reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
A ja wlasnie dotychczas jadlam tylko jednego grillka... Znaczy potrawy z grillka ;-)
Jejuniu. Takie pieczone miesko i do tego ziemniaczki pieczone i jeszcze do tego taka zielona, chrupiaca salatka z jakims sosem koperkowym... MNIAM!

Zupki? Hm... Nie specjalnie przepadam.

Ja wlasnie wczoraj ogladalam Szymon Majewski Show, bo byla Ula. No i Szymon do niej wylecial z tekstem "Czy Brzydula wraca". No i tu moje zdziwienie "A to sie konczy?"

Cześć Majóweczki, tak sobie patrze z przerażeniem ,ze mało nas zostało :baffled:
mam nadzieje ze uda nam się potem odnaleźc na innym wątku.
Piszecie o jedzonku znów...ja własnie wciągnełam dwa wypasione naleśniki z bananami i wiśniami :tak: i jak tu sie dziwić ,ze Damian nie chce wychodzić z brzuszka ;-)

Dostałam dziś wiadomość od Imagination wszystkie nas pozdrawia i całuje oraz to ,ze odezwie sie jak sie trochę ogarnie ;-) pisze ,ze Tomeczek grzeczny ale ona jako młoda mama potrzebuje czasu by sobie wszystko poukładać .

Ja jednak pojadę do szpitala jutro, bo M ma wolne a nie chce znów go z pracy dzisiaj wyganiać bo niedługo przez te jego wczesniejsze wyjścia nie będziemy mieli źródla utrzymania. Z resztą jeden dzień mnie nie zbawi w obliczu takiego opóźnienia.

CONFI KOCHANA CO Z TOBA??

chciałąbym by było cokolwiek ;-)
niestety bez zmian... kątem oka patrze sobie na program "Nianiu na pomoc" na tvn style, jak macie to włączcie sobie..mamusia stosuje zadziwiające metody wychowawcze ;-)

a nawiązując do panierki serowej to ja mam jeszcze jedna potrawę z wykorzystaniem serka, a mianowicie mielone... do mięsa przygotowanego tradycyjnie na mielone dodaję dośc dużo startego na dużych oczkach serka i z tym je smażę...jednak takie kotleciki podaje się nie same jak te tradycyjne a w sosie grzybowym....jak ktos chce i umie może zrobic samemu , ja wykorzystuje sosy winiary , którymi zalewam wczesniej usmażone pieczarki z cebulką :tak:
usmażone kotlety zalewam sosem i gotuje 5 minut , do tego ziemniaczki z koperkiem i surówka do wyboru....mnie najbardziej smakuja buraczki :tak:

No prosze.... Jak na zawolanie Confi sie pojawia.
Nalesniki z bananem i wisniami? O nie! Ja protestuje.
Chyba normalnie zaraz pojde cos wykombinowac na slodko. Zjadlam w prawdzie przed chwila trzy kanapeczki, ale chce mi sie i tak jesc!

reklama
Slonko mówisz i masz , wystarczy wezwać :-)

a co do naleśników to jakoś nie mogłam powstrzymac łakomstwa :-D

Do góry