czwartkowa wizyte u gina mam nadzieje ze wszystko
bedzie ok...

już wróciłam
mam filmik nagrany, jak dzidziuś fika :D ma prawie 5 cm, lekarz powiedział że zdecydowanie za wcześnie na wykrycie płci :( próbowaliśmy obejrzeć dzidzię na 3d, ale kiepsko było widać, za mała jeszcze
LiLiann, a jak u Ciebie maleństwa?

Sheeppy super ze wszystko u Ciebie i Twojego maluszka ok !!!!
Ja tez jestem happy bo u mnie tez wszystko jest dobrze :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Zrobil mi jednak to USG i tak wogole to jestem w szoku jak te moje maluchy urosly po tych 3 tyg "niewidzenia" ich :biggrin2:!!! No i ogolnie to co widzialam na USG powalilo mnie z nog... Jeden maluch obracal sie z boku na bok i nogami robil cos w stylu rowerka:-D Lekarz za nic nie mogl go zmierzyc i badania na przeziernosc tez przez to jego fikanie nie dalo sie zrobic... A drugi maluszek lezal spokojnie i po prostu zamurowalo mnie jak zobaczylam jak swoimi raczkami (na ktorych bardzo dokladnie bylo widac wszystkie paluszki) trze oczy, tak jakby spac mu sie chcialo, a potem chwycil sie tymi raczkami za twarz, jakby chcial sie zaslonic:-D Nawet lekarz sie smial z tego widoku:biggrin2:.Jego dalo sie zmierzyc i wyszlo ze przeziernosc ma dobra:biggrin2:. Maluchy maja po ok 6 cm od glowki do pupy. Nieziemski widok!!:tak:
Sheeppy zazdroszcze Ci filmiku, ja nawet nie pytalam mojego gina czy u niego tez moglabym nagrac, jakos nie pomyslalam o tym...:blink:
Mela przepraszam ze tyle musialas czekac:zawstydzona/y:. Jak wrocilam, to zanim zrobilam kolacje, zanim pousypialam dziewczyny, i jeszcze po drodze porzadek w kuchni zrobilam i tak jakos wyszlo:tak: A maz nie byl ze mna na USG, bo pilnowal naszych coreczek. Niedawno sie tu wprowadzilismy i nie mamy nikogo kto moglby z nimi zostac, a rodzinka 120 km stad:-( A focha dalej mam na niego, bo na prawde wczoraj zdenerwowal mnie i to na porzadnie, wiec niestety czuje ze predko mi to nie przejdzie. Z reszta grubymi miesiacami to wszystko sie kumulowalo... A i jeszcze w glowie sobie ulozylam pewien tekst, ktory przy najblizszej okazji i przyplywie sil chcialabym mu wyglosic, wiec chyba i kolejna klotnia sie szykuje:-( Ale czuje ze po prostu musze mu wygarnac pare rzeczy, bo inaczej wybuchne od srodka, lub zadrecze sie na dobre...:-:)-:)-(

Mela, filmik nagrywa lekarz, ma swoje płyty itp, tylko mu muszę powiedzieć przed badaniem że chcę nagranie, i to kosztuje 30 zł drożej, niż zwykła wizyta.. ale jakie wrażenia :D Filmik trwa 10 minut, jest nagrane wszystko to, co widzimy na ekranie podczas usg, dzidzię, pomiary, bicie serduszka, potem mam kilka minut z trójwymiarowego :-)
LILIann zazdroszczę dwóch maleństw, to musi być cudowne :D Szkoda że nie masz jak wrzucić fotek
kurcze, a mi żadnych badań na przezierność nie zrobił, w ogóle nic, ani badań krwi nie zlecił ani razu, a już 11 tydzień :crazy:

Mela jednak wytrwala jestes w czekaniu!:tak:;-) Po tym co dzis zobaczylam na USG to smieje sie ze jeden maluch odziedziczyl temperament po jednej siostrze (zawsze szalonej i ruchliwej Ali), a drugi po drugiej siostrze (spokojniutkiej i troszke rozleniwionej Olence):-D Ale przeciez jakas rownowaga musi byc! Moje blizniaki sa jednojajowe - maja jedno lozysko:tak: Ciekawe jakiej sa plci. Dzis nic sie nie udalo podejrzec jeszcze:-D Pewnie ze lepiej zyc z mezem w zgodzie, ale coz, czasmi starcia sa nieuniknione jak widac. A ja nie ukrywam ze jestem postawa meza rozczarowana. Przykre to, szczegolnie teraz jak nasza rodzinka sie powieksza, powinien to byc taki radosny czas, a tu cos sie chrzani... Dobra nie zanudzam Was juz:zawstydzona/y:. Spokojnej nocy wszystkim!

Sheeppy - naprawdę fajnie masz z tym filmikiem. Zapytam mojego lekarza czy jest możliwość nagrania. To taka fajna pamiątka.
Mój lekarz też mi nie zleca badań krwi - on oczekuje, że je sama zrobię i przyniosę wyniki na wizytę ;-) I tak robię.
tylko dlatego wybrałam tego lekarza, że można u niego filmiki nagrywać i ma usg 3d
bo u nas w okolicy to nic :no: dojeżdżam do niego ładny kawałek, poza tym wydaje mi się że lepszą opiekę miałam jak chodziłam do ośrodka na kasę chorych :-p i położna była,ale sprzęt był do pupy tam ,zresztą póki co ubezpieczenia nie mam
O dzięki że mi podpowiedziałaś z tymi badaniami, chyba też sama się wybiorę do laboratorium :tak:

reklama
kurcze, przed chwilą jak oddawałam hojne dary bogini muszli ;) tak mi krew z nosa trysneła, że ciężko było zatamowac :/ Chyba polece jakies wyniki znowu zrobic, to chyba przez to osłabienie...ech...

Do góry