reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

niom - ale apropo moich pozostałych zakupów.. Kupiłam herbatki z Hippa (koperek włoski, rumianek), te do stosowaniu po 1 tygodniu, bo oczywiście..kupiłam już jedną mieszanke z Hippa - ale nie zauważyłam, że baba podała mi taką do stosowania po 1 miesiącu.. ehhh.. wiec herbatki już są, do tego pampersy tez jeszcze dokupiłam (co by wiecej podźwigać, hihi), sobie podpaski (mam już dość wkładek), kremy do stópek (na opuchnięcia jeden, i jeden Normaderm - co by girki ladnie w klapeczkach wygladały - a jest naprawde rewelacyjny!!!), i pare jeszcze pierdół.. niom - ogólnie zadowolona jestem - no i wydalam jakies 120 zł:baffled:

reklama
Czuje sie teraz mieczakiem....
:-(
Wy twardo, ze nie, a ja jeszcze nie wiedzac co i jak juz chce.....

nie mięczakuj - pamiętaj, że ja w pierwszej wersji miałam miec CC (wiec tez by mnie porod nie bolał) - moja okulistka nadal za tym stoi, ale moja gin znowu chce zobaczyc jak to wszystko bedzie wygladało przy porodzie.. Wiec - sama tak naprawdę nie wiem - jak moj porod sie potoczy.. no i kiedy.. Gdybym postawiła sie osobiscie za okulistka to pewnie byłabym już "po"...

ja nie chce zadnego znieczulenie, bo szkoda mi kasy, tyle kobiet rodzi bez znieczulenia i zyja, ale polozna nam mowila ze ogolnie lekarze i polozne nie lubia porodow ze znieczuleniem, bo pacjentka nie czuje boli partych i czesto przedluzaja sie te porody

no właśnie.. wiec po co wydawać tyle kasy na znieczulenie, skoro to jedynie da zapomniec o bólu, a i nam i położnej utrudni robotę...
Ja napewno bede korzystałą z prysznica - on z pewnością ukoi nie jeden ból a i przyniesie ogromną ulgę :)

A u mnie wlasnie polozna malo sie nie obsrala jakie to blogoslawienstwo jest. Oczywiscie w normalnej dawce. Bo np. miala tez takie laski, co to faszerowaly sie tymi "bezplatnymi" przeciwbolowymi i musieli robic im CC w efekcie. Bo nogi im az opadaly z przecpania.

dobra Dziewczynki - ja mykam :)) idę oskrobać te ziemniaczki, wykąpać się, może nastawię jakieś pranko..

Trzymać kciuki za moją szyjkę i jakikolwiek postęp w moim majowym porodzie!!!

Ja zrobie tak, ze bede jak najdluzej trzymala sie bez. I tak nie moga podac wczesniej nic przy 4 cm. Tak, wiec jak bedzie juz tak bardzo bolalo, ze bede ryczec, to wezme.
Oczywiscie przyjmuje do wiadomosci opcje, ze juz nie zdaza podac mi znieczulenia i bede rodzic normalnie. Tak, wiec nastawiam sie na darcie ryja nieco.

slonko - kazda z nas jest inna..ma inny próg bólu, a dodatkowo nie każda ciąża/poród kończy się tak samo... Jezeli masz możliwość skorzystania ze znieczulenia (w ramach jakiejś normy) - to czemu nie?
Sama zadecydujesz w trakcie - czy bedziesz tego potrzebowała czy nie :)) Mądra z Ciebie Dziewczynka, więc z pewnością zadecydujesz prawidłowo :)))

reklama
Do góry