reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

mam do Was jeszcze pytanie..teraz piszecie na tym wątku ale czy będzie jakiś dla już rozpakowanych mamuś???
mnie tu cięzko się jest udzielać bo w ciazy już nie jestem:-) a prędzej czy później wszystkie możemy się spotkać na innym wątku:tak:

Wlasnie, wlasnie....
Dobrze, ze poruszylac ten temat.
Ja zagladalam na glowny watek "Przyszlych mam" i tam juz nie ma np. mam kwietniowych, a juz wogole nie wspomne o wczesniejszych....
Czy jest ktos, kto zadba o przeniesienie naszego watku do takich 100% mam majowych z dzieciaczkami na wierzchu? :confused::-D

reklama
Ja to sie boje ze zapomne o tym oddychaniu. Na poczatku chcialam isc na SZR potem jakos wyszlo ze sie nie zapisałam (sama nie wiem czemu) a teraz zaluje przynjamniej cos bym sie dowiedziala o oddychaniu przy porodzie. Ja tez pije herbatke z lisci malin nawet mi smakuje chociaz nienawidze pic innych ziolek.

Nie boj sie Patusia, polozna dokladnie powie i pokaze Ci kiedy i jak oddychac. Ja tez nie chodzilam do szkoly rodzenia,i za duzo o tych oddechach nie wiedzialam ale na prawde polozna dokladnie powie o co chodzi !!!!

Dziewczynki jak tak was czytam to doskonale przypomina mi sie moj okres oczekiwania. Pamietajcie ze moze nie byc zadnych objawow i nagle sie zacznie !!! Brzuch mi sie nie obnizyl, czop odszedl dopiero z wodami !!! Zycze wytrwalosci, Dacie Kobitki rade !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nina27- tak kochana masz racje przy skurczach partych nalezy oddychac szybko, a ja nie mam jeszcze skurczy porodowych wiec kazala mi polozna oddychac tak zeby robic wielki brzuszek

co do watkow to proponuje zalozyc taki ze zdjeciami maluszkow, a mysle ze juz niedlugo bedziemy wszystkie tu pisaly jak kiedys, a narazie jest taki watek zalozony https://www.babyboom.pl/forum/maj-2009-f259/obawy-i-rady-dla-majowych-mamus-26358/

Jest forum DZIECI URODZONE W 2009 i wszystkie podfora sa tam przenesione. Jak sie maj skonczy to pewnie przeniosa tam wszystkie watki.malinka009 to dobrze ze mi polozna pokaze bo jestem z tego tematu kompletnie zielona.

Wiecie co ja skocze wstawic pranie.
Pomyslalam sobie, ze nie bede zmieniac poscieli, tylko upiore ta co teraz mamy. Chodzi o to, ze drugi komplet do zmiany jest zupelnie ciemny, brazowo-czarny. Mysle, ze Julce nie przypasuje takie ciemne. Tak, wiec upiore obecny komplet jasny.

Moze okna umyje i balkon, bo juz dawno sie zbieralam, a jakos nic z tego nie wyszlo....

reklama
Ja też musze troche ogarnąć dom, gary pomyć i kurze pościerać, poodkurzać..................jak mi się nie chce.
I małemu jeszcze pościel musze uprac.

Do góry