reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

słonko mój Pan i Władca jest ochroniarzem. Nie taki mundurowy... a troche szkoda... z wykształcenia jest mgr administracji i podyplomowo dziennikarz, ale jak nie było nic innego to poszedł do ochrony. I nawet mu tam dobrze, ochrania zoo w krakowie i uczy się cierpliwości do dzieci... tam są sami tacy... prawnicy i inni, którzy dorabiają...

reklama
Wlasnie mnie maz znowu dobil. W zasadzie jak go znam to nieswiadomie, ale coz. Mnie dotknelo to.:zawstydzona/y:

Pytalam go w mailu, czy w koncu bedzie przy porodzie czy nie (zaznaczylam, ze nie musi byc przy parciu). Poprosilam tylko o pomoc w pierwszej fazie. Napisal, ze moze byc, ale tylko w pierwszej fazie, bo w tej drugiej wolalby nie byc. No to ja napisalam, ze jak obiecuje, ze bedzie w pierwszej fazie, to ja obiecam, ze nic wiecej nie bede chciala od niego. No to on mi odpisal: "Obiecuje, ze sie postaram byc".
KURDE! Albo obiecuje, albo postaram sie!:dry::baffled:
Wcale mnie nie ucieszyl.... Trudno. Chyba zaczne nastawiac sie, ze bede sama, bo cos czuje, ze on nie dojedzie, albo spozni sie niechcacy.

tsarina ale ma chociaz ludzkie godziny pracy? Bo u nas (w biedronce) ochroniarze (firma Scorpion) to strasznie duzo pracuja....
No i umowy maja na zlecenie, wiec zadnego ubezpieczenia. Tyle, ze za to sporo dostaja stawek godzinowych.

No coz, takie czasy. Zadna praca nie chanbi! Tym bardziej, ze spodziewacie sie dziecka. Ja tez dlugo szukalam pracy w zawodzie Administracja Zakladem Opieki Zdrowotnej lub Promocja Zdrowia. Mam wyzsze wyksztalcenie, licencjata, ale mam! Nawet fakt, ze robie mgr. nic nie dal. Dopiero jak juz wiedzialam, ze jestem w ciazy zadzwonili do mnie z pewnego szpitala, ze na sekretarke medyczna chca mnie. No, ale co mialam zrobic? Rzucic umowe na stale, na koszt umowy na okres probny, po ktorej mnie wypier..., bo jestem z brzuchem?

nie, mój pracuje na umowe zlecenia, nie ma większości świadczeń, a pracuje w trybie 24 godzinnym, na 24 godziny pracy 24 godziny wolnego... jest do dupy... teraz się chce przenieść na obiekt inny- będzie ochraniał akademik złej uczelni. 20 służb w miesiącu po 12 godzin w nocy...

aga_k_m chyba też skorzystam z tej panierki serowej...

No to chyba wszedzie ochrona ma takie "swietne" godz. pracy!
Ja wlasnie wypelniam oswiadczenie woli. Chcialam kupic ten zestaw "Powiedz TAK", ktory reklamoja na TVN, ale znalazlam w necie do sciagniecia. Mozna sobie wydrukowac i miec za darmo.

reklama
ankzoc no ba.... Ja jednak jeszcze bym pokombinowala z panierka gotowa. Zawsze tak robie kotlety. Sama panierka jest dla mnie za mocno przyprawiona i bardzo sztuczna, a jak ja pomieszam z bulka tarta jest akurat. Mozna tez jeszcze zakombinowac z serem do tego. Mniam....

Juz wcale nie mam ochoty na bitki. Teraz normalnie pozarlabym cos pieczonego, z grilla ;-)

Do góry