slonkoonline- skurcze maja trwac 30-40 sek i regularnosc co 5 min, ja mam nadzieje, ze bede wiedziala kiedy to bedzie, bo te moje skurcze to wlasnie tak wygladaja teraz ale co z tego jak to nie jest to! mialam robione ktg i sila skurczy dochodzila do 100 i tak przez 20 minut mialam full skurczy co 3, 4, 6 minut wiec nieregularne i tak sie mecze, mam juz naprawde dosyc!
reklama
tsarina
MamaPower!
a ja mam pytanie, jak zwykle z innej beczki
moja szwagierka chce otworzyć sklep z akcesoriami dla dzieci, bo znalazła miejsce, gdzie nic takiego nie ma w pobliżu, jest to nowo wybudowane osiedle, gdzie mieszkają głównie młode małżeństwa. więc, strategicznie miejsce jest super...
a teraz pytanie: co wg Was powinno sie znajdować w takim idealnym sklepie?
szwagierka wymyśliła, że powinny to być rzeczy przede wszystkim dla kobiet w ciąży oraz dla nowowypakowanych mam, czyli akcesoria dla noworodków i dla dzieci do 1 roku życia- czyli to głównie, oczywiście inne rzeczy też... czy to ma szanse przetrwanie? Mnie osobiście wydaje się, że tak.
moja szwagierka chce otworzyć sklep z akcesoriami dla dzieci, bo znalazła miejsce, gdzie nic takiego nie ma w pobliżu, jest to nowo wybudowane osiedle, gdzie mieszkają głównie młode małżeństwa. więc, strategicznie miejsce jest super...
a teraz pytanie: co wg Was powinno sie znajdować w takim idealnym sklepie?
szwagierka wymyśliła, że powinny to być rzeczy przede wszystkim dla kobiet w ciąży oraz dla nowowypakowanych mam, czyli akcesoria dla noworodków i dla dzieci do 1 roku życia- czyli to głównie, oczywiście inne rzeczy też... czy to ma szanse przetrwanie? Mnie osobiście wydaje się, że tak.
aneteczka- kochana w tak wysokiej ciazy faktycznie moze leciec krew po badaniu, takze sie nie denerwuj, czesto bywa tak, ze po badaniu dziewczyny w niedlugim czasie zaczynaja rodzic, wiec moze u ciebie juz sie cos ruszylo :-)
aneteczka
Fanka BB :)
ankzoc-Już sie tym nie denerwuje , ale to badanie było ochydne. dziewczyna która była ze mną najpierw sie rozryczała, a dopiero potem ja. Nie wiem, ale wydaje mi sie że lakarz w taki brutalny sposób nie powinien badać, wogóle wszystkie dziewczyny na oddziale bały sie do niego isc na badanie.
slonkoonline
Mama Juleczki
tsarina jesli w okolicy nic nie ma to ja uwazam, ze pomysl jest SPOKO. Tylko na poczatek trzeba chyba dac wszystkiego po trochu, a pozniej z czasem zorientuje sie co trzeba zostawic, a co raczej nie sprzedaje sie.
marychna21
Fanka BB :)
Witam się!!!
iwona100na - gratulacje!!!Śliczny bobasek
barmanka79 - Wielkie gratulacje, taaakkki klopsik :-)
iwona100na - gratulacje!!!Śliczny bobasek
barmanka79 - Wielkie gratulacje, taaakkki klopsik :-)
tsarina
MamaPower!
eluś77 gratulacje!!!!
slonkoonline
Mama Juleczki
O rany Julek!
Jak ona takie duze dziecko wypchnela? O my good!
Jak ona takie duze dziecko wypchnela? O my good!
GRATULACJE i szybkiego powrotu do domu.
slonkoonline
Mama Juleczki
Kurde! Wlasnie leciala reklama Lemoniady Tymbarku, jak wielka cytryna wpada do basenu, a potem wszyscy ludzie za nia... Jak ja bym tak wskoczyla do takiej wody! O TAK!
reklama
Witam
Gratulacje dla rozpakowanych mam:-)
Mnie nie było na forum kilka dni , bo spędziłąm je w szpitalu. W poniedziałaek miałam umówioną wizytę ktg w szpitalu, zmierzyli mi tam ciśnienie i okazało sie że mam 165/120. Od razu zostawili w szpitalu. Dostałam jakieś leki, w miarę mi unormowali to ciśnienie. Wczoraj miałam badanie ginekologiczne.............bosze jak bolała. Jeszcze chyba nigdy nikt tak mnie nie badałPotem poszlam do łóżka i czuje,że mi jakoś tak mokro między nogami. Poszłam do kibelka patrze a majtki mam całe we krwi. Przestraszyłam sie nie na żąrty, pobiegłam szybko do pokoju położnych, tam był mój lekarz i powiedział żę to pewnie jak mnie badali to za mocno to zrobili, i naruszyli szyjkę Ale nie ma co sie tym przejmować, bo tak sie zdarza jak ciąża jest już wysoka.Dziś tez dla upewnienia na wizycie pytałam sie innego lekarza czy to normalne i tez zapewniał że tak.
Cholera dziewczyny tak mnie tam wszystko w nocy bolało, że pół nie przespałam. Zaczeły sie też delikatne skurcze, już myślałam że to juz.
Aaaaaaaaaa i chyba razem z tą krwią czop mi odszedł, bo coś galeretowatego ze mnie wyszło.
Po tym cholernym badaniu, aż sie rozryczałam.
teraz już jestem w domku..........powiem wam ze jak nie bałam sie porodu, to teraz po tym pobycie na patologii i napatrzeniu sie na różne przypadki, bardzo sie boje. Pociesza mnie tylko fakt że dzidzia nie jest duża i że M bedzie przy mnie![]()
hej, hej aneteczko
O Boże... co za badanie!!! Wiesz co.. ja w środę też zaliczyłam to bolące badanie - ale wystarczyło, że zaczęłam syczeć z bólu - moja gin mnie tak ustawiła na fotelu (odpowiednio mi tyłek odsunęła, ustawiła sobie kąt), że badanie naprawdę było "prawie" bezbolesne..